Jump to content
AnonymBruker

Er det for mye å drikke ca 5 dgr og uke, 2-3 halvlitere pr gang?

Recommended Posts

AnonymBruker
På 28.6.2020 den 15.14, AnonymBruker skrev:

Ts her: Den "åpne-en-øl lyden kjenner jeg veldig igjen. Vi er veldig forskjellig på alkohol iallefall.. jeg er så og si avholds, men ønsker muligheten til å kunne ta et glass vin el lignende.  Men vi kan aldri ha noe liggende for det blir drukket opp.. så da lar jeg heller være.  Jeg vet 100% at han ikke blir full eller ufin, jeg bare liker det virkelig ikke. Det er mange andre grunner til, men jeg føler jeg ikke kan klage.. 

Anonymkode: 8d69c...df4

Du finner ikke noe drikke som du liker, men som mannen din ikke liker? Det gjør det jo mulig for deg å ha litt stående, uten at det blir drukket?

Anonymkode: 47921...84e

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Nei, da er en alkoholiker

Anonymkode: f1d3f...0eb

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det spiller INGEN rolle hvor mye de drikker i Frankrike. Er det ubehagelig for TS, så er det ubehagelig for TS. Jeg håper virkelig at TS unner seg et behagelig liv, for det fortjener hun. Enten med at hun snakker ordentlig ut med mannen sin og at de finner en løsning begge synes er BEHAGELIG! Eller at de innser at de har for forskjellig livsstil til å kunne passe sammen i et samliv.

Anonymkode: 91768...b7c

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alterego666
1 time siden, Fru Uperfekt skrev:

Det har nok litt sammenheng med at de drikker mer daglig og f.eks i Norge er det mye helgefylla 

Åpenbart. I Norge er det mer ulykker som et resultat av alkohol, i Frankrike mer livsstilssykdommer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Trenger ikke å være alkoholiker for å ta seg 2-3 øl dagen. 

Men det du derimot kan få, er leverskader. 

Har hørt om helt vanlige folk som drakk 1 flaske vin dagen, mer eller mindre hver uke, gjerne da til maten og så på kvelden, som endte opp med skrumplever, som følge av alkoholinntaket 

Det som skader er at leveren må bearbeide alkoholen, uten noen form for pause. Det skal vel helst gå 3 dager mellom hver gang du drikker alkohol, og du skal ikke drikke mer enn det som tilsvarer ca. 4 halvlitere i uken. 

Men, som jeg sier - du trenger ikke være mentalt eller fysisk avhengig av å drikke 2-3 halvitere. Ila. dagen. Drikker du f.eks 1 til lunsjen eller rett etter jobb, 1 til middag, og 1 på kvelden, så føler du ikke akkurat alkoholen så godt - om noe som helst.

Anonymkode: 81b4f...029

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

norw

Jeg tenker alkoholiker. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det er blant annet slik tarm kreft starter..pluss usunn mat ellers...

Anonymkode: 23abb...493

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Ts her: Takk for alle svarene dere..❤ 

Det er virkelig ikke så lett for meg men jeg forsøker jo å hjelpe min mann. Jeg ønsker jo et godt og langt liv med han. Nå spiser han ikke usunt heldigvis så det er denne øllen. Jeg skjønner ut fra det de fleste her sier at dere forstår meg og mener det er for mye.  Det er ikke snakk om ferier. Han drikker NESTEN hver dag  og han jobber ikke enda. ( Vært sykmeldt lenge) Da jeg tok det opp sist så ble han sint men han gikk over til lettøl. Det kan ikke være farlig, så veldig fornøyd med at han klarte det. Han liker smaken sier han, ikke nødvendigvis rusen.  Men det gikk bare tilbake til normal øl igjen. 😪 

Vel.. Jeg skal forsøke å tenke ut noe smart å si så han kanskje får øynene opp. For meg så er nemlig ikke dette holdbart i lengden.  Takk igjen ❤

Anonymkode: 8d69c...df4

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
19 hours ago, Alterego666 said:

I Frankrike drikkes det ca 40% mer enn i Norge, men mindre enn en del østeuropeiske land:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption_per_capita

Er jo litt typisk norsk at det er akseptert med grisefylla i helgene, så lenge man er edru i hverdagen, selv om et glass hver dag minus byen i helgene tilsvarer det samme

Anonymkode: 73b38...8cf

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Er jo litt typisk norsk at det er akseptert med grisefylla i helgene, så lenge man er edru i hverdagen, selv om et glass hver dag minus byen i helgene tilsvarer det samme

Anonymkode: 73b38...8cf

Problemet er når de kontinentale drikkevanene kombineres med de norske (altså helgefylla).  Da blir inntaket raskt for helseskadelig.

Jeg vet ikke hvordan tallene er nå, men tidlig på 2000-tallet (før de kontinentale drikkevanene ble etablert i Norge) var det 11,6 pr 100 000 innbyggere i Frankrike som døde av skrumplever, mens det i Norge var 3,9 pr 100 000 innbyggere som døde av det samme.

Anonymkode: 37bc0...34c

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alterego666
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Problemet er når de kontinentale drikkevanene kombineres med de norske (altså helgefylla).  Da blir inntaket raskt for helseskadelig.

Jeg vet ikke hvordan tallene er nå, men tidlig på 2000-tallet (før de kontinentale drikkevanene ble etablert i Norge) var det 11,6 pr 100 000 innbyggere i Frankrike som døde av skrumplever, mens det i Norge var 3,9 pr 100 000 innbyggere som døde av det samme.

Anonymkode: 37bc0...34c

Jeg tenker det samme. Overgangen fra skandinavisk til kontinentalt drikkemønster er -fra et folkehelseperspektiv- dødens posisjon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
2 hours ago, AnonymBruker said:

Problemet er når de kontinentale drikkevanene kombineres med de norske (altså helgefylla).  Da blir inntaket raskt for helseskadelig.

Jeg vet ikke hvordan tallene er nå, men tidlig på 2000-tallet (før de kontinentale drikkevanene ble etablert i Norge) var det 11,6 pr 100 000 innbyggere i Frankrike som døde av skrumplever, mens det i Norge var 3,9 pr 100 000 innbyggere som døde av det samme.

Anonymkode: 37bc0...34c

Ja, men jeg tenkte uten kombinasjon. Si et halvstort glass vin til maten hver dag, den samme mengden ville gjort en person full på en og samme (helge)dag. Så stusser litt over at helgefylla er sosialt akseptert, men ikke litt i glasset til hverdags. I andre land later det til å være omvendte normer. 

Anonymkode: 73b38...8cf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...