Gå til innhold

Hvorfor spiser kinesere så mye rart?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Salat på restaurant må du ikke finne på. Alt som du spiser ute bør være godt oppvarmet, og det gjelder til og med i Norge. Man kan få alle slags virus og bakterier i maten fra de som jobber der, kokker skjærer seg ofte på fingrene, og kan slurve med å beskytte maten mot blodet, svette kan dryppe ned i maten osv. Og man kan bruke kniver som man har brukt til å skjære i rått kjøtt til å kutte salat. Ikke det at det nødvendigvis er "farlig", men bare kjipt å bli syk når man kan unngå det.

Anonymkode: 09b28...6aa

😯.................

Anonymkode: 348b7...f5d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja til det som er nevnt over. Det er jo en tommelfingerregel at dersom du reiser mye i utlandet, bør du styre unna salat og råvarer. Samt isbiter. Gjennomkokt og godt stekt mat er trygt. 

Og for øvrg: Jeg har reist mye i Asia, både i forbindelse med studier og jobb. Har bodd i Kina. Vet ikke om alle her fra Livet´s Harde Skole har fått det med seg, men det er et gigantisk og variert land. Jeg så aldri til noe "unormalt" av mat der. Det gikk stort sett i kylling, svin, biff, tofu osv.

Den gjengse kineser spiser IKKE hund, flaggermus, elefant eller kanarifugl. Og etter hva jeg forstod er vel det å spise hund til og med forbudt mange steder, og blir sett veldig ned på. 

Og ellers - det som ble lenket til av noen her tidligere i tråden: https://foreignpolicy.com/2020/01/27/dont-blame-bat-soup-for-the-wuhan-virus/ 

Anonymkode: fb2a3...f87

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

Salat på restaurant må du ikke finne på. Alt som du spiser ute bør være godt oppvarmet, og det gjelder til og med i Norge. Man kan få alle slags virus og bakterier i maten fra de som jobber der, kokker skjærer seg ofte på fingrene, og kan slurve med å beskytte maten mot blodet, svette kan dryppe ned i maten osv. Og man kan bruke kniver som man har brukt til å skjære i rått kjøtt til å kutte salat. Ikke det at det nødvendigvis er "farlig", men bare kjipt å bli syk når man kan unngå det.

Anonymkode: 09b28...6aa

Herregud, dersom man ikke kan kjøpe seg en salat i Norge, da har det gått for langt. 

Anonymkode: 867bd...8e7

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Kina har sult vært et så stort problem at de måtte spise det som er spiselig. På kinesisk er en høflig måte å hilse på noen å spørre "har du spist idag?". Før i tiden regnet selv øvre middelklasse seg heldige om de alltid hadde nok ris. Men heldigvis er det ikke sånn idag, så myndighetene burde tatt mer tak i smittefarlig mat. Og også veldig dårlig hygiene angånde sanitærforhold. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tråden er ryddet for innhold med opphavsrett, brukerdebatt og svar til dette.

Kragebein, adm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...