Gå til innhold

Feil informasjon på skatteetaten ang søknad om ekteskap


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei

Hvis man skal gifte seg med en utenlandsk statsborger så står det på nettsidene til skatteetaten at : Har du vært bosatt i Norge i mindre enn 5 år, kreves det en attest fra myndighetene i hjemlandet som viser at det ikke er noe som hindrer at du kan inngå ekteskap i Norge.

Min forlovede har vært bosatt i norge i over 7 år. Når vi søkte om å få lov å inngå ekteskap så krever de likevel dokumentasjon på dette. Dette viser seg vanskelig og dyrt å få tak, men ikke minst tidkrevende fordi alt skal være i orginalpapirer som må sendes from og tilbake mellom landene. Vi rekker ikke dette før bryllupet. Hadde det stått på nettsidene til skatteetaten så hadde vi jo begynt å skaffe dette mye tidligere.

Vi har prøvd å ringe saksbehandler og fortelle hva som er reglene på nettsiden, men får bare til svar at vi må skaffe dokumentasjon og det bare er sånn.

Er det noen andre som har vært borti dette og har noen råd?

Anonymkode: c9954...a0f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det står jo tydelig at det uansett er papirer som må sendes fra hjemlandet om han ikke har permanent oppholdstillatelse da.

Anonymkode: bf1b3...96d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stol aldri på listene til skatteetaten. Jeg skjønner ikke hvorfor de lager lister en gang for de følger dem ikke selv. 

Hiv dere rundt og bestill fødselsattest med en gang og ta kontakt med ambassaden. Bestill også det samme til deg! For oss betydde papirene fra hans hjemland en helt egen prøvingsattest for oss begge. Husk også bostedsattest. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...