Gå til innhold

Blogger sa alle hadde godt av å kutte ned på gluten. Hvorfor?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvorfor er det bra for en frisk person å kutte gluten? Denne personen er ikke tilstrekkelig utdannet så tar det hun sier med en klype salt, men ble nysgjerrig.

Anonymkode: 42673...d66

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fordi det er betennelsesskapende for kroppen. Gluten er ikke noe vår kropp er særlig tilpasset.

Anonymkode: ac3a8...3a2

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En person som som ikke har glutenallergi vil ikke oppnå helsegevinst av å spise glutenfritt annet en det som kan tillegges fri fantasi og tro kan flytte fjell. Heller tvert i mot, siden glutenfrie alternativer ofte har en dårligere sammensetning av næringsstoffer. Men det er jo bra for de som har cøliaki at det er så mange tullinger som ikke har cøliaki som spiser glutenfritt om dagen, siden det har ført til et bredere utvalg av matvarer for de med cøliaki. 

Anonymkode: c6815...95e

  • Liker 29
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker said:

En person som som ikke har glutenallergi vil ikke oppnå helsegevinst av å spise glutenfritt annet en det som kan tillegges fri fantasi og tro kan flytte fjell. Heller tvert i mot, siden glutenfrie alternativer ofte har en dårligere sammensetning av næringsstoffer. Men det er jo bra for de som har cøliaki at det er så mange tullinger som ikke har cøliaki som spiser glutenfritt om dagen, siden det har ført til et bredere utvalg av matvarer for de med cøliaki. 

Anonymkode: c6815...95e

Glutenfritt er ikke nødvendigvis noe bedre enn mel med gluten, men å unngå det meste med stivelser er en stor fordel. Pasta og mel er verstingene.

Lavkarbo kosthold med rene proteiner og grønnsaker er ideelt, med fett for å holde seg mett. Dette kan reversere diabetes type 2, holde type 1 i sjakk osv. Det finnes mange gode resultater på dette. 

Anonymkode: ac3a8...3a2

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

det finnes ingen forskning som viser at friske mennesker har helsefordel av å droppe gluten. Derimot finnes der studier som tyder på at personer som opplever å reagere på gluten, egentlig reagerer på fruktaner.

https://www.nrk.no/norge/forsker-bak-ny-studie_-tror-ikke-gluten-er-skurken-1.13783355

Anonymkode: 256be...50c

  • Liker 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bloggere er det minst troverdige vi har i dagens samfunn. De er plutselig helseeksperter fordi de har googlet ekstra mye. De anbefaler alt mulig drit bare de blir sponset for det. Og tar advarsler fra dem med en skuffe salt. 

Anonymkode: a1f77...97b

  • Liker 19
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

48 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor er det bra for en frisk person å kutte gluten? Denne personen er ikke tilstrekkelig utdannet så tar det hun sier med en klype salt, men ble nysgjerrig.

Anonymkode: 42673...d66

Hvordan skal vi kunne vite hvilken begrunnelse en ukjent/ikke navngitt blogger mener om gluten? 

Gluten er blitt en motesak for alle dem som ikke har påvist cøliaki. 

Men det man skal merkr seg er at mange bakerier tilsetter ekstra gluten i brødet i dag i forhold til for 30 år eller mer siden. Å bake brød selv, medfører at man har mer kontroll på hva brød og brødmat inneholder. 

Anonymkode: cfcff...a83

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å slutte å bry seg så mye om hva bloggere sier ?

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Optimo
5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Blogger sa alle hadde godt av å kutte ned på gluten. Hvorfor?

Anonymkode: 42673...d66

Fordi bloggere sier hva som helst, når som helst, uten å forstå et fnugg av det de prater om. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om 'å kutte ned på gluten' innebærer å spise mer frukt og grønnsaker, så er det jo bra for en. Men om en bare bytter ut med tilsvarende glutenfrie varer, så vil det stort sett forverre næringsinntaket. 

Glutenfrie prrodukter er mye 'søppel', langt verre enn originalene laget av hvetemel - i tillegg til at de er næringsfattige, inneholder mye sukker osv. Ofte laget på rismel, som gir rask blodsukkerstigning.

Folk som bestiller glutenfritt brød/pasta på restaurant, og innbiller seg at de spiser sunnere, er bare til å le seg ihjel av 😛 

Anonymkode: 42ee9...ca7

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen kan spise det uten problemer, men de som merker negative effekter av det bør absolutt kutte ned på det. Hvetemel er verst.

Anonymkode: 41af2...339

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, AnonymBruker skrev:

det finnes ingen forskning som viser at friske mennesker har helsefordel av å droppe gluten. Derimot finnes der studier som tyder på at personer som opplever å reagere på gluten, egentlig reagerer på fruktaner.

https://www.nrk.no/norge/forsker-bak-ny-studie_-tror-ikke-gluten-er-skurken-1.13783355

Anonymkode: 256be...50c

Da kan du jo også google hvilke råvarer som inneholder fruktaner. Hint: verstingene har også ofte gluten. ;) Så når man kutter ned ut gluten kutter man ofte ned på fruktaner også. 

Anonymkode: 503db...6fb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Da kan du jo også google hvilke råvarer som inneholder fruktaner. Hint: verstingene har også ofte gluten. ;) Så når man kutter ned ut gluten kutter man ofte ned på fruktaner også. 

Anonymkode: 503db...6fb

eh, ja, det var det som var poenget mitt.

Anonymkode: 256be...50c

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

At dere gidder å tro på hva en blogger skriver.  Den bloggeren får sikkert masse penger sponset ved å reklamere for glutenfri produkter.  Hva med å heller oppsøke lege eller ernæringsfysiolog som faktisk har kunnskap om dette. Kanskje ikke alle leger vet mye men i hvert fall ernæringsfysiolog. 

Hva med våre besteforeldre som spiste brød og brunost til frokost i mange år. Har alle dem schizofreni,  autisme,  sjøgren,   og leddgikt? Noen sykdommer får man når man blir reldre men jeg tror ikke det skyldes overspising av gluten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gluten er proteiner. Det blir omtalt som satans verk av noen, men det er rett og slett bare en kombinasjon av to proteiner som finnes i hvete/noen kornsorter. Det er ikke farlig, og det er ikke hensiktsmessig for mennesker uten glutenintoleranse å kutte det ut. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 6/15/2019 at 11:57 AM, AnonymBruker said:

det finnes ingen forskning som viser at friske mennesker har helsefordel av å droppe gluten. Derimot finnes der studier som tyder på at personer som opplever å reagere på gluten, egentlig reagerer på fruktaner.

https://www.nrk.no/norge/forsker-bak-ny-studie_-tror-ikke-gluten-er-skurken-1.13783355

Anonymkode: 256be...50c

"Fruktaner er et karbohydrat som befinner seg i blant annet frukt eller grønnsaker. Fruktaner opptrer også sammen med gluten i noen kornsorter, som hvete – den viktigste kilden til fruktaner i norsk kosthold."

Nei, frukt og grønnsaker er ikke skurken, det er det vi bør spise MER av. Det skremmende er at når de advarer mot disse "fruktanene" så advarer de mot frukt og grønnsaker også, men det de har brukt i studien er noe helt annet.

Jeg orker ikke lese hele testen for å finne ut hvordan de har gjort det, men her er det iallefall flere kilder til prosessert sukker i den musli-baren de har brukt. Ikke vet vi om lønnesirupen er ren eller rå (rå, ren lønnesirup er ok), ikke vet vi hva det brune sukkeret er, ikke fruktosen og ikke sakkaridene. Alle vet at prosessert sukker er skadelig, så det var ikke noe nytt. Man kan ikke putte dette i en sekk sammen med frukt og grønnsaker.

image.png.64a3d38f7b7e86034fd7ddef595ce33c.png

Anonymkode: 41af2...339

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

On 6/16/2019 at 1:39 PM, bettsa said:

At dere gidder å tro på hva en blogger skriver.  Den bloggeren får sikkert masse penger sponset ved å reklamere for glutenfri produkter.  Hva med å heller oppsøke lege eller ernæringsfysiolog som faktisk har kunnskap om dette. Kanskje ikke alle leger vet mye men i hvert fall ernæringsfysiolog. 

Hva med våre besteforeldre som spiste brød og brunost til frokost i mange år. Har alle dem schizofreni,  autisme,  sjøgren,   og leddgikt? Noen sykdommer får man når man blir reldre men jeg tror ikke det skyldes overspising av gluten.

Sier man lege eller ekspert til deg, så tenker jeg du er villig til å gjøre hva som helst. 

Vet du egentlig hvor lite leger lærer om kosthold? Og disse "ekspertene" har ingen interesser om å si sannheten når de har interesser i planteoljeindustrien. Det hele er bare et show. Folk i Norge er dumme som geiter ;) En dag får vi vite sannheten og folk kommer til å bli pissed når de vet hvordan de kunne forhindret diabetes og kreft bare for å nevne 2 ting.

Anonymkode: ac3a8...3a2

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 6/16/2019 at 5:20 PM, AnonymBruker said:

likevel mer bevis enn det foreligger for at gluten forårsaker problemer for andre enn cøliakere. Skal du være kritisk til den ene studien, så må du jo være det til (mangelen på) den andre også. 

Anonymkode: 256be...50c

Tror du misforstod innlegget mitt

Anonymkode: aa4f5...fe6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 15.6.2019 den 11.19, AnonymBruker skrev:

Fordi det er betennelsesskapende for kroppen. Gluten er ikke noe vår kropp er særlig tilpasset.

Anonymkode: ac3a8...3a2

Dette gjelder ikke alle vel... Det er de med cøliaki som ikke bør spise gluten. Og folk med allergier.

De fleste tåler gluten bra, men hvis man er usikker så kan man begynne å spise gluten som f.eks er i surbrød, da er proteiene mer bearbeidet.

Anonymkode: 9d7d6...b3a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ingen lærd på området, men det interesserer meg. Interessant dette med antibeitestoffer som jeg ikke hadde peiling på. Forskjellige folkegrupper  har forresten forskjellig kostholdshistorie. Hveten kommer muligens fra Sahel i Etiopia, og følgelig kan folk som stammer derfra ha jobbet opp bedre takling av hvete-antibeitestoffene enn andre. På et ett tidlig tidspunkt så vokste den beste rugen i Kaukasus, og den kom til Norge med finneinnvandringen. Kanskje finnskogfolket er de som tåler rug best?

Mitt inntrykk er at hvete, sukker og sånt er uheldig for de som utvikler diabetes fordi den glukemiske indeksen er ekstremt høy. Blodsukkeret fyker veldig fort veldig høyt, og noe av det verste de som er nær diabetes kan ha i seg er øl. Dette er i følge råd jeg har fått fra en lege som går 100 ganger utenpå norske leger  i kostholdskunnskap og som har vært professor i endokrinologi i St. Petersburg.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...