Gå til innhold

Kommer jeg til å gå ned i vekt og bli fit om jeg holder meg til dette per dag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

34 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Å hjelpes... vis meg heller noen gode og ordentlige kilder (dvs. ikke en eller annen journalist, youtuber, fitnessutøver, eller lege med titalls sprø meninger) på hvordan havregryn er skikkelig usunt for oss 

Anonymkode: 5d99b...592

Hva vil du hjelpes til? Bevisbyrden ligger på den som hevder en positiv. 

Anonymkode: 9624d...b50

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1 time siden, AnonymBruker skrev:

 

Som sagt, de fleste vil ende opp med å heller spise mer enn de skal. Det er selvfølgelig inviduelt, så om du klarer deg med et måltid hver dag. Fint for deg, alle er ikke like.

Anonymkode: dd41c...ec2

Nei, det skjønner jeg, det er lett å syns det er veldig vanskelig i starten. Men jeg tror nok at mange er veldig redde for å være sultne, og derfor ikke tør å prøve. Også tror jeg at om man hadde prøvd, og holdt ut de første vanskelige dagene, så ville man funnet ut at det ikke er så farlig å være litt sulten. Kroppen venner seg til det fort, og når jeg spiser måltidet mitt blir jeg veldig fort mett. Og fordi jeg har holdt på med dette en stund nå, er jeg mye mer vant til å være sulten enn mett, så å bli stappmett er veeeldig mye mer ubehagelig for meg enn sult nå😣😄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spurte hvordan raffinert plantesukker var gunstig for helsa? 

På et kjapt overslag utgjør 1,5 dl havregryn ca 60 gram som inneholder ca 36 g karbohydrater, i tillegg kommer 3 dl melk som gir ca 14 g karbohydrater, da er frokosten til Ts oppe i ca 50 gram karbohydrater og da er ikke lønnesirup medregnet. Alt dette blir til blodglukose iløpet av kort tid. 

Havregryn er et raffinert kornprodukt, med høyt innhold av stivelse. Vi vet nå at raffinerte karbohydrater er svært ugunstig for helsa. Det finnes heller ikke noe i havre eller annet korn kroppen trenger som man ikke kan få fra andre, langt bedre kilder,( som kjøtt, fisk, og grønnsaker). Derimot finnes bl.a fytinsyre, som hemmer opptak av mineraler. Korn er også en kilde til omega-6 som de aller fleste som følger "vanlig norsk" diett får for mye av. 

Ergo ser jeg ikke hvordan påstånden om at havregryn er helsebringende (sunt) med rette kan forsvares.

Man må gjerne like grøt, spise den, og mange kan sikkert også tåle det, men sunt er ikke. 

https://www.washingtontimes.com/news/2018/jul/8/fatty-foods-dont-cause-heart-disease-bread-and-pas/

http://darwinian-medicine.com/10-reasons-why-grains-shouldnt-be-at-the-bottom-of-the-food-pyramid/ 

https://www.amymyersmd.com/2017/06/the-problem-with-grains-and-legumes/ 

http://www.diagnosisdiet.com/food/grains-beans-nuts-and-seeds/

https://www.marksdailyapple.com/are-oats-healthy/

I et frøskall:

image.jpeg

Anonymkode: 9624d...b50

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg spurte hvordan raffinert plantesukker var gunstig for helsa? 

På et kjapt overslag utgjør 1,5 dl havregryn ca 60 gram som inneholder ca 36 g karbohydrater, i tillegg kommer 3 dl melk som gir ca 14 g karbohydrater, da er frokosten til Ts oppe i ca 50 gram karbohydrater og da er ikke lønnesirup medregnet. Alt dette blir til blodglukose iløpet av kort tid. 

Havregryn er et raffinert kornprodukt, med høyt innhold av stivelse. Vi vet nå at raffinerte karbohydrater er svært ugunstig for helsa. Det finnes heller ikke noe i havre eller annet korn kroppen trenger som man ikke kan få fra andre, langt bedre kilder,( som kjøtt, fisk, og grønnsaker). Derimot finnes bl.a fytinsyre, som hemmer opptak av mineraler. Korn er også en kilde til omega-6 som de aller fleste som følger "vanlig norsk" diett får for mye av. 

Ergo ser jeg ikke hvordan påstånden om at havregryn er helsebringende (sunt) med rette kan forsvares.

Man må gjerne like grøt, spise den, og mange kan sikkert også tåle det, men sunt er ikke. 

https://www.washingtontimes.com/news/2018/jul/8/fatty-foods-dont-cause-heart-disease-bread-and-pas/

http://darwinian-medicine.com/10-reasons-why-grains-shouldnt-be-at-the-bottom-of-the-food-pyramid/ 

https://www.amymyersmd.com/2017/06/the-problem-with-grains-and-legumes/ 

http://www.diagnosisdiet.com/food/grains-beans-nuts-and-seeds/

https://www.marksdailyapple.com/are-oats-healthy/

I et frøskall:

image.jpeg

Anonymkode: 9624d...b50

Når vi først skal bruke diagnosisdiet.com 

http://www.diagnosisdiet.com/refined-carbohydrate-list/

Her blir det i alle fall sagt at havregryn er i gruppen "foods low in refined carbs/added sugar" sammen med kjøtt, fjærkre, sjømat, grønnsaker og egg. Man trenger heller ikke å koke havregrøt i melk og ha sukker på toppen :) 

Forøvrig sider både marksdailyapple (blogg, ingen kilde), og darwianmedicine at havre er bra for kroppen, siste nevnte sin artikkel fokuserer på pasta, ris, hvitt mel og frokostblanding. 

Artikkelen fra amymyersmd handler om hvordan folk som sliter med glutenallergi og IBS kan få det bedre, og hun har heller ikke noe imot karbohydrater. 

"Carbohydrates are killing us" referer til hvordan mennesker med fedme raskere kan gå ned i vekt på lavkarbo og dermed minsker også risikoen for å dø av sykdommer relatert til nettopp fedme. 

Anonymkode: 5d99b...592

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På 2.12.2018 den 22.41, AnonymBruker skrev:

Frokost: 1,5 dl havregryn, 3 dl melk, 1 ss lønnesirup, en neve blåbær
Mellom: En neve mandler
Lunsj: 2 wasa husmann knekkebrød med en liten avokado og 4 cherrytomater
Mellom: 2 gulrøtter
 Middag: Salat med kikerter, mais, tomat, agurk, paprika, ananas og kylling eller laks. 
Kvelds: 3 dl gresk yoghurt med 2 ss chiafrø og en neve bringbær

Anonymkode: 4ddb0...5ba

For mye karbo, du kan gjerne legge på mer proteiner til fordel for karbo. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er klart at havregryn uten sukker er bedre enn med, jeg har heller ikke sagt noe om det. Det er bedre å røyke filtsigaretter enn uten, men helsebringende er det likevel ikke ;) ( Det er også verdt å merke seg at havregryn er ulik fra steel-cut oats.)

Hvor eksakt sier Mark at havre er BRA for kroppen? Du la heller ikke merke til alle referansene i teksten? 

(Det følger ikke av at noe er i blogformat at informasjonen automatisk er feil eller dårlig.)

Hvor i artikkelen står det at fra darwinianmedivine at havre er _bra_ for kroppen? Hvis du sikter til den siste setning under avsnitt 8. sier riktignok at havre er et _bedre_ valg enn andre korn, det betyr ikke at det er bra. Hele avsnittet tar dessuten for seg problemene med kornfiber, og hva som er bedre, slik at selv om du tar siste setning ut av sammenhengen er det på ingen måte et argument mot resten. For ikke å snakke om resten av artikkelen

(Amymyersmd tar for seg alle problemene med korn, som er _spesielt_ ille for de med Ibs etc. ) Hva korn inneholder kan man også slå opp i leksikon, etc.

Det stemmer, det finnes gode og dårlige kilder til karbohydrater. Det er også en del av poenget. 

Den siste artikkelen må du nok lese om igjen. Essensen er hvordan anbefalingene om en lavfett-høykarb diett har hatt katastrofale konsekvenser for folkehelsa. 

Når fanden leser Bibelen, ja hehe.

Anonymkode: 9624d...b50

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...