Gå til innhold

rømme eller crame fraiche? kjerringråd


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

24 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ok. hvordan håndterer du kremfløte når du koker og varmer opp mat?

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Jeg bruker det bare på samme viset der man ellers ville hatt matfløte. Har aldri hatt noe problemer under oppvarming☺️

Anonymkode: b0de2...6a4

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det smaker virkelig ikke det samme. Jeg klarer ikke creme frache, men er veldig glad i rømme.

Anonymkode: 83d40...5dc

hvilke temperatur har du i gryta når du legger i rømme?

TS

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

40 minutter siden, AnonymBruker said:

hvorfor skriver ikke tinemerier det på kartongen?

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Tja, hvordan skal jeg vite det? Jeg klarte å google meg frem til svaret, det var faktisk ganske lett. ;) Her er det. (Jeg tror forresten ikke Q-meieriene produserer matfløte.)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Det smaker jo ikke det samme? 

Anonymkode: 0d156...8e7

jo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

et spørsmål om matfløte? når jeg har åpnet den, hvor lang tid har den holdbarhet etterpå? jeg har tenkt mange ganger på det. Siden det i utgangspunktet har lang holdbarhet uåpnet, men hva når jeg åpner den?

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Jeg bruker den så lenge den lukter bra.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, SoWhat? skrev:

Bare et råd. Vanlig kremfløte smaker alltid best. Matfløte og kaffefløte er en vits

Kremfløte tåler også høye temperatur bedre enn matfløte 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På 4.8.2020 den 18.44, AnonymBruker skrev:

hvorfor skriver ikke tinemerier det på kartongen?

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Vet ikke om de skriver det, men er siste forbruksdag satt til 6. august er den gjerne god fire uker senere. 

 

Anonymkode: 1e686...ccd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vet ikke om de skriver det, men er siste forbruksdag satt til 6. august er den gjerne god fire uker senere. 

 

Anonymkode: 1e686...ccd

ok, det er god erfaring å ha med seg, fordi det hjelper en selv til å planlegge. 

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 4.8.2020 den 18.45, AnonymBruker skrev:

Ikke om du spiser det rett fra begeret, men funksjonen i en litt avansert rett er mye den samme. Som sagt ville du slitt i en blindtest, to ellers helt like retter, den ene med rømme og den andre med krem fræsj. Eller hva tror du?

Anonymkode: 1073f...36d

Ikke i en varmrett med mye smak, nei. Men det visste vi jo ikke at ts skulle lage og da blir det feilaktig å si de smaker det samme, for det gjør de jo ikke. 

Anonymkode: 0d156...8e7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

ok, det er god erfaring å ha med seg, fordi det hjelper en selv til å planlegge. 

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Du kan også fryse det du ikke bruker sv fløte/matfløte feks helle over i isbitposer, så knekker du bare av et par biter når du skal ha i gryte osv. i frysen holder det et par måneder.

Endret av Rumle
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 4.8.2020 den 18.50, AnonymBruker skrev:

er det kjerringråd, eller er det for å ha det moro?

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Tror ikke du har skjønt hva kjerringråd betyr uansett. 
(Ikke meg du svarer, men i trådens tittel og hele tråden)

Anonymkode: 200ca...104

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Rumle skrev:

Du kan også fryse det du ikke bruker sv fløte/matfløte feks helle over i isbitposer, så knekker du bare av et par biter når du skal ha i gryte osv. i frysen holder det et par måneder.

tusen takk, det visste jeg ikke at man kunne gjøre. 

Det vil jeg ta med meg videre. 

Gjelder bare å vite hvor mye mengde en isbitkule tilsvarer. 

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

tusen takk, det visste jeg ikke at man kunne gjøre. 

Det vil jeg ta med meg videre. 

Gjelder bare å vite hvor mye mengde en isbitkule tilsvarer. 

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Ja, du kan jo måle hvor mye du heller oppi og dele på isbiter 😊 Men, som oftest går det  nok greit å ta fløte på øyemål 🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På 4.8.2020 den 19.42, Mrs Robinson skrev:

Kremfløte tåler også høye temperatur bedre enn matfløte 

Ironisk! At ikke matfløten er best egnet til mat.

Anonymkode: 1073f...36d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ironisk! At ikke matfløten er best egnet til mat.

Anonymkode: 1073f...36d

kanskje matfløte da skal brukes i kald mat?

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ironisk! At ikke matfløten er best egnet til mat.

Anonymkode: 1073f...36d

Bare enda et bevis på at matfløte og kaffefløte er et helt overflødige produkter. Min helt personlige mening er at om man ikke vil bruke kremfløte kan man like gjerne gå for melk. 

Anonymkode: dc10a...4fb

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Nå så jeg i en oppskrift der dem sa man skal bruke seterrømme. Jeg klarer ikke å se forskjellen på creme fraiche, lettrømme, matfløte og nå seterrømme. Når og hvor bruker man disse forskjellige produktene. Jeg blir stressa, når jeg ikke vet hvorfor jeg skal bruke til forskjellige måltider fordi oppskriften forskjellige varianter av "melke produkter"

TS

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nå så jeg i en oppskrift der dem sa man skal bruke seterrømme. Jeg klarer ikke å se forskjellen på creme fraiche, lettrømme, matfløte og nå seterrømme. Når og hvor bruker man disse forskjellige produktene. Jeg blir stressa, når jeg ikke vet hvorfor jeg skal bruke til forskjellige måltider fordi oppskriften forskjellige varianter av "melke produkter"

TS

Anonymkode: 8bfc8...a0c

Matfløte er (under tvil) fløte, og derfor flytende. De andre er tykke. Lettrømme har mindre fett og tåler ikke oppvarming, men kan brukes til kalde dipper og sauser, på vafler, taco etc. Creme fraiche og seterrømme er tykke begge to og tåler oppvarming, men seterrømme er tykkere og syrligere enn creme fraiche. Begge  kan brukes til alt som lettrømme kan brukes til, og i tillegg kan de brukes i varme retter. 

Om det står i oppskriften at du skal bruke lettrømme pleier det å funke med seterrømme eller creme fraiche også. Men lettrømme kan ikke erstatte seterrømme eller creme fraiche i varme retter, siden den skiller seg når den varmes opp. Matfløte egner seg egentlig ikke til annet enn å ha i en skvett i supper og sauser mot slutten av koketiden, siden den ikke tåler å koke så lenge. 

Anonymkode: dc10a...4fb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...