Jump to content
AnonymBruker

Gambling og rigging av spill. Har jeg skjønt dette rett?

Recommended Posts

AnonymBruker

Håper dette er rette stedet å spørre, fant ikke helt ut hvilken annen kategori jeg skulle brukt. 

Så jeg har et par megateite spørsmål om hvordan gambling (sånn, vedding osv) og rigging av spill fungerer. 

Nå kommer jeg med noen eksempler, kanskje dere kan si om jeg har forstått det riktig.

Per er en bokser. Han har vunnet 7 matcher på rad, så det er stor sjans for at han også vinner match 8. (høye odds?). Derfor vil mange vedde store summer (som går inn i potten) på at Per vinner match 8. Han vinner match 8 og de som veddet på at han vant (la oss for enkelhetsskyld si at det er bare 1 runde og det er enten vinn/tap som gjelder) vil da få en ganske fet premie? Eller vil premien bli liten fordi veldig mange vinner mye? (ala lotteri?) Eller? Slik jeg har skjønt det er det best å vinne på "dårlige odds", at du vinner større premier på ting som få har veddet på? (hvorfor det egentlig?)

 

Hvis du og 10 andre vedder 100 kr på at Per vant match 8, hvor mye kan man beregne å vinne? Vil man bare vinne tilbake 100lappen sin da eller? Eller vil det alltid være "mer" å vinne fordi 5 andre veddet på at Per tapte? Så det blir 100,- kr på hver av de 10 som vant, +500 kr fordelt på de fra de som tapte? (sett bort fra at de som drifter greia skal ha noe osv)

 

La oss si at Per skal i ny runde. Match nr 9. Det er også her antatt at han vil vinne. Men treneren hans sier at, nei Per, du skal la deg tape i denne runden. (fordi treneren har en kompis som vil dele premiepotten hvis han vedder på at Per taper?) Så Per skal bokse mot Tom i match 9, og har fått beskjed om å tape mot Tom. Er det "vanlig" (i den grad det er vanlig å rigge?) at Tom også vet at kampen da er rigget, eller tror han bare at han er bedre enn Per da?

Så treneren kan gjøre store penger på at Per lar seg tape i match 9, fordi det er antatt at han skal vinne og dermed er det større uttelling på å satse på at han skal tape? Eller er jeg helt på viddene?

Vil det si at "lave odds" er bra hvis du vinner, mens høye odds gjør at det er større sjans for å vinne - men blir potten mindre da eller?

Anonymkode: 4fb93...665

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.


Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...