Jump to content
AnonymBruker

Hva skjer med usolgte bakervarer?

Recommended Posts

AnonymBruker

Jeg var på Kiwi i kveld rett før stengetid og der ser jeg at store mengder blir pakket ned. Jeg spurte Hva som skjer med bakervarer som ikke er solgt og da svarte Den ansatte at de sender det tilbake til produsenten og han regnet med at de kastet det. Tidligere fikk Kiwi bestemme over de usolgte bakevarene selv, og da ble det levert til Kirkens Bymisjon og lignende organisasjoner eller så ga de bakervarer vekk gratis. Det får ikke lov å gjøre lenger. Jeg vet at Joker og Bunnpris selger brød og kaker til halv pris den siste timen. Jeg synes det er helt på trynet og sende usolgte bakervarer på kryss og tvers av Norge tilbake til produsenten, for at de skal kastes, istedenfor at vi sparer penger og miljøet og selger de billige/gis bort. Den kiwi-ansatte fortalte meg også at hvis de røde eplene ikke er røde nok, eller de får et bitte lite hakk så må de kastes. Det er ikke lov å selge frukt eller grønnsaker som har små skavanker... 🤨

Anonymkode: 44fda...a3a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

loveli
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg var på Kiwi i kveld rett før stengetid og der ser jeg at store mengder blir pakket ned. Jeg spurte Hva som skjer med bakervarer som ikke er solgt og da svarte Den ansatte at de sender det tilbake til produsenten og han regnet med at de kastet det. Tidligere fikk Kiwi bestemme over de usolgte bakevarene selv, og da ble det levert til Kirkens Bymisjon og lignende organisasjoner eller så ga de bakervarer vekk gratis. Det får ikke lov å gjøre lenger. Jeg vet at Joker og Bunnpris selger brød og kaker til halv pris den siste timen. Jeg synes det er helt på trynet og sende usolgte bakervarer på kryss og tvers av Norge tilbake til produsenten, for at de skal kastes, istedenfor at vi sparer penger og miljøet og selger de billige/gis bort. Den kiwi-ansatte fortalte meg også at hvis de røde eplene ikke er røde nok, eller de får et bitte lite hakk så må de kastes. Det er ikke lov å selge frukt eller grønnsaker som har små skavanker... 🤨

Anonymkode: 44fda...a3a

Dette er helt opp til oss kunder. Butikkene er avhengig av inntekter, så de må selge varer kundene kjøper. Mange vil ha plettfri frukt og grønt og det skal bugne over for å virke mest mulig delikat.

Jeg kjøper mye "stygg" frukt, da jeg synes det er viktig å begrense matavfallet.

At man ikke kan gi bort overskuddsmat til Kirkens bymisjon er til å spy av!

Edited by loveli

Share this post


Link to post
Share on other sites
Apocalypte

Det blir ofte bare kastet.  Hadde de gitt bort den siste timen hadde jo folk gått bananas.  Det rettferdiggjør det ikke men det hadde nok skjedd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg var på Kiwi i kveld rett før stengetid og der ser jeg at store mengder blir pakket ned. Jeg spurte Hva som skjer med bakervarer som ikke er solgt og da svarte Den ansatte at de sender det tilbake til produsenten og han regnet med at de kastet det. Tidligere fikk Kiwi bestemme over de usolgte bakevarene selv, og da ble det levert til Kirkens Bymisjon og lignende organisasjoner eller så ga de bakervarer vekk gratis. Det får ikke lov å gjøre lenger. Jeg vet at Joker og Bunnpris selger brød og kaker til halv pris den siste timen. Jeg synes det er helt på trynet og sende usolgte bakervarer på kryss og tvers av Norge tilbake til produsenten, for at de skal kastes, istedenfor at vi sparer penger og miljøet og selger de billige/gis bort. Den kiwi-ansatte fortalte meg også at hvis de røde eplene ikke er røde nok, eller de får et bitte lite hakk så må de kastes. Det er ikke lov å selge frukt eller grønnsaker som har små skavanker... 🤨

Anonymkode: 44fda...a3a

Da jeg jobbet på Kiwi kastet vi kilovis med mat hver eneste dag. Det er mye svinn. Dette er mange år siden, men jeg husker jeg reagerte på dette fordi maten var fullt brukbar. De kunne fint ha satt ut mat for henting hver dag etter stenging. Kirkens Bymisjon ol. kunne hentet mat som de kjørte ut til folk de visste trengte det. Da kunne folk få brød, pålegg, grønnsaker, hermetikk, tørrvarer og diverse. 

Anonymkode: f8298...b18

Share this post


Link to post
Share on other sites
snoren

De blir kastet, noen blir eventuelt solgt i appen To Good To Go dagen etter, men du er hjertelig velkommen til å dumpsterdive 😄 Kanskje du får en god bolle eller to?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Den Kiwiansatte fortalte at de kaster  masse mat hver dag, fordi de har ikke lov til å gi det bort, og det er det produsentene av maten som bestemmer, sa han.Han mente at det bare var et tidsspørsmål før reglene ble forandret, siden forbrukerne hadde fått større fokus på å redusere matsvinn. Vi forbrukere bør vi legge press på produsentene av mat. 

Ts. 

Anonymkode: 44fda...a3a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker
1 minutt siden, snoren skrev:

De blir kastet, noen blir eventuelt solgt i appen To Good To Go dagen etter, men du er hjertelig velkommen til å dumpsterdive 😄 Kanskje du får en god bolle eller to?

Dumpster Diving er kult det, men de aller fleste butikkene låser søppeldunkene/ containere sine hver kveld🤨

Ts. 

Anonymkode: 44fda...a3a

Share this post


Link to post
Share on other sites
Troverdigheten
På 24.11.2019 den 1.07, AnonymBruker skrev:

Da jeg jobbet på Kiwi kastet vi kilovis med mat hver eneste dag. Det er mye svinn. Dette er mange år siden, men jeg husker jeg reagerte på dette fordi maten var fullt brukbar. De kunne fint ha satt ut mat for henting hver dag etter stenging. Kirkens Bymisjon ol. kunne hentet mat som de kjørte ut til folk de visste trengte det. Da kunne folk få brød, pålegg, grønnsaker, hermetikk, tørrvarer og diverse. 

Anonymkode: f8298...b18

Vil du ha forklaringen?

Ordningen ble utnyttet. Tidligere fikk Kiwi-ansatte ta med seg brødvarer som ble til overs, datovarer, frukt & grønt som hadde skader osv. hjem etter stengetid. Dette ble det slutt på fordi ansatte gjemte unna varer for å "lovlig" kunne ta det med seg hjem. I tillegg har det mange steder vært problemer med uærlige ansatte/frivillige i organisasjoner som Kirkens Bymisjon osv. som har blitt tatt i å selge varene de fikk gratis fra butikk eller ta dem selv.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det går i søppla.

Anonymkode: 540da...4fe

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Da jeg jobbet på bensinstasjon (senest i 2019) kastet vi 100-200kg med fullt spisbar mat hver.eneste.dag. 
Pølsene kunne ikke ligge på grillen i mer enn én time, sandwich og annet som vi tilberedte på stasjonen kunne ikke ligge i disk mer enn fire timer før det ble kastet, og bakervarer kunne ligge i 12 timer. Dette hadde nesten vært greit hvis vi fikk justere produksjonsmengden etter hva vi visste at kom til å bli solgt. Men neida, selv om vi visste at vi kun solgte 12 baguetter om dagen så skulle det allikevel smøres fire ganger så mye, fordi det var det det var plass til i disken, og det var viktig at disken var full. (For halvtomme disker selger jo ikke).


Alt måtte kastes rett i kontaineren, dersom vi ansatte spiste av disse varene etter at de var kaste-registrert fikk vi skriftlig advarsel. Dersom vi solgte det til halv pris den siste timen fikk vi skriftlig advarsel. Forslaget om å gi maten til institusjonen som lå vegg i vegg ble bare ignorert. 

 

 

Anonymkode: ba454...0cc

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det går i søppla, Vi har ikke lov å ta det selv eller gi det bort.

Hilsen Kiwiansatt.

Anonymkode: 540da...4fe

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Som ansatt i en type kjappmat/kiosk, så fikk vi ansatte med hjem om noe ikke ble hentet eller spist opp. 

Anonymkode: 22403...bfd

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Matvarer kastes, for å holde prisene kunstig høye. Ingen skal få noe. Møkkaindustri.

Anonymkode: 3b5b2...667

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Thildamor

Det er helt vanvittig!

selv bor jeg i Sverige, og her setter de ned f.eks bakevarer mellom 30-50%. På Lidl har de nå begynt å fylle opp papirposer med grønnsaker og frukt, som ikke er så pene, og selger de for 20 kroner. Sist jeg kjøpte en pose var det en 3-pk med salat, tomater, pærer, clementiner, epler og vårløk. Alt i samme pose til 20 kroner.

Alle matvarer som nærmer seg utløpsdato, med ca 1 uke, blir satt ned med 50%. Er det varer som ikke blir solgt så mye av blir satt ned med 30%.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...