AnonymBruker Skrevet 14. februar 2019 #21 Del Skrevet 14. februar 2019 I første omgang kan du forsøke kutte ut gluten i ferdigprodukter som pizza, boller, posesupper. Grove brød kan du fortsatt prøve spise. Du kan også forsøke bare redusere bruken av gluten og se på det som en mer luksusmat-greie. Litt som sjokolade eller dyr biff, man spiser det ikke hver dag, men av og til Mulig at moderne mennesker reagerer fordi vi spiser mye fin hvete og mye gluten. Men jeg så i en annen tråd noen som linket en artikkel om at land med visse type parasitter i menneskekroppen har mindre forekomst av cøliaki enn for eksempel Norge der vi ikke har denne parasitten. Så rensligheten i det moderne kostholdet virker kanskje mot oss iblant Anonymkode: 0a29c...926 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
naom Skrevet 20. februar 2019 Forfatter #22 Del Skrevet 20. februar 2019 På 14.2.2019 den 2.21, Katten.2.0 skrev: For min del er jeg generelt mer lykkelig, (litt) mindre smerter, bedre fordøyelse, mer energi, ikke oppblåst osv. Hei! Jeg sliter med å finne glutenfri produkter som er både laktosefri( fordi jeg har en variant av laktose intolerant som er genetisk) og vegansk. Hvor er det du kjøper dine produkter? og hva slags anbefalinger har du for å sparre penger hvis man vil kjøpe glutenfri produkter? Fordi de er veldig dyre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anoia Skrevet 20. februar 2019 #23 Del Skrevet 20. februar 2019 Jeg har IBS og har fått beskjed av legen om at low fodmap er tingen. Det er jo forsåvidt ikke glutenet jeg reagerer på, men den typen karbohydrater som de glutenholdige kornsortene består av og som systemet mitt har vanskelig for å fordøye. Jeg reagerer forøvrig også til tider på mais, så prøver å unngå de glutenfrie varene som inneholder det. Forresten så anbefaler jeg alle å prøve å bake selv, det blir mye billigere! Det kan være litt skremmende i begynnelsen fordi deig uten gluten oppfører seg veldig annerledes, men hjemmebakt smaker tusen ganger bedre enn det man finner i butikkene, samt at man slipper unna de ingrediensene man vil unngå (som f.eks laktose). Mitt beste tips er xanthangummi, som funker litt på samme måte som gluten, dvs at den gjør deigen mer klebrig og sammenhengende. Tror de har det på enkelte helsekostforretninger, og i hvert fall i Sverige. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katten.2.0 Skrevet 20. februar 2019 #24 Del Skrevet 20. februar 2019 43 minutter siden, naom said: Hei! Jeg sliter med å finne glutenfri produkter som er både laktosefri( fordi jeg har en variant av laktose intolerant som er genetisk) og vegansk. Hvor er det du kjøper dine produkter? og hva slags anbefalinger har du for å sparre penger hvis man vil kjøpe glutenfri produkter? Fordi de er veldig dyre Jeg spiser sjeldent glutenfri produkter. Lager heller opp salater eller har middagsrester o.l. som mellommåltid. Er man glad i mat kan man gjøre det billig og latterlig godt! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2019 #25 Del Skrevet 20. februar 2019 Har lavt stoffskifte. Hver gang jeg spiser glutenfritt over lengre perioder blir jeg mye bedre, mer energi og mindre oppblåst i kroppen. Mange med lavt stoffskifte har god effekt på glutenfritt kosthold, så kan tenke meg det er kanskje derfor jeg reagerer som jeg gjør. Anonymkode: 3e5b2...3c5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2019 #26 Del Skrevet 20. februar 2019 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har lavt stoffskifte. Hver gang jeg spiser glutenfritt over lengre perioder blir jeg mye bedre, mer energi og mindre oppblåst i kroppen. Mange med lavt stoffskifte har god effekt på glutenfritt kosthold, så kan tenke meg det er kanskje derfor jeg reagerer som jeg gjør. Anonymkode: 3e5b2...3c5 Takk, det visste ikke jeg, det var interessant. Anonymkode: 6a580...9f3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. februar 2019 #27 Del Skrevet 21. februar 2019 En alternativ forklaring på cøliaki er at man har virus/bakterier (husker ikke hvilket) i tarmen, og disse spiser gluten og skaper derfor (mer) inflammasjon. Patogenene spiser også egg og melkeprodukter blant annet. Selv er jeg aldri testet for noe da jeg skyr leger som pesten, men ble mye bedre i magen da jeg tok bort disse tingene, pluss tilsetningsstoffer og raffinert sukker. Spiser mye frukt og grønnsaker. Før hadde jeg oppblåsthet, forstoppelse og blødninger, og nå er alt det borte. Anonymkode: f2655...710 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vogue90 Skrevet 22. februar 2019 #28 Del Skrevet 22. februar 2019 Jeg slet veldig mye med oppblåsthet/smerter i magen, dette ble mye bedre etter jeg kuttet gluten. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå