Gå til innhold

Er det stor sjanse for å dø hvis man spiser ris som har vært i romtemperatur i tre døgn?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ganske sikker på at det er en dårlig selvmordsmetode. 

Hvorfor spise tre dager gammel ris som man nok blir kraftig syk av? 

Anonymkode: ac0b6...1bf

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville ikke tatt sjansen, gitt... Tror ikke det er noen høydare rent smaksmessig, heller. 

Anonymkode: 22c77...df8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha jeg har spist eldre ris enn det og har faktisk hverken blitt syk eller dødd av det 🤣

Anonymkode: c4476...bfd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er liten sjanse for død, men stor sjanse for å bli skikkelig jævlig matforgifta 

Anonymkode: b0e91...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du dør nok ikke nei, med mindre du er veldig svekket fra før, hvilket du antakeligvis ikke er siden du er oppegående nok til å skrive her. Men som påpekt bør du nok vurdere å avtstå fra å spise. Det er vel neppe verdt å pådra seg unødig ubehag bare for å spare inn en femmer?

Anonymkode: 5fd04...a73

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dør gjør du nok ikke, men får håpe du har en del toalettpapir....

Anonymkode: de57d...d03

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Haha jeg har spist eldre ris enn det og har faktisk hverken blitt syk eller dødd av det 🤣

Anonymkode: c4476...bfd

Du kan fort bli alvorlig matforgiftet av ris og pasta som har stått lenge i romtemperatur. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du risikerer å få en diaré som vil kjennes verre ut enn å faktisk dø.

Anonymkode: 07a5a...0b1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får hvertfall et ønske om å dø om du får kraftig matforgiftning 

Anonymkode: 2cdca...89d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 "Ris inneholder nemlig en bakterie som ikke dør under koking, og som kan multiplisere og danne giftstoffer dersom risen ikke blir behandlet riktig. Denne giften kan skape diaré og i ekstreme tilfeller gi dødsfall (men dette skjer veldig sjeldent)." 

"Ikke la risen stå for lenge i romtemperatur etter koking. Sett den i kjøleskapet raskest mulig, og unngå at den står i romtemperatur i mer enn to timer. Merk altså at selv om risen er trygg å spise selv etter 6-8 timer ved romtemperatur, er den ikke trygg å spare på til senere bruk. Da bør den ha stått i romtemperatur i maks to timer etter koking."

https://www.kk.no/livstil/viktig-a-vite-om-ris/67839884

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bodd i et asiatisk land der friskoler er vanlig, og å varme opp gårsdagens ris og spise den er helt vanlig. Ingen som er redd for det.

Tre dager, derimot, er scetchy. Liten risiko for å dø, riktig ok, men veldig stor risiko for å bli skikkelig skikkelig dårlig...

Anonymkode: 5b0ac...37d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

31 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har bodd i et asiatisk land der friskoler er vanlig, og å varme opp gårsdagens ris og spise den er helt vanlig. Ingen som er redd for det.

Tre dager, derimot, er scetchy. Liten risiko for å dø, riktig ok, men veldig stor risiko for å bli skikkelig skikkelig dårlig...

Anonymkode: 5b0ac...37d

Friskoler?

Det er ikke farlig å spise ris fra i går om den har vært i kjøleskap.....

Anonymkode: f411b...97e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Friskoler?

Det er ikke farlig å spise ris fra i går om den har vært i kjøleskap.....

Anonymkode: f411b...97e

Riskoker🤣

Anonymkode: 5b0ac...37d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra en som har opplevd matforgiftning så kan jeg fortelle at det er verre enn døden. Langsom tortur er en passende beskrivelse. 

Anonymkode: 7016c...cce

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

"Ris og pasta inneholder bakterien Bacillus cereus. Etter koking kan bakterien, under gitte forhold, utvikle et toksin som kan føre til sykdom og i verste fall død"

"Ifølge Per Einar Granum, som er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU, kan ris og pasta som er lagret over seks timer i romtemperaturer gjøre deg syk. Og rester som har ligget i over et døgn i romtemperatur kan i verste fall være dødelige."

https://www.kk.no/helse/dette-ma-du-vite-for-a-unnga-a-bli-syk-av-ris--og-pastarestene/68728589

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mer interessant, synes jeg, er "hvilken mennesketype oppbevarer kokt ris og pasta i romtemperatur"?

Anonymkode: 9ca24...e18

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...