AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #1 Del Skrevet 13. desember 2019 Nå var jeg til og med på bakeriet her og kjøpte noen lusseboller. Det er jo lucia, trass alt. Men ikke ante de at det de hadde til salgs var julegalter, ikke lussekatter. Lussekatter de de to bollene som ligger side ved side. Jeg burde vært klok nok til å spørre om de hadde hatt safran i. Men naiv og dum som jeg er, så gjorde jeg ikke det. Nei, ikke søren om det var noen safran i! Dette er jo bare boller! Kjøpte noen på butikken som er her også. Også bare boller, ikke lusseboller. Coop hadde noen igår, da kjøpte jeg bare et par. De hadde safran i. De var goooode! Men tenkte de fikk ferske idag, så jeg kjøpte ikke mer enn et par. Dessverre. I dag var de utsolgt. 😢 Anonymkode: 542db...03c 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #2 Del Skrevet 13. desember 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Lussekatter de de to bollene *Lussekatter er de to bollene Anonymkode: 542db...03c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
abc123detvardet Skrevet 13. desember 2019 #3 Del Skrevet 13. desember 2019 Bolle er bolle, smaken som er viktig, ikke formen. 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Populært innlegg AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 Populært innlegg #4 Del Skrevet 13. desember 2019 Du høres fryktelig arrogant ut. I Norge kaller vi lussebollene for lussekatter uansett hvilken form de har. Du får bake selv hvis bakeriet sine ikke var gode nok. Anonymkode: 9b38f...f99 50 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #5 Del Skrevet 13. desember 2019 Lussebollene smaker uansett helt likt uavhengig av hvilken form de har. Personlig synes jeg safran er overvurdert. Du får bake selv så får du akkurat hvilken form du vil. Anonymkode: d7c07...27e 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 13. desember 2019 #6 Del Skrevet 13. desember 2019 Si lussekatter, så skjønner de nok hva du mener. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #7 Del Skrevet 13. desember 2019 Jeg elsker slik info jeg! Så tusen takk! Og jeg er også en av disse som irriterer meg over at fagpersoner ikke omtaler ting korrekt. Kokker og bakere bør jo virkelig vite hva de faktisk lager. Anonymkode: 0cf22...e0a 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #8 Del Skrevet 13. desember 2019 2 minutter siden, abc123detvardet skrev: Bolle er bolle, smaken som er viktig, ikke formen. 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Lussebollene smaker uansett helt likt uavhengig av hvilken form de har. Personlig synes jeg safran er overvurdert. Du får bake selv så får du akkurat hvilken form du vil. Anonymkode: d7c07...27e Merkelig nok skal dere garantert ha pinnekjøtt, ribbe, rakafisk, eller noen annen form for tradisjonsrik mat til jul, i stedet for bare vanlige wienerpølser. Anonymkode: 542db...03c 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #9 Del Skrevet 13. desember 2019 Bak dem selv da? Det er ikke så vanskelig. Anonymkode: 73d3e...0d9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #10 Del Skrevet 13. desember 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Bak dem selv da? Det er ikke så vanskelig. Anonymkode: 73d3e...0d9 Det gjør ikke saken bedre, er det ikke vanskelig burde det så absolutt være et minstekrav, særlig når en baker baker lusseboller. Anonymkode: 542db...03c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 13. desember 2019 #11 Del Skrevet 13. desember 2019 Jeg har alltid kalt det lussekatter uansett form. Baker dem hvert år. Klarer ikke skvipet med gurkemeie, så da baker jeg selv med Safran. Lussekatter uten Safran er tross alt bare hveteboller med bismak av fargestoff. 13 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #12 Del Skrevet 13. desember 2019 4 minutter siden, Luna Llena skrev: Si lussekatter, så skjønner de nok hva du mener. Ja da, jeg forklarte at det heter lussegalt, de der, og at lussekatter, det er de som er to boller ved siden av hverandre. Tydeligvis burde jeg forklart at det skal være safran i også. Anonymkode: 542db...03c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #13 Del Skrevet 13. desember 2019 Akkurat nå, altflyter skrev: Jeg har alltid kalt det lussekatter uansett form. Baker dem hvert år. Klarer ikke skvipet med gurkemeie, så da baker jeg selv med Safran. Lussekatter uten Safran er tross alt bare hveteboller med bismak av fargestoff. TAKK!!!! Anonymkode: 542db...03c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #14 Del Skrevet 13. desember 2019 1 minutt siden, AnonymBruker said: Det gjør ikke saken bedre, er det ikke vanskelig burde det så absolutt være et minstekrav, særlig når en baker baker lusseboller. Anonymkode: 542db...03c Jeg har aldri hørt noen kalle lussekatter for lusseboller. Anonymkode: 370ed...d6c 33 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #15 Del Skrevet 13. desember 2019 Kjenner jeg er glad jeg ikke tåler sånne ting, så slipper jeg å bruke så mye energi på noe så teit. Anonymkode: f53cd...c78 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
abc123detvardet Skrevet 13. desember 2019 #16 Del Skrevet 13. desember 2019 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Merkelig nok skal dere garantert ha pinnekjøtt, ribbe, rakafisk, eller noen annen form for tradisjonsrik mat til jul, i stedet for bare vanlige wienerpølser. Anonymkode: 542db...03c 1. Wienerpølse, rakfisk, pinnekjøtt er ikke noe godt etter min mening 2. Er ikke jeg som lager maten. Kunne godt spist hva som helst 3. Feirer jul kun på grunn av familie. Jul er noe idiotiske greier etter min mening. 4. Ribbekjøtt, rakfisk, wienerpølser og pinnekjøtt er helt forskjellige ting. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #17 Del Skrevet 13. desember 2019 Akkurat nå, abc123detvardet skrev: 4. Ribbekjøtt, rakfisk, wienerpølser og pinnekjøtt er helt forskjellige ting. Kjøtt er kjøtt, akkurat som at: 14 minutter siden, abc123detvardet skrev: Bolle er bolle, smaken som er viktig, ikke formen. Anonymkode: 542db...03c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #18 Del Skrevet 13. desember 2019 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg elsker slik info jeg! Så tusen takk! Og jeg er også en av disse som irriterer meg over at fagpersoner ikke omtaler ting korrekt. Kokker og bakere bør jo virkelig vite hva de faktisk lager. Anonymkode: 0cf22...e0a I Norge heter det lussekatt uansett form. "Lussekatter er en type gjærbakst som i Norden først og fremst bakes til Luciadagen 13. desember. Lussekattene er formet som små boller, S-formede kringler og liknende. Lussekattene skal være gule, og for å få den riktige smaken brukes krydderet safran." https://no.m.wikipedia.org/wiki/Lussekatt Anonymkode: 9b38f...f99 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
abc123detvardet Skrevet 13. desember 2019 #19 Del Skrevet 13. desember 2019 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kjøtt er kjøtt, akkurat som at: Anonymkode: 542db...03c Snakket om den geometriske formen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2019 #20 Del Skrevet 13. desember 2019 1 minutt siden, abc123detvardet skrev: Snakket om den geometriske formen. Jeg tar opp tradisjonsmat, ikke fast food. Tradisjonsmat er ikke 3-stjerners gourmet, men det er visse ingredienser. Greit nok at butikkene ikke har peiling på hverken form eller innhold, men når en baker ikke aner hverken hva bakverket skal ha for ingredienser eller hvordan det skal se ut, da er vedkommende ikke god i sitt fag. Anonymkode: 542db...03c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå