Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Tilbehør til skalldyrtallerken

Recommended Posts

AnonymBruker

Skal ha skalldyrtallerken i morgen, men trenger tips til tilbehør. Majones og loff er jo klassisk, men vil ha noe mer spennende enn det. Vi er ikke kresne, så er takknemlig for alle tips!!

Anonymkode: 37e29...76b

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Zienna

Avokado er godt til skalldyr.  Rør den sammen med litt sitron, salt og pepper.  Jeg synes også at en frisk mangosalat gjør seg :)  

Så må du selvfølgelig ikke glemme sitron og dill.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Aioli er veldig godt til, chilimajones også. Avokado er nevnt, og kan brukes både i biter, skiver og moset á la guacamole. Noen er veldig glad i sitronpepper til, jeg foretrekker nykvernet pepper og fersk sitron. Lime er en OK avveksling fra sitron, men bør komme i tillegg, ikke i stedet for. Noen vil gjerne ha salatblader, jeg klarer meg helt fint uten. Fersk koriander kan være godt til. 

Og skikkelig smør, ikke margarin. Dvs. server gjerne margarin, noen rare mennesker foretrekker det, men ha meierismør også. Samme for majones - server gjerne lettmajones til de som vil ha, men ha ekte majones også. 

Jeg vet ikke hva slags skalldyr du skal ha, men jeg kommer ikke på noen typer skalldyr som ikke ville passe sammen med alt jeg har foreslått. 

Og så synes jeg forslaget om mangosalat var veldig godt. :) Men når alt dette er sagt kommer du veldig langt med bare reker, loff, smør, majones og sitron. :) 

Anonymkode: b39a8...082

Share this post


Link to post
Share on other sites
Snurrepurre

Rå løk, dill, sitron, crispsalat, spisspaprika 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blatter

Hvitløksbrød👌🏼

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Agurksalat og remulade. 

Anonymkode: dfb64...b43

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker
6 timer siden, Snurrepurre skrev:

Rå løk, dill, sitron, crispsalat, spisspaprika 

Hvordan kunne jeg glemme rå løk? Det er jo kjempegodt. :) Gjerne rødløk eller sjalottløk, men vanlig løk funker også bra. 

Anonymkode: b39a8...082

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
21 timer siden, AnonymBruker skrev:

Aioli er veldig godt til, chilimajones også. Avokado er nevnt, og kan brukes både i biter, skiver og moset á la guacamole. Noen er veldig glad i sitronpepper til, jeg foretrekker nykvernet pepper og fersk sitron. Lime er en OK avveksling fra sitron, men bør komme i tillegg, ikke i stedet for. Noen vil gjerne ha salatblader, jeg klarer meg helt fint uten. Fersk koriander kan være godt til. 

Og skikkelig smør, ikke margarin. Dvs. server gjerne margarin, noen rare mennesker foretrekker det, men ha meierismør også. Samme for majones - server gjerne lettmajones til de som vil ha, men ha ekte majones også. 

Jeg vet ikke hva slags skalldyr du skal ha, men jeg kommer ikke på noen typer skalldyr som ikke ville passe sammen med alt jeg har foreslått. 

Og så synes jeg forslaget om mangosalat var veldig godt. :) Men når alt dette er sagt kommer du veldig langt med bare reker, loff, smør, majones og sitron. :) 

Anonymkode: b39a8...082

hvordan lager du chilimajones? blander du bare majones med chilisaus? rema hadde en ferdig skalldyrsalat med chilisaus for et par år siden; jeg kjøpte hele greia kun pga den nydelige chilimajonesen. ellers måtte jeg pimpe opp salaten med mer reker, avskado etc. hver gang det er noe jeg liker går det ut av produksjon. samme greia med en løk og paprika (kesam) dip. smakte ikke greit da jeg prøvde å lage selv

Anonymkode: baa83...cf2

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

hvordan lager du chilimajones? blander du bare majones med chilisaus? rema hadde en ferdig skalldyrsalat med chilisaus for et par år siden; jeg kjøpte hele greia kun pga den nydelige chilimajonesen. ellers måtte jeg pimpe opp salaten med mer reker, avskado etc. hver gang det er noe jeg liker går det ut av produksjon. samme greia med en løk og paprika (kesam) dip. smakte ikke greit da jeg prøvde å lage selv

Anonymkode: baa83...cf2

Jeg blander i alle fall majones med litt sriracha og smaker meg frem :) 

Anonymkode: e1ed3...517

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brunello

Lag majonesen selv. Det er kjempelett og mye bedre enn kjøpt. Lag mye.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Loff77

Aioli, rødløk, sitron, dill, avocado, rømme, sennep

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minya

Jeg måtte bare innom og si at jeg leste litt fort og fikk for meg at overskriften var "Tilbehør til skadedyrtallerken"

Takk for meg.  *slinker ut på venstre flanke*

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Ser jeg er sen. Til en annen gang: 

Avokado/guacamole 

Aioli

Chillimajones

Pepperdryss på krabbe eller reker

Estragonsmør

Godt brød som ikke er loff. Surdeig eller rug.

Lime i stedet for sitron

 

Anonymkode: e99be...2b9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...