AnonymBruker Skrevet 18. juni 2020 #1 Del Skrevet 18. juni 2020 Nå i varmen har vi prøvd å lage pinneis til toåringen med biola og frukt, etter oppskrift på tine.no. Men den ble så full av iskrystaller at den ikke var noe god. Har noen en oppskrift på hjemmelaget, nogenlunde sunn, pinneis, som ikke blir sånn? Anonymkode: 22bfc...602 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 18. juni 2020 #2 Del Skrevet 18. juni 2020 Jeg har ikke laget akkurat den slags is, men erfaring med å lage "vanlig" is og sorbets, kan jeg forhåpentlig gi deg et par tips for å redusere krystalldannelse: Før du setter ispinnene i fryseren, la de først stå i kjøleskapet til de er skikkelig gjennomkalde. Gjerne nederst i kjøleskapet hvor det kjøligst. Når ispinnene er blitt gjennomkalde, setter du de i fryseren. Jo kaldere massen er, desto mindre risiko for krystalldannelse Det du også kan gjøre, men som tar lengre tid, er å ha massen du skal bruke i ei stor ovnsform*. Samme prinsipp som over - sett først i kjøleskapet til nedkjøling før du setter forma i fryseren. Nå skal du røre godt rundt hver 10. - 15. minutt for å bryte opp iskrystaller som har dannet seg (omtrent som i en iskremmaskin). Etter omlag en time, eller i alle fall før iskremen er fullstendig stivnet - og nå må du arbeide så raskt som mulig - har du ismassen i pinneformene, og så setter du de tilbake i fryseren. Det blir kanskje ikke ispinner med perfekt utseende, men for en to-åring er neppe estetikken det aller viktigste. * Grunnen til at man velger ei stor ovnsform er for å få så mye overflate som mulig slik at massen fryser så raskt som mulig. Hurtig nedfrysing fører også til mindre krystalldannelse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2020 #3 Del Skrevet 19. juni 2020 Takk for tips. Ja, jeg er vant til at når man lager vanlig hjemmelaget is, så rører man for å unngå iskrystaller, men tenkte at hvordan i huleste får man det da opp i pinneformene 😛 Skal prøve det vanlige kjøleskapstrikset først, og se hvordan det går Anonymkode: 22bfc...602 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 19. juni 2020 #4 Del Skrevet 19. juni 2020 7 hours ago, AnonymBruker said: Takk for tips. Ja, jeg er vant til at når man lager vanlig hjemmelaget is, så rører man for å unngå iskrystaller, men tenkte at hvordan i huleste får man det da opp i pinneformene 😛 Skal prøve det vanlige kjøleskapstrikset først, og se hvordan det går Anonymkode: 22bfc...602 Nå tenker jeg bare høyt her, men det er jo kanskje mulig å bruke "skaftet" du stikker ned i isformene til å røre med før det fryser helt. Du får muligens ikke rørt så veldig kraftig, men det er jo bedre enn ingenting. Ønsker deg i alle fall lykke til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå