AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #1 Del Skrevet 4. august 2019 Enten det er svinestek av bog til en vanlig hverdagsmiddag eller ribbe til jul som man forsøker å gjøre ekstra stas med, så er det samme greia, og man kan aldri vite hva man får. Enten får man et kjøttstykke som smaker godt, er saftig og godt og slik man ønsker det. Ellers får man et stykke som smaker og lukter nærmest urin eller annen guffen svinelukt. Spesielt virker det som det kommer av spekket/fettet. Jeg mistenker ikke at det har med dato, dårlig vakuumpakke eller annet å gjøre. Kjøttet kan være ferskt og bra med god holdbarhet, med en solid og god forseglet vakuumpakke, og det er det samme. Noen jeg har snakket med mener det har noe å si om det er hanngris eller hunngris man får kjøttet fra. Stemmer dette? Og finnes det en måte å sikre seg hva man får? Nylig kjøpte jeg to pakker med svinestek av bog. Begge av samme merke, fra samme parti, med samme datostempling. Disse to ble lagt i samme sous vide bad til akkurat samme tid. Deretter ble de nedkjølt og hakket opp i småbiter for å brukes i diverse mat. Den ene smaker godt og lukter ingenting. Den andre lukter "urin" og har en eller annen dårlig bismak. særlig fettet har denne bismaken. Hva skyldes det!? Er det bare normal variasjon i råvaren, eller har det med tilberedning å gjøre? Anonymkode: e6803...ea4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #2 Del Skrevet 4. august 2019 Tror det har med dyrevelferd å gjøre og hva de spiser, disse grisene blir jo så dårlig behandlet at noen av dem er vel allerede i ferd med å dø når de slaktes. Anonymkode: 95fb8...214 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #3 Del Skrevet 4. august 2019 Jeg vet ikke hvorfor, men det samme har skjedd med meg alt for mange ganger. Har nå sluttet å spise svin. Orker ikke flere sure pølser Anonymkode: 69857...a32 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #4 Del Skrevet 4. august 2019 Det var litt ekkelt. Det har aldri skjedd med meg. Kanskje den grisen som lukter urin har blitt behandlet veldig dårlig. Jeg er hvertfall overbevist om at dyr som har blitt behandlet bra smaker bedre. Anonymkode: 997a4...5d5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #5 Del Skrevet 4. august 2019 Det sies jo at man ikke skal slakte f.eks elger som har blitt påkjørt fordi de får masse stresshornoner ut i kjøttet og det gjør at det smaker vondt. Kan jo være det samme med grisen, at en gris som har vært under stressende påkjenninger får en bismak. Anonymkode: 2dc44...394 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #6 Del Skrevet 4. august 2019 Rånesmak, tenker jeg. Ikke alle er i stand til å merke den. Jeg kan det antakelig ikke, siden jeg aldri har merket problemet. Anonymkode: 81cd2...fec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Solkremen Skrevet 4. august 2019 #7 Del Skrevet 4. august 2019 Alltid syns at svinekjøtt smaker dritt. Ikke spist det siden 2016. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet 4. august 2019 #8 Del Skrevet 4. august 2019 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Tror det har med dyrevelferd å gjøre og hva de spiser, disse grisene blir jo så dårlig behandlet at noen av dem er vel allerede i ferd med å dø når de slaktes. Anonymkode: 95fb8...214 Gjør de? Aldri hørt om. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå