Jump to content
Bukfett

Blir provosert over folk som sutrer over at studenter vil ha like rettigheter som andre i arbeid

Recommended Posts

Bukfett

Jeg blir så provosert av dere som virkelig mener at studenter sutrer og er utakknemlige fordi de mener at de burde ha samme rettigheter som alle andre i arbeid ved permittering. 

For ordens skyld:. I dag er det sånn at studenter som blir permitterte fra jobben sin ikke får dagpenger fordi de ikke blir ansett som reelle arbeidstakere. Dette gjelder selv om de ikke mottar stipend eller lån fra Lånekassen. Dette er vi klar over, og hele poenget er at man vil endre på dette fordi det ikke er rettferdig. Det er ikke et godt argument at ting burde fortsette være sånn fordi "det alltid har vært sånn". Det er altså snakk om folk som er i arbeid og skatter (og tillegg er studenter), og at disse burde ha rett til dagpenger ved permittering fra jobben. Helt lik som sine kollegaer. 

Kan dere slutte å si "det er fullt mulig å leve på studiestøtten" og at det ikke er synd på studenter som har "innrettet økonomien sin på en sårbar måte". Det er totalt irrelevant. Hva har det med saken å gjøre? At noen studenter får det til å gå rundt uten å jobbe er totalt irrelevant. 

De som hadde mottatt dagpenger på lik linje med andre arbeidstakere hadde fått det - ikke fordi de er studenter, men arbeidstakere. Det eneste studentene som utelukkende lever på studiestøtte går glipp av er penger for en permittering de aldri har fått fra en jobb de aldri har hatt. Hvordan er det urettferdig for noen som ikke er i arbeid at folk i arbeid får dagpenger? Og på hvilken måte har studenter gjort seg mer "avhengig av inntekta si" enn andre i arbeid? Er ikke de også avhengig av sin inntekt? Hvorfor skal man kontrollere hvor mye et menneske burde ha i utgifter bare fordi man er student? Man kunne jo sagt nøyaktig det samme til alle andre ikke-studenter som blir permitterte. 

Det er kjempeurettferdig at en lønnsmottaker må ta opp lån, men samtidig får kollegane utbetalt penger for samme permittering.
Nøyaktig hva er det som skiller studenter fra andre i arbeid som gjør at man burde forskjellsbehandles sånn? Hvorfor sitter folk der ute og mener dønn seriøst at det er rettferdig at noen av oss som arbeider skal miste hele inntekten sin, ta opp lån og i tillegg betale det tilbake senere, men andre får "gratis penger"? 

Mange i arbeid som mottar dagpenger har jo allerede vært studenter, så at studenter f.eks. mottar gratis utdanning og velferdsgoder som stipend og lån er ikke er argument. Skal alle som noensinne har mottatt stipend miste retten på dagpenger, da, liksom? 

Skjerp dere. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...