Gå til innhold

Redusert pris i bhg. bort med småbarnstilegget??


Tullerusk

Anbefalte innlegg

Gjest Cassnadra, ikke innlogget

Hva om du er dagmamma for barn som er såpass store at du slipper å bære dem? Eller kanskje du kan være et alternativ til SFO? Det er sikkert mange første klasse foreldre som har lyst til å slippe å sende barna sine dit...

Men du har forsåvidt ikke bedt om råd, og det var strengt tatt ikke deg denne tråden handlet om...*ss* Men jeg ble revet med... som så ofte...

Jeg håper det ordner seg for dere. Å ha økonomiske problemer tærer på det meste!! Og forhåpentligvis går det seg til med ryggen din....

Klem fra Cassandra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anne Karin

Hei!

Må bare vise litt støtte til Arielle her jeg - hun er da ikke den eneste som sliter vel???!!!!

Syns noen av dere som har svart virker en smule overlegne og lite forståelsesfulle jeg for at folk faktisk kan ha en annen økonomi og hverdag enn dere!Det er slett ikke alle som har råd til alt som frister øyet,og for dem kommer faktisk småbarnstillegg,barnetrygd og kontantstøtte godt med!

Til Arielle;Jeg forstår godt hva du snakker om da jeg selv er hjemme med min datter som snart runder det første året.Sambo er i full jobb -men med lån på hus og bil,barnebidrag og avgifter til diverse....ja da blir det ikke all verden igjen å rutte med.For oss også går hjulene akkurat rundt - men det gjelder å se positivt på det!!!

Jeg håper ryggen din blir bedre og at du evt finner deg en jobb du kan trives med.Lykke til!

Klem fra Anki

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for støtten, anne karin.

Vi hadde to lån ( bil og leilighet ) som vi nå har slått sammen til ett fordi det ville bli billigere for oss.

Også kommer alle disse andre utgiftene i tillegg.

Håper i hvertfall at det ikke er lenge til økonomien blir bedre.

Forhåpentligvis så kan jeg spare noen av pengene i hvertfall sånn at vi har noe ekstra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frøken Dings

Jeg er nok en av de lite forståelsesfulle. Og det innrømmer jeg så gjerne. Men når en person ikke gjør annet enn å klage og syte i omtrent annenhvert innlegg på hvor lite penger de har og hvor mye alt koster, uten å se ut til å gjøre noenting med det, da har jeg ikke veldig stor sympati for vedkommende, desverre.

Å tenke på å ta seg en tur til arbeidskontoret er ikke å aktivt søke jobb, for eksempel. Og det at de kommer til å slite med å få råd til mat til ungene hvis småbarnstillegget blir fjernet er det reneste vrøvl. Hvis 600 kroner utgjør den store forskjellen får man rett og slett heller kutte ut internettilgang (Som i alle fall koster 3-400 kroner i måneden) og badeland. (strengt tatt ingen nødvendighet) I tillegg, Arielle, klager du fælt over alt godteriet du spiser etter at ungene er i seng, og du har en tre-åring som fremdeles spiser middagsglass. Behøver jeg si at det er penger å spare både her og der?

Som Vinga sier (husker ikke ordrett); du ser deg blind på problemene og nekter å lete etter løsninger. Alltid greit å ha noen å skylde på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frøken Dings

...Og Vinga; jeg skjønner hva du mener. Men da er det bare å planlegge enda litt bedre når barnet er født. 600 kroner er faktisk ingen formue, det tror jeg du er enig i - og å spare det inn i andre ting lar seg gjøre for de aller fleste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser overhodet ikke snop når ungene er i seng ( hvor i alle dager tar du det fra ut i fra det jeg har skrevet? ) og datteren vår spiser ikke middagsglass lenger. Hvorfor så dømmende ovenfor meg??

Jeg har faktiks en jævla vond rygg som jeg har slitt med i over 1 år nå!

Jeg har prøvd det meste mot ryggen, men det funker ikke. Og jeg får ofte senebetennelse i armen min. Dette må jeg få bukt med FØR jeg kan overhodet få meg jobb, men for å få råd til det må vi ha penger og da må jeg jobbe, men da blir jeg sikkert sykemeldt etter ett par uker fordi jeg enten får senebetennelse eller får så store ryggplager. Det har faktisk skjedd meg før dette her, så jeg vet hva jeg snakker om.

Og vi har bredbånd og betaler veldig lite på det. Da kan vi bruke internett så mye vi vil for en liten sum hver mnd. Det er ikke sånn at vi bruker internett for 800-1000,- pr mnd.

Og Aetat har fatkisk sider på internett hvis du ikke har fått det med deg. Jeg er ofte innom der og ser, men jeg må finne en jobb som passer med både tid og dag og det er ikke bare bare når min samboer jobber fra kl 0800 til 1700+. Jobben trenger han faktisk mye, derfor har han jobbet seint ofte i det siste.

Vi får pengene til å gå akkurat rundt med det jeg får. Og hvis noe skulle bli tatt vekk, så vil det jo si at vi vil streve med å få det til å gå rundt.

Dere kjenner ikke oss og dere vet ikke hvilken økonomi vi har.

Vi har lån, husleie, forsikring, dagpark, bil.......Dette koster penger og det samme gjør bleier, mme, klær.....

Det er mange familier som oss der ute, men våger man å si noe som helst, så får man pepper så det holder.

Her inne bare antar man ting. Du, frøken dings, antok at min 3 år gamle datter fremdeles får middagsglass og at vi surfer masse masse på internett. Dette er ikke riktig i det hele tatt. Jeg skrev i et innlegg lenger oppe at vi har bredbånd og vi sparer faktisk en god del på dette.

Og det er overhodet ikke synd på barna i det hele tatt. De har alt de trenger til enhver tid. Her i huset kommer barna først. Alltid. Så den kommentaret om at noen håper at vi har mer penger før vi får nr 3 og at det er synd i barna, var faktisk veldig sårende. Det er ikke synd i barna i det hele tatt.

Det irriterer meg at folk ikke kan se ting fra min side av og til.

Så dere har penger, god økonomi og har råd til det dere trenger.

Vi og har penger, men middels økonomi og kjøper bare det billigste i butikken. Uansett hva det er.

Vi kan aldri dra på kino, eller ut å spise, eller dra på byen.

Vi har ikke råd for de pengene vi har igjen skal gå til mat.

Vi har slitt ofte i det siste og jeg er lei av å ha så lite penger igjen nå.

En gang så hadde vi 400,- igjen til 14 dager.

Ikke akkurat så mye å leve for, men vi klarte oss.

Og hvis jeg føler for å klage litt så gjør jeg det. Jeg er lei av denne dømmingen her inne. Småbarnsmødre er ditt, småbarnsmødre er datt, jeg liker ikke småbarnsmødre som syter og klager overalt.......

Hva med å se ting litt fra deres side enn å dømme de nedenfor og hjem?

Jeg vet dere har kommet med forslag, men det er ikke alle som lar seg gjøre pga diverse og personlige årsaker. Hvis dere ikke har forståelse for det, så er dere ikke akkurat så forståelsesfulle........

En ting er sikkert: Jeg vil ALDRI bytte dette vekk for noe. Jeg vil heller slite med økonomien og være med mine to barn, enn å ha god økonomi og ingen barn.

Ja ja, det er bra det finnes andre sider på nettet med andre folk som faktisk er i samme situasjon som meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Frøken Dings

LES hva jeg skriver da, Arielle... Selv om dere har bredbånd går det allikevel noen hundrelapper i måneden! Som dere kunne ha spart hvis det står så dårlig til! Sammen med det dere bruker på badeland utgjør det mer enn hele småbarnstillegget, det er jeg sikker på.

Jeg tar ikke alt ut i fra det du har skrevet i dette innlegget. Jeg har lest mye av det du har skrevet, derifra hentet jeg bl.a det med middagsglass. Det er ikke så fryktelig lenge siden du sa at datteren din kun ville ha middagsglass. Du har også vært ganske åpen når det gjelder det at du spiser for mye snop og gjerne skulle gått ned i vekt. Tenk litt over alt det du har skrevet om på nett - en danner seg jo et bilde etterhvert!

Neida, jeg er ikke rik jeg heller. Men jeg prioriterer og planlegger i stedet for å sitte mot slutten av måneden og lure på hvor pengene ble av. Og har jeg ikke penger går jeg ikke og overtrekker visa-kortet, f. eks.

Og jeg er en småbarnsmor selv, så jeg vet at det kan være slitsomt. men det blir ikke det grann bedre av å klage!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når skrev jeg at jeg spiser for mye snop? Det må ha vært lenge lenge siden, for det har jeg sluttet med. Men det er faktisk vanskelig å holde seg unna, når gubben i huset kjøper inn 3-4 poser potetgull og 4-5 poser pommes frites når vi er og handler.

Og overvekten kommer da faktisk av 2 svangerskap og ikke overspising av snop.

Og som jeg skrev så har jeg tenkt å kjøpe månedskort på badelandet for da kan jeg svømme så mye jeg vil og på den måten kan jeg få bukt med ryggen og det er trening i tillegg.

Betaler jeg for hver gang, så vil det koste meg dobbelt så mye. Svømming skal jo være bra for ryggen, ikke sant?

Og dette bredbåndet får vi igjennom borettslaget. Og min samboer bruker dataen mye, så det blir ikke kuttet ut med det første tror jeg.

Og det med middagsglassene må det også være lenge siden jeg skrev om, for datteren vår har ikke spist middagsglass på år og dag.

Uansett, folk har forskjellig økonomi og noen sliter mer enn andre.

Jeg har tenkt fram og tilbake, og håper på å komme fram til noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arielle.

Ikke at det var deg dette innlegget skulle handle om, men det ser jo ut som om det er det det blir! :(

Herregud, gjett om jeg vet hvordan det er å ha dårlig råd, og da må man bare kutte ut ting som koster penger rett og slett.

Mamma var åleine med tre barn, og ville sitte på huset for at det er arv fra slektsgården. Det var jammen ikke lett med tre unger og stort lån skal jeg love deg. På den tiden var det ikke mye støtte å få heller.

Vi hadde nesten ikke mat, jeg tror aldri vi hadde klart oss uten mormor!

Lommepenger tjente jeg selv, til og med bind kjøpte selv, fra jeg fikk mensen!

Og vondt i ryggen, gjett om jeg vet hvordan det er da!

Jeg har en fot som er kortere enn den andre, og har pga av det blitt veldig skjev i ryggen, noe som ikke har gjort ting lettere er to fødsler og konstant bekkenløsning.

Jeg kan egentlig ikke vere dagmamma, jeg kan ikke ha en tung jobb i det hele tatt.

Men det er faktisk det eneste alternativet jeg ser nå, og det mest lønnsomme! Da får det ikke hjelpe at ryggen klikker av og til.

Ungene lærer seg å gå opp og ned trapper selv, klatra opp i tvillingvogna, på stoler osv. Bleieskift tar jeg på gulvet.

Sparer ryggen mye på dette viset.

Jeg får iallefall beveget meg, og det er det viktigste når man ha vondt rygg. Det hjelper iallefall ikke å ligge i senga!

Jeg sier ikke at du gjør det, men ærlig talt, du provoserer meg veldig med sytet ditt.

klarer du ikke å vere litt kreativ for å finne en løsning for økonomien, ja syntes jeg ikke synd på deg.

Ingen trenger å ha dårlig økonomi, hvis en bruker fantasien litt, så finner de aller fleste noe å tjene penger på. (mener ikke uføre selfølgelig)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det at du klarer å leve med den vondre ryggen og jobbe som dagmamma betyr ikke at alle gjør det.

Jeg kan knapt vaske gulvene, bære poser, bære ungene mine......

Jeg bryr meg ikke om jeg provoserer, dette er min situasjon i dag.

Og hvis du vet hvordan det er å ha en vond rygg, hvorfor utsetter du deg for en så tung jobb da?

Jeg kan heller ikke ta tunge jobber pga jobben. Og jeg vil ikke utsette meg for det heller.

Ryggen min blir verre av dette. Jeg har prøvd å skifte bleier på gulvet, men selv det gjør vondt.

Og den minste er 8 mnd så han kan ikke akkurat klatre, så bæring blir det uansett.

Folk er forskjellige og det er også økonomien deres. Så slutt og døm meg, og innse at alle er ikke like rik!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frøken Dings

Det siste er det visst du som må innse, Arielle. Hvis jeg dømmer deg er det ikke på grunnlag av at du har dårlig økonomi, men fordi du klager og syter uten å gjøre noe for å forbedre din egen situasjon. Mange som har vondt i ryggen, vet du. Det finnes kiropraktere som kan ta seg av det, evt fysioterapeuter, naprapater osv. (Nå sier du sikkert at du ikke har råd til det. La meg komme deg i forkjøpet; med litt annerledes prioriteringer har du det.)

Når du ikke "har peil" på hvor 1200 kroner har tatt veien, så har du ikke god nok oversikt. Jeg innrømmer gjerne at jeg selv også sløser litt her og der, forskjellen er at jeg har råd til det. Du, som sier at dere akkurat får det til å gå rundt må ha bedre kontroll enn som så.

Men jeg skjønner jo at du ikke har tenkt å ta til deg verken konstruktiv kritikk eller gode råd, så det er jo ingen vits i å fortsette å diskutere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...