Gå til innhold

Hvordan vet man hvor bra et kamera er på mobil?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

hvordan kan en 5 år gammel mobil ha bedre kamera enn de som er nye i år? det har min dersom man skal bedømme etter hvor mange mp det er . men mener å ha hørt at megapiksler ikke forteller alt? 

Anonymkode: fbf0f...3d4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det beste er nok å lese anmeldelser av telefonen og se hva folk mener om kameraet. Å bedømme et kamera ut fra megapixler er litt som å bedømme hvor bra en bil er, ut fra å se hva det høyeste tallet på speedometeret er som pilen kan peke på. De fleste speedometre går gjerne opp til 220km/t uten at det sier noe om verken toppfart, akselerasjon eller andre egenskaper på bilen. 

Megapixler sier bare hvor mange individuelle punkter kameraet har, og til vanlig bruk så har nok de fleste kameraer "nok" pixler.

Men det som virkelig gjelder, er mer ting som hvor skarpt bilde linsen klarer å fange, farge og kontrast på bildet spesielt i mørket eller steder hvor det både er mørkt og skarpt lys samtidig. Eksponeringstid, altså hvor lang tidsluke kameraet bruker på å "fange" bildet, og at det ikke blir blurry når du beveger kameraet mens bildet tas. Megapixler forteller ingenting om dette.

Anonymkode: 76dff...eff

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...