Jump to content
Sign in to follow this  
Conal

Erkjennelsen av Gud er det Ultimate

Recommended Posts

Conal
Posted (edited)

Jeg er mistenksom overfor all lærdom som ikke eksplisitt kaller Guds eksistens, eller at du er Gud. Det er enten ikke den høyeste læren, eller så spiller dem ydmyk. Det er ikke nødvendig å være falsk ydmyk. Gud er ekte og du er Gud. Dette er en så enkel, tydelig og nøyaktig beskrivelse av oppvåkning som det blir. La oss ikke leke rundt.

Viktige punkter å merke seg når det gjelder åndelige lærere og oppvåkning:

- Hvis en åndelig lærer ikke forteller deg at du er Gud, er de enten ikke helt våkne, eller de er lekefulle (fordi de må takle den praktiske virkeligheten at du vil tro at de er gale).

- Hvis en åndelig lærer ikke snakker om "uendelig" eller bruker ordet "uendelig", bør du være mistenksom overfor deres lære, da det ikke er den høyeste læren. Det er umulig å forstå hva virkeligheten er uten å forstå hva uendelig er. De to er identiske. Den endelige naturen av virkeligheten er uendelig. Noe som også er Guds endelige natur.

- Ikke anta at læreren din, guruen eller mesteren din er helt våken. Du må grille dem på graden av oppvåkningen deres (som de ikke vil ta vennlig til), og det dypere problemet er, som en uvåknet student er du i en forferdelig posisjon til å evaluere graden av våkenheten hos lærere. Derav så mye misforståelse, debatt og forvirring. 

- Den enkleste måten å finne ut om noen er helt våken, er å spørre dem:

1. Hva er Gud? Er du Gud? Hvordan skaper Gud?

2. Hvorfor finnes det noe i det hele tatt?

3. Hvorfor er virkeligheten slik den er?

Hvis de ikke har klare svar på alle disse spørsmålene, må du være veldig mistenksomm. Hvis de prøver å avfeie disse spørsmålene som ugyldige eller umulige å svare på, må du være veldig mistenksom. Hvis de prøver å avfeie disse spørsmålene som en del av ego-sinnets ønske om å vite det, må du være veldig mistenksom. Disse spørsmålene har reelle svar.

- Hvis en person/lærer motsetter seg bruken av ordet "Gud" på grunn av at det er for religiøst eller unødvendig, er de tydeligvis ikke helt våkne. Med full oppvåkning er Gud det eneste riktige ordet for det som skjer.

- Det er mer til opplysning/oppvåkning enn å realisere intet-selv.

- Erkjennelsen av ikke-selv er peanøtter sammenlignet med den fullstendige erkjennelse av Gud.

- Vær på vakt mot lærere i Neo-Advaita som gjør at opplysning/oppvåkning virker for enkel, for endimensjonal, for binær. Det er sannsynligvis fordi de selv bare har nådd de første trinnene, så det virker enkelt, endimensjonalt og binært for dem. Oppvåkning er IKKE binær. Det kommer i mange grader og smaker.

- Ingenting og alt er identisk. Total ikke-dualitet er den ultimate sannheten.

- Enhver undervisning som til og med har den minste flust av dualitet til den, er ikke den høyeste læren.

Edited by Conal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...