Gå til innhold

Hva er din favoritt norske matrett?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Raspeballer med sirup og flesk

Anonymkode: ebf6f...798

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

17 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Med sånne boller i suppa, og kjøtt og poteter med løksaus ved siden av? Hvor er du fra? Er fra Vestfold, har inntrykk av at det er en ganske lokal rett her.

Anonymkode: 5d71e...4e3

Fra vestlandet. :) 

Men tror dette er en vanlig tradisjonsrett over hele landet. Jeg fikk det en gang servert på et hotell på Nesbyen, feks.

Anonymkode: d1295...f00

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Rakfisk fra Valdres? 

Noe mer erkenorsk finnes vel neppe...                        

Anonymkode: 7fb6a...cea

Rakfisk? Hvordan spiser man det egentlig haha

Anonymkode: 4d9b4...c0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelt! Fiskeboller i hvitsaus, med masse karri, stekt bacon eller pølsebiter og drysse stekefettet over. Med tyttebær ved siden av, nam nam!!!! 😍 😍 😍 

Anonymkode: 8c824...112

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viltgryte eller rypestek. Ellers viltkjøtt 😊

Anonymkode: e7ecf...7a1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Med sånne boller i suppa, og kjøtt og poteter med løksaus ved siden av? Hvor er du fra? Er fra Vestfold, har inntrykk av at det er en ganske lokal rett her.

Anonymkode: 5d71e...4e3

Min svigermor var fra Østfold og serverte det ofte. Vi kalte det fersk suppe. 

Jeg synes ikke det var særlig godt, så mannen min og jeg, samt hans søsken og svigerinner/svogere fikk det alltid servert som en slags lapskaus, altså suppe uten melboller, men med kjøtt og poteter, ingen løksaus. Det var veldig godt. 

Anonymkode: bb0da...6ab

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt, rakørret og lammefrikasse. 

Til dessert,  fruktsalat med råkrem (eggedosis blandet med krem). 

På sommeren er det ingenting som slår norske jordbær.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Daryl Dixon

Nesten alt av vanlig julemat(ribbe, pinnekjøtt, lutefisk osv)

Rakafisk, fårikål.

Liker semulepudding, riskrem, karamellpudding, multekrem osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fatters sin fiskesuppe er #1 :Nikke:

2 minutter siden, Daryl Dixon skrev:

Liker semulepudding,

Der ga du meg ett godt tips til "mat det er lenge siden man har spist"! Semulegrøt! Eller som vi ungane kalte det "froske-egg-suppe" :fnise: 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å nei, for en forferdelig tråd! Her prøver jeg å få av meg noen korona-kilo, og så går jeg inn og leser her. Nå har jeg så lyst på ribbe og fårikål og alt mulig godt, at jeg nesten griner!😂

Anonymkode: fbdb2...d07

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lammelår med poteter og ovnsstekte grønnsaker med en god saus 🤤 jeg er også glad i lapskaus, pinnekjøtt og ribbe med tilbehør. 

Av dessert så må det stå mellom rabarbragrøt, kirsebærkompott med fløte og sukker, eller jordbær med fløte eller krem. Av bakst må det være krumkaker som er favoritten. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Å nei, for en forferdelig tråd! Her prøver jeg å få av meg noen korona-kilo, og så går jeg inn og leser her. Nå har jeg så lyst på ribbe og fårikål og alt mulig godt, at jeg nesten griner!😂

Anonymkode: fbdb2...d07

😂😂

 

Bare noen måneder til jula da.... 😶

Anonymkode: 4d9b4...c0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kveite med forskjellig godt tilbehør, ellers er mye nevnt fra før.

 

Anonymkode: 725cb...d0d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Norsk sjømat er i en særklasse, og det vil bli for omstendig å ramse opp alle de kulinariske herlighetene som faller inn under kategorien. Alt fra trauste retter som f.eks. boknafisk og reker til mer eksotiske slag som kråkebolle, tang, og tare. Likeledes norsk lam og kje.

Pai/Terte med Hardangerplommer, blåbær, eller jordbær servert med hjemmelaget vaniljesaus er noe av det beste jeg kan få. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Flesk og duppe, seifilet med rømmesaus og revne gulrøtter, fiskeboller, finnbiff, kålruletter, gode kjøttkaker I brunsaus, norsk «lørdagspizza», pinnekjøtt, stekte pølser med kålrabistappe... mmmm

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går for lapskaus selv om jeg egentlig tror det er tysk. Som dessert riskrem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...