Gå til innhold

Sveriges sikkerhetstjeneste: Ekstremister driver skoler i Sverige


nord og ned

Anbefalte innlegg

Første tanke er at religiøse skoler bør forbys. Men, i januar i år kom en utredning om etableringsstopp av religiøse friskoler. Den fastslo at et forbud ville bryte med Europakonvensjonen, som gir foreldre rett til å gi barna en utdanning som svarer til familiens religiøse overbevisning. 

Tenker at da er eneste løsning rett og slett å forby private skoler.

https://www.aftenposten.no/verden/i/lAGmP7/sveriges-sikkerhetstjeneste-ekstremister-driver-skoler-i-sverige

Personer med tilknytning til voldsforherligende islamisme driver et titalls skoler, med til sammen et hundretalls elever. I følge Säpo, svensk PST. Og de får drive på, selv det lenge har vært kjent at religiøse friskoler er blitt en frisone for radikalisering og ekstremisme. "En giftcocktail", skrev to sosialdemokratiske ministere i en kronikk ifjor. Det er sjeldent kraftig ordbruk fra den kanten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, man bør ikke forby private skoler. Men man må forby religiøse skoler. Religion er noe foreldrene bør eventuelt videreføre til sine barn. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Fanatikeren skrev:

Dette vil også bryte med menneskerettighetene. Så militante ateister og radikale feminister som hater vestlige trdisjonelle verdier må bare leve med at det finnes religiøse som ønsker å drive egne skoler uten deres hjernevask på offentlige skoler.

Utlendingene må også bare leve med at de må tilpasse seg landet de har valgt å bosette seg i og bruke skolene som finnes der uten å kreve å gå på sine egne alternative skoler.

Endret av Drizzt
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feilen din er at du tror islam-skolene har samme opplegg som KG i Oslo 😂 Man kan veldig lett forby rene religiøse skoler som utgjør sikkerhetsrisiko for landet. Det er ikke en menneskerettighet å lære religion på egen religiøs ''skole'', men det mangler politisk vilje. Vi får se om det dukker opp politisk vilje i Sverige. Litt morsomt når du kaller noen for ''anti-vestlig ateist'' mens det anti-vestlige er nettopp religiøs fantatisme og ekstremisme. :) Hvis du kan litt historie, vet du at Vesten ble til Vesten når religionen sluttet å være lovgivende i Europa. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan i det minste slutte å gi dem statsstøtte, og man kan kreve at de følger landets øvrige lovverk. Ha god kontroll på dette. Hs lovverk rundt finansiering, og få slutt på sponsing av disse skolene fra andre land. Sanksjonen stenging ved brudd på reglene.

 

Ellers er det en ting som alltid vil hjelpe mot problemene rundt islam, og det er å begrense antall muslimers tilgang til riket. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje politikerne som stilt til dette ikke ønsker å ta ansvar og det går ikke ut over dem. Det er ganske klart hva disse islamistene bedriver med og "moderate" muslimer syns dette kjempe fint. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...