Gå til innhold

Hva er din favoritt norske matrett?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Pinnekjøtt , fårikål, salt kjøtt med løksaus og kålrotstappe

gleder meg til høst👏🏻👏🏻🤩

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Rakfisk. Alt annen norsk mat kan gå og dø. 

Anonymkode: bcca7...28b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tenkt og tenkt, men jeg kan ikke velge en favorittrett. Det er så mye godt og det er så mange årstider, noe passer om sommeren, annet om vinteren.

Men når det gjelder "norsk" dessert så kommer sviskegrøt med fløtemelk høyt på lista. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å finne kun én favoritt, men pinnekjøtt er noe av det beste som finnes. Og siden ingen har nevnt det ennå, så slår jeg et slag for torsketunger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fersk suppe med krumme i. Så har man suppa til forrett og kjøttet suppa er kokt på til hovedrett 😍
 

Ser flere her har nevnt det. Selv er jeg fra Toten, og det er også veldig vanlig her.
 

Anonymkode: 303ce...e65

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 28.7.2020 den 6.55, AnonymBruker skrev:

Spekemat med hjemmelaget flatbrød, og Gudbrandsdalskål er mine to norske favoritter. Av dessert så er nok trollkrem.

Anonymkode: 1afd9...96c

Hva er Gudbrandsdalskål? *nysgjerrig*

Anonymkode: d9c1b...803

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Saltkjøtt med kålrabistappe og potet, lettsaltet torsk med gulrotstuing og potet, kjøttkaker i brunsaus, mammas seibiff (i en slags brunet saus). Av søtsaker må det være mandelkjernepudding og jordbær med fløte.

Anonymkode: d9c1b...803

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt umulig å svare på.   Det er så mange....og kan variere etter sted, med hvem, dagens fys og form&humør.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Komler, ertesuppe, tørrfisk, rømmegrøt, pinnekjøtt, kokt torsk og fiskesuppe, stekt makrell, seibiff, saltkjøtt med løksaus og ufattelig mye mer jeg ikke kommer på i farten. 

Av dessert så er det Dronning Maud, Kling, riskrem og tilslørte bondepiker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det meste er godt. Noe er kjempegodt , men ikke hver dag liksom. Men jeg elsker kjøttkaker , hjemmelagede selvsagt, helst med kålstuing. Det kunne jeg spise hver dag.

Nyfisket , kokt torsk med smeltet smør med løk i.

Sprø svor på ribba, (bare jeg får svoren, kan andre få resten.)

Er ikke noe veldig begeistret for søtsaker og desserter. Men må jeg velge noe,så tar jeg multekrem og ei skikkelig god bløtkake, masse krem og uten marsipanlokk.

Anonymkode: 4f0cd...663

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelagde kjøttkaker med kålstuing, ertestuing, nypoteter og mørk hjemmelagd brun saus. Tilslørte bondepiker er nok favorittdesserten 😁

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

44 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Seimølje, buknafisk 

Anonymkode: 8c824...112

Buknafisk, ja! Snadder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Annonse

[1] Category widget

Helt umulig å velge bare 1. 

Så våger meg på en "topp 3": 

Pinnekjøtt

Sosekjøtt (også kalt "Kjøtt i mørke" på østlandet) med ertestuing og tyttebærsyltetøy

Raspeball med salt svineknoke, (ekte!) vossakorv og kålrabistappe

(og ja, jeg er vestlending 😁)

Anonymkode: 3b2ae...0cd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salt svineknoke med kålrotstappe og komler.

Kjøttkaker i brun saus med poteter, surkål, grov sennep og tyttebærsyltetøy.

Anonymkode: 44360...eaf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden ingen har nevnt det: fleskepannekake med potet og kålrotstappe.
Til kaffen: sirupstynnkake

Mat fra Hedmark ❤️ 

Anonymkode: bb6ee...00e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...