Gå til innhold

Møte barnet der det er- 20 mnd.gammelt barn


gro tove

Anbefalte innlegg

Jeg og min mann har svært ulikt syn på hvordan vi skal møte barnet vårt på. Han mener at man f.eks. skal bytte bleie med nærmest tvang og ignorere skrik, mens jeg er i motsatt ende av skalaen. Instinktet mitt sier minst mulig skrik, og i det minste forklare hva som skal skje. Jeg bruker mye avledning og prøver å forklare at vi skal kjøre til f.eks. Bestefar og se på noe spennende når han ikke vil inn i bilen. Noen som har noen tips til hvordan jeg får mannen min til å forstå at vi bør møte barnet på følelser? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Spørs hvor interessert han er, men jeg anbefaler podcasten "Foreldrekoden" fra Aftenposten, samt Foreldremagi-bøkene fra Hedvig Montgomery. 

Hedvig Montgomery er psykolog og terapaut, og veldig opptatt av båndet mellom foreldre og barn, og det å møte barna der de er. Jeg synes hun ser realistisk på situasjoner, og at hun gir konkrete tips og eksempler som man klarer å bruke selv. Bøkene er lettlest og veldig gode.

Foreldrekoden podcast: https://play.acast.com/s/foreldrekoden

Foreldremagi: https://www.ark.no/boker/Hedvig-Montgomery-Foreldremagi-9788293516071

- Miraklenes tid 0-2 år: https://www.ark.no/boker/Hedvig-Montgomery-Miraklenes-tid-9788293516088

- Barnehageårene 2-6 år: https://www.ark.no/boker/Hedvig-Montgomery-Barnehagearene-9788293516309

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En balanse mellom dere to er nok lurt. Begge gjør vondt verre på hver sin måte. 

Anonymkode: be6d3...9b9

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi møter helst barnet, men noen ganger har vi ikke tid eller mulighet. Feks på vei til/fra barnehagen. Da kan avreise ta 30+ minutter. Slik margin legger jeg ikke inn. Jeg nekter å vekke barna fordi minsten skal få ta ting i sitt tempo. Hun blir 2 i november og må fint innfinne seg med at jeg kler på henne og setter henne i bilstolen, noen ganger går det helt fint, andre ganger protesterer hun au av ville vesten. Så jeg tror på en fin mellomting. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sikkert en grunn for at man ikke husker noe før man fyller fire år og har sluttet med bleie for lengst, tror ikke det mannen din gjør skaper traumer for barnet. Behold husfreden. Stellet han gjør tar sikkert max to minutter, mens på den måten du holder på kan man holde på 10 minutter hvis barnet har en "dårlig" dag. Det er ikke alltid man har så lang tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jo ikke avledning noe som anbefales heller, da... 

Helt enig i at dere bør gå for en middelvei. Men noen ganger må man bare ignorere skrik og protester. En del av foreldrerollen er å gjøre det som er best for barnet, og barnet er ikke i stand til å skjønne sitt eget beste alltid. 

Anonymkode: 4f79b...3ae

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...