Gå til innhold

Vi kan nå våre klimamål uten å ofre velstandsnivået vårt med ett enkelt tiltak


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ved å sutte å konsumere industrialiserte animalske produkter.

Jordbruket står for 25 prosent av Norges klimagassutslipp. Og da først og fremst på grunn av husdyr. Vi trenger altså kun å legge ned husdyrholdet og nå våre klimamål. Vi trenger ikke engang legge ned oljeindurstrien. Og siden vi kun regner utslipp ved produskjon av olje og ikke oljekonumet, kan vi importere kjøtt fra utlandet. Fordi konsum av kjøtt ikke produserer klimagasser, kun produksjonen. Og det må produsentlandene ta på sin kappe.

En ekstrafordel er at antibiotikabruken vil reduseres med 90%. Ja bøndene står for 90% av antibiotikabruken og er årsaken til at du ikke får antibiotika når du kutter av deg fingeren.

I tillegg er ikke husdyhold økonomisk lønnsomt, så staten vil spare masse penger på subsidier.

Anonymkode: 1878f...4a6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det aller mest idiotiske innlegget om klima! Importere kjøttet? Fra dårligere vilkår for dyrene? Hvorfor flytte de utslippene til andre land? Transport blir mye lengre, antibiotika blir mer usikkert mot de som ikke tåler den? Hva pokker er det du tenker på??? Og staten sparer masse på subsidier ja, ser du hva som skjer med pelsdyrnæringen? Er den gratis å legge ned? Tror du vi får import forbud mot pelsjakker/kåper? Tror du bøndene kvitter seg med gården bare sånn uten videre, uten en solid kompensasjon? Nei, det gjør de ikke!

Du får stikke fingeren i jorda og tenke deg om litt, før svarer noe i det hele tatt!

Anonymkode: d605e...a03

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så er vi fucked om kommunikasjonen til kontinentet bryter sammen. Mine foreldre opplevde krigen. Min far bodde på landet og min mor bodde i byen. I byen hadde de det mye vanskeligere enn på landet der de hadde husdyr.

Anonymkode: abea8...a68

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ved å sutte å konsumere industrialiserte animalske produkter.

Jordbruket står for 25 prosent av Norges klimagassutslipp. Og da først og fremst på grunn av husdyr. Vi trenger altså kun å legge ned husdyrholdet og nå våre klimamål. Vi trenger ikke engang legge ned oljeindurstrien. Og siden vi kun regner utslipp ved produskjon av olje og ikke oljekonumet, kan vi importere kjøtt fra utlandet. Fordi konsum av kjøtt ikke produserer klimagasser, kun produksjonen. Og det må produsentlandene ta på sin kappe.

En ekstrafordel er at antibiotikabruken vil reduseres med 90%. Ja bøndene står for 90% av antibiotikabruken og er årsaken til at du ikke får antibiotika når du kutter av deg fingeren.

I tillegg er ikke husdyhold økonomisk lønnsomt, så staten vil spare masse penger på subsidier.

Anonymkode: 1878f...4a6

Så du tenker at å kutte utslippene nær deg funker sånn at da får ikke du merke noe til klimaendringene? 

Tror du at vær kjenner landegrenser? At Golfstrømmen tenker «å, nei, shit, hen der i Hedmarken slutta å ete kjøtt, så da må ikke jeg droppe norskekysten, altså!» eller at orkanen Edna dropper akkurat ditt tun fordi du spiser tunisisk biff? Eller at skogbranner kjører utenom deg fordi du kjøper import? Eller at du når en eller annen ikke så koselig mygg som sprer noe dødelig kryper inn over Oslo bør imun for selve døden fordi du eter sau fra Tibet? :klo: 

Hvordan henger det sammen, tenker du, Ts? 

Anonymkode: 894a5...1a0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, AnonymBruker skrev:

I tillegg er ikke husdyhold økonomisk lønnsomt, så staten vil spare masse penger på subsidier.

Anonymkode: 1878f...4a6

Desverre mange land som kjører denne poltitikken. Vi betaler skatt for å få "lavere" priser på matvarer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Villfisker

For noe tull. Landskapet vårt er bedre egnet som beite, enn til å gro ting. Mesteparten av det plantebaserte er også importert med fly. Å kutte ned på kjøtt vil ikke være å opprettholde levestandarden vår heller. Det vil senke livskvaliteten for oss som spiser kjøtt. Meg selv inkludert. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har du fått med deg at gresset som vokser forbruker co2? Men at dette frigjøres når gresset visner og dør?

Kveg og sau omdanner dette gresset og slipper ut metangass som naturen selv klarer å omdanne til uskadelig før den kommer opp til atmosfæren. 

Mens den økte transporten du ønsker for at vi skal få maten tilsendt fra andre land, den slipper ut co2 som vi må bygge avanserte systemer for å fange. Hvor skal vi lagre alt dette? 

Antibiotikabruken i norsk landbruk er lav i forhold til andre land.

Vi kunne kanskje startet med å stoppe formel1 løp, bilcross, falskjermhopping... og andre ting som helt unødig produserer co2, men det er det ingen som tørr å foreslå. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og ja, landbruket er subsidiert. Men det genererer også mange arbeidsplasser som hos Nortura (Gilde), Nordfjordkjøtt, Stabburet, Tine, Synnøve Finden..... For å ikke snakke om regnskapskontor, og alle papirmølle passere som får oppdrag med å følge alle bønder og fabrikker etter i sømmene.

Samt transport til og fra gårder- fabrikker- butikker 

Norge er faktisk bygd opp av landbruk og havbruk.

Det er ikke alle plasser en kan dyrke så mye på friland, det vil kreves drivhus med varme og lys. Og da skal det noe til for å få lønnsomhet ut av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ved å sutte å konsumere industrialiserte animalske produkter.

Jordbruket står for 25 prosent av Norges klimagassutslipp. Og da først og fremst på grunn av husdyr. Vi trenger altså kun å legge ned husdyrholdet og nå våre klimamål. Vi trenger ikke engang legge ned oljeindurstrien. Og siden vi kun regner utslipp ved produskjon av olje og ikke oljekonumet, kan vi importere kjøtt fra utlandet. Fordi konsum av kjøtt ikke produserer klimagasser, kun produksjonen. Og det må produsentlandene ta på sin kappe.

En ekstrafordel er at antibiotikabruken vil reduseres med 90%. Ja bøndene står for 90% av antibiotikabruken og er årsaken til at du ikke får antibiotika når du kutter av deg fingeren.

I tillegg er ikke husdyhold økonomisk lønnsomt, så staten vil spare masse penger på subsidier.

Anonymkode: 1878f...4a6

Hvor har du fått det fra at landbruket står for 25% av klimagass utslippene i Norge?.

"I 2018 sto jordbruket for 8,6 prosent av de totale klimagassutslippene i Norge"

https://miljostatus.miljodirektoratet.no/tema/klima/norske-utslipp-av-klimagasser/klimagassutslipp-fra-jordbruk/

Det er helt idiotisk å tro at Norge skal legge ned husdyrholdet for å spare miljøet, det betyr at vi må importere alt fra utlandet som igjen betyr enda mer utslipp p.g.a. transport. For meg så høres dette ut som en slags hippiefantasi som kommer fra en veganer, altså så handler det ikke om utslipp men om kjøtt.

Norge er allerede i en situasjon der vi ikke er i stand til å fø befolkningen uten å importere, Hvis det skulle oppstå en krise så er de første som stryker med byfolket som ikke innehar et snev av kunnskap eller har mulighet til å sørge for seg selv i en sånn situasjon.

Anonymkode: 3bb07...f9f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har det seg vel faktisk sånn at på grunn av klima er det vi dyrker stort sett ment som dyremat og derfor er kjøttproduksjon og husdyrhold en helt essensiell del av norsk landbruk og generell opprettholdelse av naturlandskap og best mulig bruk av ressurser. 

Anonymkode: f4efb...65d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ingen skal fortelle meg hva jeg skal spise!! Nå skal jeg fyre opp grillen og kjøtt skal grilles!! Hvordan påvirker det noe som helst?

Anonymkode: 6e17f...9a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, AnonymBruker skrev:

En ekstrafordel er at antibiotikabruken vil reduseres med 90%. Ja bøndene står for 90% av antibiotikabruken og er årsaken til at du ikke får antibiotika når du kutter av deg fingeren.

Anonymkode: 1878f...4a6

Feil. Det er omvendt.

Sitat

I Norge brukes over 90 prosent av antibiotika til mennesker, og mindre enn 10 prosent på dyr.

Kilde: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/7la71B/norge-har-noen-av-verdens-friskeste-dyr-hvorfor-er-det-saa-viktig-for-klimaet-veterinaerinstituttet

Utenlandske bønder bruker 70% av antibiotika i matproduksjonen.


Ja takk til kortreist mat fra sunne dyr. Nei takk til importert kjøtt proppfullt av antibiotika, fra dyr som lever under horrible forhold, og som er fraktet langt (gir mer utslipp enn kortreist mat).
Dessuten ville det være høyst uintelligent å satse alt på importert kjøtt, da stengte grenser vil gi kjøttkrise.
Det er også et paradoks at dersom vi hadde sluttet å kjøpe importert billigkjøtt og heller støttet norsk kjøttbransje, hadde ikke bøndene trengt så mye subsidier. Egentlig sykt at vi ikke er mer villige til å støtte lokale bønder og spise mer kortreist mat.

Anonymkode: 79326...78f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gratulerer! Dagens dummeste innlegg (ts altså). Norge består av 3% dyrket mark. Resten er skog og fjell. På de 3 % produseres stort sett gress (pga av klima vi har her oppe i nord, vi er ikke velsignet med et klima der vi kan dyrke alt mulig). Vi spiser ikke gress enda, så da er den beste måten å få noe spisbart ut av jorda, å la den gå gjennom magen til en drøvtygger. Det er ikke bare klima som er problemet, det er også miljø. Arealforbruk er en av de største truslene mot jorda og dyrelivet vårt. Ved å importere mat, så legger vi beslag på arealer i andre land. Løsningen er derfor ikke å gjøre seg 100%avhengif av matproduksjon i andre land! Hva om det oppstår en krise? Tror du andre land vil prioritere å fôre oss her oppe i nord? Olje kan man ikke spise. Vi trenger matproduksjon i Norge. Vi trenger både jordbruk og fiske. Hvis vi skal endre noe, så vil der være å bli enda mer selvforsynt. Og det betyr mer fôr produksjon her hjemme (mindre kraftfôr forbruk). Grønnsaker, kjøtt, melk og fisk! Ta vare på bonden og fiskeren, de gir oss mat på bordet. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider


CO2 er livets gass. Skaper ikke oppvarming. Gir ikke høyere havnivå osv.

Klimagassen CO2 er frikjent: Gir økt matproduksjon og lavere temperatur
https://www.tb.no/meninger/klima/klimapolitikk/klimagassen-co2-er-frikjent-gir-okt-matproduksjon-og-lavere-temperatur/o/5-76-1198515

Tønsberg Blad: Leserbrev av Thorstein Seim og Borgar Tørre Olsen
https://www.tb.no/meninger/klima/naturvitenskap/klima-pseudovitenskap-publisert-av-amatorer/o/5-76-1218539


Facebook:
Folk er dritlei politikere og styresmakter som skremmer med klimaløgner (alt handler om nye avgifter, salg av batteriteknologi vi ikke trenger, pengemakt mm. Vindkraft, elbiler, elbåter tapper skattebetalere for enorme summer, men påvirker ikke klima. Vindkraft f.eks. er et ekstremt miljøvineri med tonnevis av plastpartikler fra hver eneste vindmølle, men gjett om utbyggerne skummer fløten/penger).

På sosiale medier ser vi nå et stort engasjement i motstand mot galskapen.

Folkeopprøret mot klimahysteriet (75 000 medl på ei drøy uke)
https://www.facebook.com/groups/2541150089475567/


FN bedriver historiens största bedrägeri
https://anthropocene.live/2019/12/25/fn-bedriver-historiens-storsta-bedrageri/
https://duckduckgo.com/?q=climate+UN+global+warming+fraud+of+the+history


Debunking The 97% Climate Consensus Myth
https://principia-scientific.org/debunking-the-97-climate-consensus-myth/
https://duckduckgo.com/?q=97%+of+Scientists+Don't+Agree+with+Climate+Alarmism


What Michael Mann’s ‘Hockey Stick’ Graph Gave to UN Climate Fraud
https://principia-scientific.org/what-michael-manns-hockey-stick-graph-gave-to-un-climate-fraud/
https://duckduckgo.com/?q=michael+mann+climate+hockeystick+false+data

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...