Gå til innhold

Har du fått hjelp til å bli gravid selv om du var overvektig?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ja, som overskriften sier. Har du fått hjelp til å bli gravid selv om du var overvektig? Eventuelt hvor overvektig var du, og hvilken hjelp fikk du? Er det noen regler i forhold til dette? 

Anonymkode: bc919...679

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har du forsøkt å Google? Det finnes BMI-grenser. Disse varierer litt mellom privat og offentlig. Grensene finnes fordi det ikke er bra å ha for høy kroppsvekt når man er gravid, hverken for deg eller barnet. Også fordi mye abdominalt fett påvirker hormonbalansen og gjør det vanskeligere å bli gravid. Til slutt; «i forhold til» skal ikke brukes på den måten. Uttrykket passer når du skal sammenligne to ting, som f.eks. «nesen din er liten i forhold til en snabel». Å si «finnes det regler ift dette?» et grunnleggende feil, da det ikke er en sammenligning. Takk. For. Meg. 

Anonymkode: 869ce...46e

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til TS: Som AB skriver finnes det BMI-grenser for assistert befruktning. Nå er det ingen av oss som vet hvor mye eller om du i det hele tatt er overvektig. Noen ganger kan det fertiliteten øke ved at man går noe ned i vekt. En gynekolog vil kunne se om du har f.eks PCOS, noe som kan være knyttet til vanskeligheter med å gå ned i vekt. Mange har da god erfaring med Metformin for å gå ned i vekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Vi får hjelp. Veide 92kg i september (165 høy). Hadde pcos så fikk metformin og letrozol for å få eggløsning. Har gått ned 10 kg til nå og snart kommet under 30 i bmi og er veldig fornøyd med det!

Om det er ivf du tenker på, så har jeg lest her inne at grensen er bmi på 35 noen steder og 33 andre steder.

hva ligger bmien din på nå?

Anonymkode: 10a30...cf9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er 163 cm høy, veide rundt 100 kg i våres. Fikk metformin, og har gått ned ca 12 kg siden da. Har nå en bmi på ca 33. 
har fått letrozol som vi prøver nå. Har blitt henvist til lap for fjerning av cyste. Blir Henvist til ivf til våren om ingen ting skjer før den tid. :)

Anonymkode: 322ee...136

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...