Gå til innhold

Alle burde bli veganere eller vegiteanere


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

On 7/9/2020 at 1:56 AM, AnonymBruker said:

Ja sjokkerende mange i kjøtt og fløte-generasjonen  ble rundt 90 år eller eldre! Hvordan kan dette forklares? 

Anonymkode: 51ae2...2a4

Kanskje kjøttet i dag sprøytes fullt med mere dritt enn når kjøtt- og fløtegenerasjonen vokste opp, i tillegg til at de ikke spiste like store mengder? Aner ikke selv, men det er i alle fall én teori.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

På 9.7.2020 den 14.07, AnonymBruker skrev:

Man får alt via en vegansk kost, også b12. Det fins flere plantebaserte melker og oster er tilsatt b12. Jeg er vel egentlig enig at alle burde bli veganere. Dette sparer 56 milliarder husdyr og enda flere fisk. Dette sparer også millioner av menneskeliv årlig. Corona og sars kom fra å spise kjøtt. Men menneskeheten utrydder vel seg selv snart og det er like greit :) 

Anonymkode: e042f...769

Helt enig med deg. Hele familien vår er også veganere. Beste valget vi kunne tatt. 

Anonymkode: 47a29...3a4

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 7.7.2020 den 13.02, AnonymBruker skrev:

Siden alle sykdommer kommer av dyr vi spiser, så burde alle bli veganere eller vegetarianere.

 

Enig ?

Anonymkode: 63789...d26

Min mormor, oppvoksr på går, drev med slakt, drakk melk fra kyrne i fjoset, egg fra egne høns, masse god gammeldags husmanskost, komle med salt lam, lammefrikase, kjøttkaker, kålruletter, saltsprengt torsk.

Hun ble 98 år gammel. Levde et langt og godt liv, med masse kjøtt, fisk og andre animalske produkter 💪🏻💪🏻

Anonymkode: 23919...742

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg copy pasta, om du ikke var interessert i akkurat den setningen, så er ikke det et problem for poenget. Hele artikkelen snakker om mer enn det. 

Gjør ikke det. Copy paste. KG viser ikke lnkene i artikkelen, så du må åpne artikkelen for å se kildene. 

Ja, det er veldig fascinerende. 

Man kan alltids få b12 fra næringsgjær. Man kan alltids få b12 fra mat om man dyrker den "riktige" maten. Hadde alle vært veganere hadde greier som dette vært no brainer. Alt hadde vært mye lettere. 

Anonymkode: e84b0...066

Nå leste jeg gjennom undersøkelsene artikkelen henviser til, angående rødt kjøtt og dødelighet. De framstiller en korrelasjon mellom rødt kjøtt og kreft, noe som ikke er dokumentert. Spesielt tykktarmskreft (CRC).

"The supposed link between meat consumption and CRC, there still exists uncertainty. If red meat was to blame, variations in intake should be able to explain a part of the variations in the incidence of CRC, and CRC should be less common among vegetarians then meat eaters. However, the findings on these associations are inconstistent. One study found a lower incidence of CRC for vegetarians.
(Associations between diet and cancer, ischemic heart disease, and all-cause mortality in non-Hispanic white California Seventh-day Adventists
American Journal of Clinical Nutrition, 70 (1999), pp. 532S-538S)"

"Other studies have detected lower incidence among meat eaters. 
(T.J. Key, P.H. Appleby, E.A. Spencer, R.C. Travis, A.W. Roddam, N.E. Allen
Cancer incidence in vegetarians: Results from the European Prospective Investigation in Cancer and Nutrition (EPIC-Oxford)
American Journal of Clinical Nutrition, 89 (2009), pp. 1620S-1626S)"

"“Some researchers have said that red meat reads to colon cancer. In 2015 WHO proclaimed that red meat was a class 2 carcinogen and that processed meat was a class 2 carcinogen, which puts it in the same category as smoking cigarettes in terms of the risk of developing colon cancer. The level of relative risk was around 17% for red meat. Independent observers of the process that the IARC used to inform the WHOs declaration have pointed out that it was not a consensus decision because approximately 30 percent of the participants disagreed. About 800 studies were considered, but only about 50 were deemed worthy of supporting the position that red meat causes cancer. The other studies were thrown out for various reasons. "

"Dr. Geordia Ede has done a remarkable job of sorting through the same data that the IARC cited, and she’s determined that the evidence in support of the claim that meat causes cancer appears to be fairly underwhelming. To summarize, her findings show that the vast majority of the data comes from epidemiology, which always lumps true meat eaters with those who eat junk like burgers, shakes and fries"

"Among those studies on rats and mice were a majority that didn’t support the hypothesis that meat causes cancer, and there even exist a study that concludes that bacon was relatively protective against colon cancer. Dr. David Klurfedt, who was one of the IARC panel members, has recently spoken out about the process. He was fairly concerned that contradictory evidence was dismissed and that a large percentage of the panelists were vegan or vegetarian but this not disclose that information on the review. "

https://gut.bmj.com/content/66/4/683

https://www.cancer.gov/types/colorectal/hp/colorectal-screening-pdq

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014000564#bbb0950

 

Osv. Beklager om det er litt rotete, holdt på med en oppgave angående rødt kjøtt og den foreslåtte økte forekomsten av kreft. Kort fortalt er det mer som tilsier at det ikke er en korrelasjon mellom CRC kontra at det er det.

 

"Reports that B12 has been measured in a food are not enough to qualify that food as a reliable B12 source. It is difficult to distinguish true B12 from analogues that can disrupt B12 metabolism. Even if true B12 is present in a food, it may be rendered ineffective if analogues are present in comparable amounts to the true B12. There is only one reliable test for a B12 source - does it consistently prevent and correct deficiency? Anyone proposing a particular food as a B12 source should be challenged to present such evidence."
Fra Vegan Society.

Det er jo litt interessant at en vegansk side selv skriver at det ikke finnes gode nok naturlige veganske alternativer til tilskudd eller mat som er tilsatt B12. Og næringsgjær er tilsatt B12.

 ( https://www.vegansociety.com/resources/nutrition-and-health/nutrients/vitamin-b12/what-every-vegan-should-know-about-vitamin-b12?fbclid=IwAR1Trlyb9GilabCwZaRQe1t51E5qEjYOrycKes0oWaLat5DQ1IiRkYGM6WE )

 

Alternativt kan man jo begynne å spise sin egen avføring for å få nok B12, som bakvomsfermeterende planteetere gjør: https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/physrev.1998.78.2.393

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, jeg er vegeterianer oc jeg føler meg mye sunnere og bedre så er enig med deg. Fisk er mye bedre å spise også.😇

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...