Jump to content
Sign in to follow this  
Edie

Oppdatering av regelverket og informasjon fra moderatorteamet

Recommended Posts

Edie

Hei.

Moderatorteamet har gjort noen nye vurderinger og utvalgte regler er oppdatert.

Tidligere regel om brukerdebatt og persondebatt:

Sitat

* Brukerdebatt eller persondebatt. Brukerdebatt er det å diskutere en bruker eller på andre måter legge opp til debatt rundt andre brukere på forumet. Persondebatt er å diskutere en identifiserbar person eller på andre måter legge opp til debatt om andre identifiserbare personer som ikke har valgt å eksponere seg selv. Det er tillatt å diskutere personer som velger å eksponere seg selv gjennom for eksempel sosiale medier, så lenge diskusjonen ikke bryter med våre øvrige regler. Mindreårige har en særlig beskyttelse på Kvinneguiden, og vi tillater heller ikke navn eller kallenavn på barn. Les mer her om regelen.

Regelen er nå skilt til to punkter og med følgende presisering:

Sitat

* Brukerdebatt er å diskutere enkeltbrukere, altså personen bak brukernavnet, som å diskutere enkeltbrukerens psyke og privatliv, eller bruk av nedsettende karakteristikker. Det er derimot tillatt å diskutere ytringer fremmet av en spesifikk bruker i en debatt.

* Persondebatt er å diskutere en identifiserbar person eller på andre måter legge opp til debatt om andre identifiserbare personer som ikke har valgt å eksponere seg selv.

Regelen om kontaktannonser hadde denne ordlyden:

Sitat

* Kontaktannonser. Dette omfatter også oppfordring til kontakt av seksuell. Derimot er det lov å søke venner på rommet "Finn en venn".

Ny formulering:

Sitat

* Kontaktannonser. Dette omfatter oppfordring til kontakt av seksuell og/ eller romantisk karakter. Derimot er det lov å søke venner på rommet "Finn en venn".

Vi har også fått inn et nytt punkt i det generelle regelverket som har utgangspunkt i retningslinjene for rommene Kropp og helse og Kosthold og livsstil:

Sitat

* Helseskadelig råd og anbefalinger. Dette omfatter blant annet tips om medisinbruk, diskusjon rundt dosering av medisiner og kosttilskudd, vaksinemotstand, fraråding av legebehandling, lavt matinntak eller store mengder trening uten tilstrekkelig matinntak. Se nærmere detaljer i retningslinjene for rommene Kropp og helse og Kosthold og livsstil.

 

For et par måneder siden opprettet vi et nytt rom; Trening og sport. Informasjon om denne endringen er beskrevet i tråden Kosthold, trening og sport splittes til to rom. Moderatorteamet har nå tatt en vurdering av løsningen, som lovet, og vi har kommet frem til at rommene består som de er i dag.

Vi har også fått spørsmål om diskusjon av uføre og samletrådene om dette. Moderatortemaet har derfor vurdert samletrådene som ble opprettet etter brukernes ønske. Vurderingen gjelder Den store tråden om trygdeutbetalinger og trygdeytelser på Forbruker, jus og økonomi samt Den store tråden om uføretrygd - hvem, hva, hvorfor og hvordan på Skråblikk og generaliseringer. Vi har nå tatt en ny vurdering, og ser at de ikke fungerer optimalt siden de blir lange og uoversiktlige. Det er også vanskelig å få svar på nye problemstillinger som tas opp i trådene. Vi ønsker ikke å sensurere debatten om uføre, men vi velger å stenge samletrådene. Dere er velkomne til å opprette nye tråder om spesifikke problemstillinger rundt uføretrygd og trygdeutbetalinger. Vi oppfordrer til å rapportere regelbrudd, og vi vil rydde strengt på avsporinger i slike tråder.

På vegne av moderatorteamet,

Edie, adm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...