Jump to content
AnonymBruker

Finne egnede teltesteder under tregrensen? (Nord for Bergen)

Recommended Posts

AnonymBruker

Av og til har jeg hatt lyst til å bare ta en enkel spontan overnatting i telt uten å dra så langt. Uten at noe er planlagt. Overnatte bare for overnattingens skyld.

Men det er jo ikke så enkelt som å bare peke seg ut en tilfeldig skog eller fjelltopp og gå til man er litt utenfor allfarvei for å finne et egnet sted. Det meste av terreng som er åpent og egnet, er jo stort sett bare beiteområder for dyr, hagene til folk og andre steder hvor man ikke kan telte. Går man opp en liten fjelltopp i nærområdet slik som folk går daglig for å lufte hunden, så er det jo bare bratte steinrøyser og grodd med einebærbusker, røtter, eventuelt beitemarker for sauer der det flater ut, så det ikke lar seg gjøre å slå opp noe telt. Ser man langs landeveier og slikt så finner man gjerne små forlatte grusplasser hvor det kanskje står litt skrot og skrammel rundt, men det er jo heller ikke noe trivelig plass.

Så hvordan går folk frem for å finne en egnet plass? Finnes det noe kart som man kan lete ut i fra? Grønne flekker pleier jo stort sett å være beitemarker og ikke naturlige steder. Eller er det slik at man rett og slett må litt opp i de høyere fjellene over tregrensen for å finne gode steder?

Anonymkode: a4405...6fb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Stølsheimen er jo fantastisk!!

Mange fine plasser i Masfjorden, nord i Lindås og ikkje minst på Radøy. Storavatnet på Lindås/Seim har fine plassar.

Anonymkode: 43c0d...7c8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...