Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Regne ut hvor mye ris veier?

Recommended Posts

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Målte risen nå.

FØR jeg kokte risen, så veide den rundt 110 gram. ETTER den ble kokt med all vannet osv, så veide den 300 gram. Hva skal jeg gå etter?

300 gram KOKT ris = 330 kcal.

100 gram UKOKT ris = 350.

Anonymkode: 31c52...937

Som du ser så er forskjellen det utgjør ytterst minimal, bare 20 kcal.

Anonymkode: e9d04...a1f

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Som du ser så er forskjellen det utgjør ytterst minimal, bare 20 kcal.

Anonymkode: e9d04...a1f

Kan taste inn "kokt ris" på den myfintesspal-appen. Skal jeg bruke det?

Utørket ris har 50-60kcal mer enn kokt ris, litt rart.

Anonymkode: 31c52...937

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pierre Gynt
46 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kan taste inn "kokt ris" på den myfintesspal-appen. Skal jeg bruke det?

Utørket ris har 50-60kcal mer enn kokt ris, litt rart.

Anonymkode: 31c52...937

Omg. Det spørs jo helt....hvor mye du lar den dampe osv. Tror du hvert eneste riskorn i verden holder like mye vann når det er kokt? Det mest presise er å bruke oppgitt mengde kalorier på tørr vare,men forskjellen er minimal uansett. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
1 minutt siden, Pierre Gynt skrev:

Omg. Det spørs jo helt....hvor mye du lar den dampe osv. Tror du hvert eneste riskorn i verden holder like mye vann når det er kokt? Det mest presise er å bruke oppgitt mengde kalorier på tørr vare,men forskjellen er minimal uansett. 

Hva mener du med minimal? Mindre enn 100 kcal forskjell?

Anonymkode: 31c52...937

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pierre Gynt
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva mener du med minimal? Mindre enn 100 kcal forskjell?

Anonymkode: 31c52...937

Det spørs jo hvor mye ris det er snakk om. 10 kg? 

Og for øvrig hvilken kilde du velger å regne ut ifra. 

Og hvilken risoppskrift du har brukt. 

Og hva slags ris du har. 

Ris-koking er så komplekst! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...