Gå til innhold

Er sjokolademelk farlig for 1 åring?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvorfor gir du h-melk? Det har vi fått beskjed om at så små ikke skal ha.

Her er mini 1 år og vi har ikke gitt særlig med melk enda. Opprettholder anbegaltbinntak vha morsmelk og smørost.

Anonymkode: d4f6e...28b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Det er jo ikke ukjent at kasein, laktose og melkesyrebakterier kan skape problemer for både barn og voksne. Det kan skape mage- og tarmproblemer, oppblåsthet, fordøyelsesbesvær, magekramper og i verste fall matintoleranser og allergier. Når slike allergener går inn i kroppen kan det også føre til kroniske psykiske og fysiske plager. Er mange sykdommer i dag hvor førstelinjehjelper er å kutte melk. Det er litt oppsiktsvekkende, er det ikke? 

Jeg ser ingen grunn til å påtvinge et menneskebarn morsmelk fra ku til kalv, fordi dette er normen for "godt norsk kosthold". Ingenting tilsier at kumelk er noe man må ha. Men det er klart at kumelk har blitt industrielt tilpasset gjennom å tilføye det mange unaturlige ingredienser. Visste du at mange melksorter er ekstra tilsatt jod, vitamin D, vitamin B12 og kunstige melkesyrebakterier blant annet? Norsk melk kan på mange måter betegnes som et kosttilskudd. Doseringen er ikke designet for små barn, men er mer ment til voksne. 

Anonymkode: 8610c...716

Tror vi heller skal tenke litt på hva er det som er grunnen til at matintoleranser av alle slag har blitt et så stort problem i forhold til før. Det er noe jeg virkelig har lurt på, og synes det er litt bekymringsfullt. Ikke drikker vi mer melk enn før heller, tvert i mot.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Tutte skrev:

Tror vi heller skal tenke litt på hva er det som er grunnen til at matintoleranser av alle slag har blitt et så stort problem i forhold til før. Det er noe jeg virkelig har lurt på, og synes det er litt bekymringsfullt. Ikke drikker vi mer melk enn før heller, tvert i mot.

Nå er man litt off-topic, men la meg svare deg kort: At vi drikker mindre melk nå enn før er jo en åpenbar grunn. Melk har blitt koblet mot mange "livsstilssykdommer", og i alt fra uforklarlige fysiske sykdommer til psykisk sykdom. Visste du at å kutte melk og gluten er en god behandling mot autisme f.eks? Og at ME og fibropasienter opplever bedring ved å kutte dette også? F.eks. 
Vi lever også i en tid med overflod av diabetes og stoffskiftesykdommer, likevel sitter vi å super laktose og jod hele døgnet. Litt å tenke på, er det ikke? 

Dessuten så er det ikke bare det totale melkeinntaket som må ses på. Kasein og laktose er skjulte ingredienser i svært mye ferdigmat, alt fra suppeposer, buljonger, krydder, potetgull...ja tilogmed knekkebrød. Man kan gjerne drikke litt melk, problemet blir da det store skjulte inntaket av laktose og kasein, som man allerede vet er tungt fordøyelig for mennesker. 

Melk direkte fra kua inneholder naturlige enzymer som nøytraliserer og bryter ned kasein og laktose. Men norsk melk er pasteuriesert, dvs disse enzymene er fjernet fra melka og dette sukkeret og proteinet får da fri flyt inn i menneskekroppen, hvor mennesket selv ikke er i stand til å bryte dette ned. 

Bare til ettertanke. 

Anonymkode: 8610c...716

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

svensk studie som er offentliggjort i dag, viser at kvinner og menn som drikker mye melk ikke får økt beskyttelse mot hofte/beinbrudd. Derimot viser undersøkelsen at de kan dø tidligere.

https://www.nrk.no/livsstil/mye-melk-kan-forkorte-livet-1.12012899

Anonymkode: e676a...483

Melk hemmer kalisumopptaket, selv om det inneholder kalsium. Mye av kalsiumet er forresten også kunstig tilsatt. 

Hvis du kutter melk fullstendig, vil man ofte se på blodprøver at kalsiumnivået i kroppen faktisk øker. Tenk det? 

Anonymkode: 8610c...716

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Melk hemmer kalisumopptaket, selv om det inneholder kalsium. Mye av kalsiumet er forresten også kunstig tilsatt. 

Hvis du kutter melk fullstendig, vil man ofte se på blodprøver at kalsiumnivået i kroppen faktisk øker. Tenk det? 

Anonymkode: 8610c...716

Dette stemmer ikke, det er rett og slett feil. Hvor har du informasjonen din fra? Jobber på feltet.

Anonymkode: d3871...154

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1 time siden, PrinsesseNila skrev:

Hvorfor insisterer du på å gi barnet morsmelk fra et annet pattedyr? Om dere er ferdige å amme er barnet også ferdig med melk. Med mindre han er en kalv er det ingen god grunn til å tvinge i han morsmelk fra ku.

Dette. Ungene mine har aldri drukket melk etter vi har vært ferdig med amming i 2 årsalderen. 

Anonymkode: a65d7...92b

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Dette stemmer ikke, det er rett og slett feil. Hvor har du informasjonen din fra? Jobber på feltet.

Anonymkode: d3871...154

Kult. Kanskje du skal studere blodprøver på mennesker som drikker melk vs når dem slutter. En ting opplever du iallefall sjeldent: at kalsiumnivået ikke synker etter melkekutt. Du ser forresten også veldig sjeldent at kalsiumnivåene går opp når man starter å drikke melk. Prøv å gjør en observasjon på det, siden du jobber på feltet ;) 

Anonymkode: 8610c...716

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nå er man litt off-topic, men la meg svare deg kort: At vi drikker mindre melk nå enn før er jo en åpenbar grunn. Melk har blitt koblet mot mange "livsstilssykdommer", og i alt fra uforklarlige fysiske sykdommer til psykisk sykdom. Visste du at å kutte melk og gluten er en god behandling mot autisme f.eks? Og at ME og fibropasienter opplever bedring ved å kutte dette også? F.eks. 
Vi lever også i en tid med overflod av diabetes og stoffskiftesykdommer, likevel sitter vi å super laktose og jod hele døgnet. Litt å tenke på, er det ikke? 

Dessuten så er det ikke bare det totale melkeinntaket som må ses på. Kasein og laktose er skjulte ingredienser i svært mye ferdigmat, alt fra suppeposer, buljonger, krydder, potetgull...ja tilogmed knekkebrød. Man kan gjerne drikke litt melk, problemet blir da det store skjulte inntaket av laktose og kasein, som man allerede vet er tungt fordøyelig for mennesker. 

Melk direkte fra kua inneholder naturlige enzymer som nøytraliserer og bryter ned kasein og laktose. Men norsk melk er pasteuriesert, dvs disse enzymene er fjernet fra melka og dette sukkeret og proteinet får da fri flyt inn i menneskekroppen, hvor mennesket selv ikke er i stand til å bryte dette ned. 

Bare til ettertanke. 

Anonymkode: 8610c...716

Det er jo ikke snakk om å sitte og supe melk hele dagen her, men moderate mengder. Det gjelder jo alt man har i seg. Er mer skeptisk til all ferdigmaten som du nevner og alt som dette inneholder.

Til og med diabetesforbundet anbefaler ikke de med diabetes å kutte ut melkeprodukter da det inneholder viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Men alt med måte. Et lite glass til brødmåltidet og ikke akkurat helle innpå som tørstedrikk.

Endret av Tutte
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

En ting opplever du iallefall sjeldent: at kalsiumnivået ikke synker etter melkekutt.

Ordet ikke skal ikke være der.

Anonymkode: 8610c...716

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke gi sjokolademelk, ikke tenk på at han må drikke melk. Melkeprodukter som ost, smør og yoghurt, og ikke minst egg, er mer enn bra nok :)

Her har vi for det meste drukket vann, men i det siste har toåringen blitt glad i melk pga barnehagen. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Tutte skrev:

Det er jo ikke snakk om å sitte og supe melk hele dagen her, men moderate mengder. Det gjelder jo alt man har i seg. Er mer skeptisk til ferdigmat som du nevner og alt som dette inneholder.

Til og med diabetesforbundet anbefaler ikke å kutte ut melkeprodukter da det inneholder viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Men alt med måte. Et lite glass til brødmåltidet og ikke akkurat helle innpå som tørstedrikk.

For all del, men norsk kosthold har overflod av disse ingrediensene. 

Selvfølgelig anbefaler ingen offentlige institusjoner det. Melka er jo et veldesignet kosttilskudd tilpasset nordmenn. Likevel skjønner ingen hvorfor nordmenn aldri har vært mer syke enn hva dem er nå. 

Kumelk rett fra kua er god sort for et menneske, egentlig. Dessverre ødelegger industrien melka fullstendig, og gjør den vanskelig å fordøye. Samt at at som blir tilsatt faktisk ikke er hverken bra eller nødvendig for oss! 

Vi mennesker er unike, med en god magefølelse, en slags intuisjon. Hvis et barn ikke drikker melk, så trenger jo ikke det være pga trass. Det kan være at dette barnet merker at melka ikke er bra for en. At barnet opplever uvellhet og ubehag. Likevel fortsetter folk å tilføre melka nærmest intravenøst fordi det skal være så himla bra for barnet. 

Anonymkode: 8610c...716

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 minutter siden, AnonymBruker said:

Nå er man litt off-topic, men la meg svare deg kort: At vi drikker mindre melk nå enn før er jo en åpenbar grunn. Melk har blitt koblet mot mange "livsstilssykdommer", og i alt fra uforklarlige fysiske sykdommer til psykisk sykdom. Visste du at å kutte melk og gluten er en god behandling mot autisme f.eks? Og at ME og fibropasienter opplever bedring ved å kutte dette også? F.eks. 
Vi lever også i en tid med overflod av diabetes og stoffskiftesykdommer, likevel sitter vi å super laktose og jod hele døgnet. Litt å tenke på, er det ikke? 

Dessuten så er det ikke bare det totale melkeinntaket som må ses på. Kasein og laktose er skjulte ingredienser i svært mye ferdigmat, alt fra suppeposer, buljonger, krydder, potetgull...ja tilogmed knekkebrød. Man kan gjerne drikke litt melk, problemet blir da det store skjulte inntaket av laktose og kasein, som man allerede vet er tungt fordøyelig for mennesker. 

Melk direkte fra kua inneholder naturlige enzymer som nøytraliserer og bryter ned kasein og laktose. Men norsk melk er pasteuriesert, dvs disse enzymene er fjernet fra melka og dette sukkeret og proteinet får da fri flyt inn i menneskekroppen, hvor mennesket selv ikke er i stand til å bryte dette ned. 

Bare til ettertanke. 

Anonymkode: 8610c...716

Mille himmel, alle moderne livsstilsykdommer kan linkes til melk? Merkelig at de øker når melkekonsumet går ned. Kan du lenke til nettsidene du har funnet dette tullet? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

min brukte lang tid på å like melk ( og alle andre drikker for den saks skyld). Nå drikker han melk som bare det. Gi det tid og kutt ut sjokolademelk, det bare ødelegger. 

Anonymkode: cee4d...4fa

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Sønnen min fylte 1 år i begynnelsen av november. Og vi srartet med H melk samme dag. Aldri gitt tåteflaske så kumelk får han i et glass med sugerør.

 Problemet er at han ikke drikker mer enn 2-3 slurk om gangen. Prøver å gi han flere ganger om dagen. Så tilsammen drikker han mindre enn halv glass melk. Er det slik det er med alle barn? Lurer på om han ikke er vant med smaken? Før det fikk han morsmelk og det har vi slutta med nå. 

 

En ting til...han er veldig glad i sjokolade melk. Det kan han drikke mye av. Men problemet er sukker i sjokolade melken. Kan det være farlig å drikke sjokolade melk hverdag?

Anonymkode: c25f2...358

Hvorfor er du så opptatt av å gi ham melk? Og hvorfor har du i det hele tatt gitt ham sjokolademelk?!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, blaamandag skrev:

Mille himmel, alle moderne livsstilsykdommer kan linkes til melk? Merkelig at de øker når melkekonsumet går ned. Kan du lenke til nettsidene du har funnet dette tullet? 

Jeg skrev ikke ALLE, jeg skrev MANGE. Du kan jo gjøre noen googlesøk selv på det. Start med autisme forresten. Og så kan man jo bruke litt fornuft innimellom. 

Anonymkode: 8610c...716

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jeg skrev ikke ALLE, jeg skrev MANGE. Du kan jo gjøre noen googlesøk selv på det. Start med autisme forresten. Og så kan man jo bruke litt fornuft innimellom. 

Anonymkode: 8610c...716

Mener du autisme skyldes manglende melkeinntak?!

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg poengtert det jeg trenger, gjør hva dere vil for min del. Logger av nå. Lykke til ;) 

Anonymkode: 8610c...716

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, AnonymBruker said:

For all del, men norsk kosthold har overflod av disse ingrediensene. 

Selvfølgelig anbefaler ingen offentlige institusjoner det. Melka er jo et veldesignet kosttilskudd tilpasset nordmenn. Likevel skjønner ingen hvorfor nordmenn aldri har vært mer syke enn hva dem er nå. 

Kumelk rett fra kua er god sort for et menneske, egentlig. Dessverre ødelegger industrien melka fullstendig, og gjør den vanskelig å fordøye. Samt at at som blir tilsatt faktisk ikke er hverken bra eller nødvendig for oss! 

Vi mennesker er unike, med en god magefølelse, en slags intuisjon. Hvis et barn ikke drikker melk, så trenger jo ikke det være pga trass. Det kan være at dette barnet merker at melka ikke er bra for en. At barnet opplever uvellhet og ubehag. Likevel fortsetter folk å tilføre melka nærmest intravenøst fordi det skal være så himla bra for barnet. 

Anonymkode: 8610c...716

Nordmann pleide å la leger avgjøre om de hadde sykdommer. Nå bestemmer de det selv. Hypokondri er den reelle ny folkesykdommen (forøvrig, økningen av diabetes linkes til moderne kosthold, melkeprodukter er ikke moderne)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Trolljeger skrev:

Mener du autisme skyldes manglende melkeinntak?!

Eh. Nei? Jeg skrev det motsatte, at å kutte melk er ofte førstelinjebehandling for å behandle autisme. 

Anonymkode: 8610c...716

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...