Jump to content
AnonymBruker

Alkohol og trening

Recommended Posts

AnonymBruker

Heisann,

bare lurer på dette med alkohol og trening, er det slik at hvis man skal bygge muskler og i tillegg gå ned i fettprosent så kan man ikke drikke i det hele tatt? Nå drikker ikke jeg så veldig ofte, prøver å holde meg kun til spesielle anledninger som bursdager osv, men må jeg kutte ut alkoholen fullstendig? Drikker sånn ca 1 gang i mnd, men kan også gå lengre tid mellom hver gang.

Og de som stiller i bikini fitness osv, regner med de ikke inntar alkohol i det heletatt?

Trenger bare noen råd angående dette😊

Anonymkode: 52c07...2b7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Når det er snakk om 1 gang i mnd, og kanskje bare et par enheter, så har det ikke mye å si i det store og det hele. Det kan ha noe å si for treningsformen din dagen etterpå, og dermed påvirke framgangen din den uken spesifikt feks, men ikke så mye mer. Det er ganske viktig for utøvere som skal stille i konkurranse, som du nevner, å være på ganske streng diett i forkant - ikke bare på grunn av treningsform, men også fordi absolutt alt de spiser en del uker i forkant skal være optimalt for å gjøre dem sceneklar. Så skal vel ikke du toppe formen til noe spesifikt i nærmeste framtid, kanskje? Da er jo ikke det så relevant for deg.

Alkohol inneholder omtrent 7 kcal per gram. (Selve alkoholen, så hva annet som er i det du drikker er jo egentlig mer relevant.) Og ettersom det er en gift for kroppen, vil kroppen sette forbrenning av all annen mat "på pause" til alkoholen er forbrent. Med andre ord vil det du spiser samtidig som du har alkohol i kroppen, eller rett før, heller lagres enn å forbrennes til energiforbruk - så lenge det er alkohol i kroppen.

Det beste for fysisk helse er jo å droppe alkoholen eller kun ha én enhet, men hvis det kjennes veldig kjipt å droppe feks rødvinen i et spesielt besøk, så er det ikke sånn at du ødelegger for alt du har gjort hele måneden siden sist glass, langt der i fra. :) 

Anonymkode: 608a7...8e1

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Da jeg bodde i styrkerommet, og hang med andre som bygget muskler, så festet vi hver helg med mye alkohol, uten at vi følte det hadde noe å si på progresjonen.

Sikkert annerledes om du skal konkurrere i fitness, da...

Anonymkode: 270d0...6ff

Share this post


Link to post
Share on other sites
WhisperingWind

Tar meg en drink her og der og det har aldri påvirket vekten. Så lenge du ellers er aktiv og spiser bra så skal du kunne leve også. Hva er poenget med «den perfekte» kroppen om du ikke skal kunne ha det litt morro her i livet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
DHG

Hvis du snakker muskelvekst og pen kropp har ikke litt alkohol all verdens å si. Hvis du derimot forsøker å bli rask i utholdenhetsidrett kan alkohol være svært destruktivt. Det er en grunn til at idrettsutøvere er avholds. 

Karsten Warholm sier det pent: én øl er kos, to er fyll.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.


Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...