Jump to content
AnonymBruker

Hvordan finne ut av egen syklus, eggløsning og når mens kommer?

Recommended Posts

AnonymBruker

Vi skal bli prøvere, så har forsøkt å bli kjent med syklusen min det siste halve året. Men noe gjør jeg feil, fordi jeg blir ikke klok! 
 

Det går alt fra 29 til 40 dager mellom mens, jeg får mer utflod to ganger i løpet av en syklus (blankt, strekkbar slim som føles som glidemiddel). Jeg får økt sexlyst de to gangene det kommer slim.

Hvis eggløsning er 2 uker før mensen, så ser jeg at annenhver måned går det 4 uker mellom mens og den andre syklusen går det 5 uker. Kan dette stemme? Er et halvt år nok til å bli kjent med syklus? Og hvordan får du oversikt over denne syklusen?

Jeg googler men føler meg helt forvirret. 

Anonymkode: 9256c...447

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Det går ikke an når du har så uregelmessig mens. For din del er det best å bare starte med sex annen hver dag ca 10 dager etter mens start til neste mens. Da dekker du eggløsning. 

Anonymkode: 51449...959

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg har et spm. Jeg merker ikke noe særlig utflod eller slim i det hele tatt. Men har regelmessig mens. Betyr det at jeg kanskje ikke har en effektiv eggløsning hver måned?

Anonymkode: af131...653

Share this post


Link to post
Share on other sites
sommerfugl154
Posted (edited)

Jeg bruker appen "flo" og så lenge jeg registrerer disse tingene der, så utfører den "tenkingen" for meg, anbefaler den!

Edited by sommerfugl154

Share this post


Link to post
Share on other sites
Amatariel

Akkurat sånn har jeg også hatt det før (og litt i) prøving. Jeg startet prøvingen denne gangen i mai, og de to syklusene før det var på 29 og 43 dager :roll: så ustabilt ja! Det er ikke alltid at et halvt år er nok for å bli kjent med syklusen... da vi prøvde på nr.2 var min ute og kjøre et helt år, men da fikk vi hjelp etter det. Måtte ha litt medisinhjelp for å få syklusen på styr.

Det beste man kan gjøre for å bli gravid med ustabile sykluser er å kartlegge EL. Det er fullt mulig!! Bare litt mer 'styr' for oss som aldri vet når EL kommer. Må teste hyppig med EL-tester (billige strimler anbefales). Jeg fant ut at EL var på dag 26 når jeg startet i vår, i pp1. Men i pp2 kom EL allerede på dag 17. Så da var jeg veldig glad for at jeg startet tidlig med EL-testingen, for da ble jeg gravid. 

Om du blir gal over at syklusen er ustabil så finnes det midler for å prøve å gjøre den litt mer stabil. Enten urter/vitaminer som dong quai, B6 o.l. Eller ta kontakt med en privat gynekolog som kan hjelpe deg med medisiner. Med variasjon på 29 og 40 dager hos deg så HAR du en sort for hormonforstyrrelse, og det kan være enkelt å fikse litt opp i, og lurt å gjøre selv om dere ikke har prøvd i ett år (som er hovedregelen før man bør søke hjelp). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...