Gå til innhold

Evig fortapelse finnes ikke :)


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

I de greske oversettelsene av Bibelen, for eksempel Septuaginta leser man aionois som på engelsk ble oversatt med «for ever and ever». Tåpelig nok. Ser man til det hebraiske ordet som ble brukt, nemlig olam, betyr det: «innenfor den tidshorisont vi kan se», eller så langt øyet kan se (det menneskelige). Derfor, om vi leser Bibelen i lys av dette ser vi at Helvete, eller straffen ikke er evig, og det er mer en korreks, Gud er evig, og begrepet tidsalder er vanskelig å tolke med moderne øyne. Messias skulle jo komme ved tidsalderens slutt. Det kan bli lenge til. Dommedag er foreløpig avlyst kjære pinsevenner og vitner. 

Vi dør alle med Adam og alle lever ved Jesus. Altså alle blir frelst på ett eller annet vis eller nivå. 

Vær oppmerksom på at dere som er protestanter har fått fjernet store deler av den hebraiske versjonen av Det gamle testamentet i deres Bibel. Apokryfer som Tob, Rut, Esra osv var svært viktige for jødene, og deler av alle disse skriftene finner dere i den katolske Bibelen. Skriftene ble fjernet så sent som i 1891. Altså lenge etter Luther. Disse skriftene var ikke regnet som hellige, men bare til åndelig hjelp. 

Som en digresjon håper jeg inderlig at dere ikke sender penger til en viss pengepredikant(Hanvold)  her i Norge. Se heller NRKs dokumentar om saken og les Bibelen på egen hånd (du kan tolke den like så godt som noen annen), og unn deg selv heller noe bra for beløpet. Disse folka ber jo om både 20 000,- og 40 000,- uten å sjenere seg. 

Jehovas Vitne har oversatt 1. Kolosserbrev helt feil, for å få det til å stemme med deres variant dvs at engelen Mikael er Jesus. Her er ting vridd og vrengt på. De bør se nærmere på den oversettelsen og begrunne den bedre i Vakttårnet. Jesus var Logos altså Ordet, og ikke en engel (kilde: Bibelnerden). 

 

Anonymkode: c313c...76c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...