Gå til innhold

Jeg skal bare spise havregryn i en uke


Maddog

Anbefalte innlegg

7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Spis fisk, kjøtt, fugl, grønnsaker, litt ris, mager ost, baconost, nøtter, osv. Du legger ikke på deg av protein. Ikke overspis, og ikke snacks mellom måltidene..

Anonymkode: 07fea...70b

Kan folk som ikke har peiling slutte å komme med tips? Et overskudd av protein vil såklart gjøre at du legger på deg da det enten vil omvandles til glukose eller til fett. Alt handler om et balansert kosthold der både fett, karbohydrater og protein inngår. 
 

Til ts: sats på å spise variert og sunt. Du er kun 15 år og har sannsynligvis ikke kommet inn i vekstspurt enda der du kommer til å trenge kalorier. Mange får en lavere fettprosent når de vokser fordi det går så mye energi til å vokse. 

Anonymkode: 4000b...58d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

14 minutter siden, Inwe said:

Karbohydrater er noe vi trenger

Nei, det gjør vi ikke. Karbohydrater er ikke farlige i og for seg, men det er absolutt ikke noe vi trenger til noe som helst. Men det er ikke enkelt å kutte det helt ut hvis man ønsker det, men det er ingen grunn til å spise mye av det. Man kan klare seg godt uten brød, pasta, poteter og ris. Og godt med, hvis man liker det. Men folk flest vil ikke ta noen skade men sannsynligvis bli sunnere av å byttte ut noe av det med fett og spesielt protein.

Anonymkode: d4a57...089

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje du bør starte med å skrive ned i en logg alt du spiser/drikker i en uke for å få oversikt over hva du bør kutte ut/bytte ut? 

Du vil sikkert legge merke til at det er unødvendige ting der (feks energidrikk, chips, lyst brød, ting med mye sukker eller annet?)

 

I tillegg, husk at det hjelper ikke med slankekurer. 

Hvis man legger om kostholdet og går ned i vekt, vil man gå opp i vekt om man går tilbake til sitt gamle kosthold. 

Det eneste som hjelper er å endre kostholdet for alltid man vil holde den vekta:) Derfor bør det være noe man kan leve med.

Dette er fordi kroppen tilpasser forbrenningen. Får den lite mat, vil forbrenningen gå ned da kroppen trenger mer av næringen og ikke vil kvitte seg med like mye. Når du da spiser vanlig igjen vil man fort bli den gamle vekta igjen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 hours ago, AnonymBruker said:

De spiser ikke så mye ris som folk tror. 113 gram hver dag. De ligger på 50. plass i verden over risinntak per person. Og nudler? Gjennomsnittlig 45 pakker nudler hvert år. Det er en pakke hver åttende dag. Og innad i landet så ser de at de som spiser mer nudler, har en økt risiko for å få et dødelig slag. Dette er bare en observasjonsstudie, så det beviser ingen kausalitet, men det er interessant. ;) 

 

Og japanerne spiser faktisk mer animalskt enn Ola Nordmann:

Anonymkode: 0a472...b5b

Det blir helt feil å si at 113g ris er lite. Du må se i forhold til hvor mange kalorier man spiser totalt. Siden japanere er slanke, så er 130 kalorier av 1500-2500 kalorier passelig. Man må fylle kaloribudsjettet med næringsrike kalorier når man spiser lite som japanere gjør. 113g er ris er allerede mye karbohydrater for et lite kaloribudsjett. 

En feit nordmann vil også selvsagt spise mer av noe, enn en slank japaner. Så dersom en feit nordmann spiste 114g ris og en japaner 113g ris, så spiser japaneren en større % karbohydrater enn nordmannen, fordi nordmannen spiser 3000 kalorier til med fett og japaneren spiser 1500 kalorier med fett. Så du kan heller ikke si at en japaner spiser "bare" 113g ris of is det er lite. Det er mye når man er et slankt folk og sammenligner med land med feitere folk. Det er heller ikke riktig at de er på 50 plass

Anonymkode: 2836d...37d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

29 minutter siden, AnonymBruker said:

Kan folk som ikke har peiling slutte å komme med tips? Et overskudd av protein vil såklart gjøre at du legger på deg da det enten vil omvandles til glukose eller til fett. Alt handler om et balansert kosthold der både fett, karbohydrater og protein inngår. 

Anonymkode: 4000b...58d

Dette er riktig og noe mange på lavkarbo gjør feil. Når du spiser lite karbs vil kroppen begynne bryte ned overskuddsprotein til glukose. Sekundet du spiser 10g mer protein enn kroppen trenger, begynner nedbrytingen og det hindrer ketose og hindrer effekten av lavkarbo. Noe de fleste gjør fordi de spiser mye animalsk, høy protein mat. Grunnen til at mange går ned er ikke ketose, det er at de endrer kosthold og kutter ut sukkerholdig mat og drikke som de spiser regelmessig og ofte spiser på besøk eller når de har besøk. De ville gått ned i vekt selv om de spise mer balansert protein - karb- fett så lenge de kutter ut verstingene

Anonymkode: 2836d...37d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

56 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vil tro det er helt innafor å oppfordre barn til å spise mindre karbohydrater og mer ubearbeidet mat.

Anonymkode: d4a57...089

Angående karbohydrater så tenker jeg at TS kan få disse rådene fra noen som er utdannet innen barn, vekst og kosthold og ikke fra en selvlært internett-ekspert som har lest et par artikler og henger på kvinneguiden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

10 timer siden, Inwe skrev:

Du må slutte å komme med kostholdsråd. Karbohydrater er noe vi trenger for energi, fiber (veldig viktig med tarmhelse ved vektnedgang, og ellers), for å bygge muskler og restituere fortere. Hvordan er ikke havregryn ren mat forresten? Gjelder dette alle karbohydrater? Er feks banan, agurk, melon, druer osv ikke rent og naturlig?

Hvorfor er ikke korn sunt da? Det består mer av sunne fettstoffer enn karbohydrater. Trodde frø var noe lavkrabobølgen heiet på.. 

Man trenger ikke spise mye fett i et måltid for å ta opp vitaminer, holder med litt fett.
Er kjøttdeig renere mat enn havregryn? Forklar gjerne det for meg. 

Mais og havregryn er usunt, men bearnaise er sunt? Altså.. igjen, forklaring her. Er bearnaise også renere enn havregryn? Er mais også en bearbeidet vare? 
 

Må legge til at jeg ikke anbefaler Ts og bare spise en matvare, men heller havregryn enn bearnaise om man skal ned i vekt (og holde seg sunnest mulig).

Du påstår at vi trenger karbohydrater for energi, men da kan man jo likesågodt erstatte den energien med fett og proteiner og få et jevnere blodsukker, eller hva? Det finnes ikke ett eneste karbohydrat som er essensielt for oss. Altså klarer vi oss uten. Faktisk er det en studie der de spiste kun animalskt i ett helt år og hadde perfekt helse. De ble lagt inn på sykehus under konstant overvåkning fordi forskerne trodde ikke på dem at det gikk an å leve på bare animalskt, så det er helt sikkert at de kun spiste animalskt.

Nei, fiber er ikke viktig for tarmhelse. Eller, hvis du mener å kutte ut fiber er viktig for god tarmhelse, så er vi enige. Fiber bidrar ikke til noe som helst gunstig. Det er like gunstig som å helle sagmugg (som altså er fiber) ned i rørene hjemme. Skal man tro på observasjonsstudier, så viser de at mennesker som spiser mer fiber er sunnere enn mennesker som spiser lite fiber, men dette er ingen bevis og faktisk vil observasjonsstudier vise mange slike sammenhenger feil fordi noe folk flest tror er sunt er noe sunne folk vil gjøre mer av. Hvis folk flest trodde at marshmallows var sunt, så ville observasjonsstudier vise at mennesker som spiser mer marshmallows er sunnere enn mennesker som spiser lite marshmallows. Rett og slett fordi de som er helsebevisste gjør mange grep i hverdagen som er bra for helsa som gjør opp for de dårlige de gjør. Og det de mange ganger også gjør feil er at de antar at vi bør spise korn, så de sammenligner loff med grovbrød, og konkluderer dermed med at fiber er sunt. Faktisk hadde 100% av de med forstoppelse total opphøring av symptomer da de kuttet ut fiber. De hadde mer problemer (forstoppelse, oppblåsthet, smerter ved avføring, blod i avføringen osv), jo mer fiber de spiste. Altså: 0% fiber = 0% avføringsproblemer. 

Korn og frø er ikke det samme. Og jeg er heller ingen fan av frø fordi det har mye antinæring som hemmer opptak av vitaminer og mineraler. Fytinsyre, oksalater osv.

Hvilke kornsorter mener du har mye fett? Havregryn er den kornsorten med mest fett som jeg ser i matvaretabellen. "Hele" 7,8 gram per 100 gram. Samtidig har det 63,1 gram karbohydrater.

Korrekt, man trenger ikke masse fett for å ta opp fettløselige vitaminer og konvertere pre-vitaminer til de vitaminene vi trenger (betakaroten til a-vitamin f.eks.). Men minst 5 gram i et måltid. Så spiser du bare en gulrot, så konverterer du veldig, veldig lite av det betakarotenet til a-vitamin. Jeg velger heller stabilt blodsukker og mat med høy biotilgjengelighet over korn.

Ren mat. Med lite karbohydrater. Sa ikke det seg selv? Og bearnaise er like rent som havregryn når man lager det selv. Bare smør (helst klaret), eggeplomme og estragon i sin enkleste form. 

Hvordan mener du at kjøttdeig ikke er ren mat? Det er kvernet kjøtt, og så kan det være tilsatt vann og salt. I så fall er revet gulrot ikke ren mat i følge din logikk. Så lenge man ikke tilsetter tull, så er det fortsatt ren mat.

Korn har stoffer som hemmer opptaket av vitaminer og mineraler, såkalte antibeitestoffer. Jeg synes grafen nedenfor illustrerer det bra (tatt fra denne studien). Det er langt fra det samme hva en matvare inneholder av vitaminer og mineraler og hva vi tar opp fra det fra den matvaren. Også kalt biotilgjengelighet.

Spiser du 120 gram østers alene, så tar du opp masse sink. Spiser du den samme østersen, men legger til 120 gram svarte bønner, så hemmer det opptaket så mye at du tar bare opp ca 1/3 av sinken som var tilgjengelig i østersen. Spiser man derimot de 120 grammene med østers med 120 gram maistortilla så hemmer det ca hele sinkopptaket! Og det er langt fra bare sink som korn hemmer opptaket av.
oyster-zinc-graph-1024x854.png 

Hvorfor mener du at havregryn skal hjelpe mer enn bearnaisesaus ved vektnedgang? Det gir ikke mening hvis man kan litt om hvordan kroppen henger sammen. Er du redd for fett? Tror du at man blir fet av fett og søt av sukker?

Anonymkode: f5dd9...18d

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære trådstarter.

Denne tråden stenges, da den bryter med retningslinjene for dette rommet. Vi kan ikke vite hva slags kompetanse som ligger bak svarene du vil få.

* Tråder hvor det skrives om alt for lite matinntak eller store mengder trening uten tilstrekkelig matinntak vil bli stengt. Kvinneguiden har ikke den nødvendige kompetansen til å hjelpe brukere som burde få svar på disse spørsmålene av helsepersonell. På samme måte vil tråder hvor det tilsynelatende "konkurreres" om minst mulig matinntak bli stengt. 

Vi anbefaler også at du tar kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert medisinsk personell for å få en profesjonell oppfølging og/eller svar på spørsmålene dine.


Med vennlig hilsen

Edie, adm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...