Gå til innhold

Forslag til alternativ/artig reise for par?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi har kanskje vår siste ferie alene som par til sommeren da vi tenker å prøve å få barn til høsten. Vi har ferie 3 uker i juni. Men vi kommer sannsynligvis til å rese 2-2,5uke. 

Ønsker tips til en gøy, kanskje litt anerledes tur. Gjerne som ikke er like lett å kombinere med barn siden vi nå drar som par. 

Vi liker kultur, historie, strand, avslapning, byliv, mat/drikke-opplevelser. Vil gjerne kunne kombinere avslapning og å oppleve en del. 

Litt usikker på pris. Tenker feks at litt dyrere reise kan veie opp for at det er billig å bo/finne på ting og motsatt. 

Anonymkode: f4c40...6c9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi tok den transsibirske jernbanen året før vi fikk vårt første barn. Er sjeleglad for at vi gjorde det, det ville blitt umulig på mange år ennå. De andre vi møtte som tok den turen var alle unge (før de fikk barn) eller eldre (etter at barna hadde flyttet ut). Det anbefales! Var ikke særlig mange strand-opplevelser (bortsett fra at vi vasset i Bajkal-sjøen), men mye kultur, masse avslapning, mat og drikke (mye god kultur i vodka og øl i restaurantvognen, interessante matopplevelser og spennende folk).

Anonymkode: 0e3cb...202

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde sykkelferie i fjor. Så steder utenfor turistområder. Kan legges opp som du vil, med pausedager og avslapning.  Beste ferien jeg har hatt. Viktig å pakke lett og leie gode sykler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interrail? Tyskland-Sveits-Italia? Eventuelt Italia, Napoli(stygg by, men Pompeii) og Capri eventuelt også Roma.

Skulle jeg valgt hadde jeg flydd til Berlin og deretter tog: München-Innsbruck/Konstanz-Milano/Trento-Cinque Terre(bo i Monterosso eller Levanto).

Anonymkode: b8470...01a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde reist rundt i et par land i sørøst-Europa med tog/buss/bil. Noen planlagte dager her og der med mulighet for spontane turer. Burde dekke det meste dere liker.

Endret av annebanane
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kanskje ta en langtur ettersom dere mest sannsynligvis vil reise mer i Europa med barn. Dere kan f.eks. dra til Singapore og bruke det som utgangspunkt (og få gjort unna shopping) - derfra kan en lett fly til Bali, Phuket eller steder i Vietnam for sol og strand. Vi har vært et par ganger på Bali og Gili øyene er nydelige og Nusa Lembongan er ganske laidback 🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva som er en annerledes tur, kommer jo an på hva dere pleier å gjøre. Men det er bare fantasien som setter grenser. Noen forslag:

- Bilferie i Alpene. Vi har gjort det med barn. Fly til München og lei bil, legg opp en rute i Tyskland, Østerrike, Liechtenstein og Sveits. Veldig mange muligheter, byer, fotturer, fjelltopper, natur. 

- Reise rundt på Balkan. F.eks fly til Dubrovnik, reise gjennom Montenegro og Albania og fly hjem igjen fra Hellas. 

- Interrail. Masse muligheter. Også mulig å fly en vei slik at man bare toget til eller fra dit man skal. 

Anonymkode: 6f59c...ab0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...