Jump to content
Anglofil

Retningslinjer for Kosthold og livsstil

Recommended Posts

Anglofil

Kosthold, trening og sport-forumet brukes som alle andre forumrom til å dele erfaringer og å be om råd. 

Vi ønsker samtidig at forumet på Kvinneguiden skal fremme et sunt forhold til kropp, og at tips om kosthold og trening som deles her på Kvinneguiden ikke skal være helseskadelige eller fungere triggende for de som har et problematisk forhold til matinntak og kropp. Slike tips kan ha direkte konsekvenser for liv og helse.

Forumets regler sier blant annet:

* Det er ikke tillatt å signere som helsepersonell/yrkestitler innenfor helsesektoren i tråder som omhandler sykdom, medisinering, dosering og lignende. Dette gjelder sykepleiere, leger, psykologer, farmasøyter eller annet helsepersonell, samt personer som er under utdanning i disse yrkene. Det er ikke tillatt å diskutere dosering av medisiner. 

* Vi vurderer innleggene på eget grunnlag og kan unnta dem fra forumets øvrige regler ved mistanke om lovbrudd/fare for liv og helse. Opplysninger Kvinneguiden sitter med kan bli oversendt politiet eller andre offentlige instanser.

* Helseskadelig råd og anbefalinger. Dette omfatter blant annet tips om medisinbruk, diskusjon rundt dosering av medisiner og kosttilskudd, vaksinemotstand, fraråding av legebehandling, lavt matinntak eller store mengder trening uten tilstrekkelig matinntak. Se nærmere detaljer i retningslinjene for rommene Kropp og helse og Kosthold og livsstil.


Kosthold, trening og sports-retningslinjene innebærer:
 

- Tråder hvor det skrives om alt for lite matinntak eller store mengder trening uten tilstrekkelig matinntak vil bli stengt. Kvinneguiden har ikke den nødvendige kompetansen til å hjelpe brukere som burde få svar på disse spørsmålene av helsepersonell. På samme måte vil tråder hvor det tilsynelatende "konkurreres" om minst mulig matinntak bli stengt. 

- Innlegg og tråder med spørsmål og/eller diskusjon om inntak av mindre enn 1500 kalorier, vil bli stengt.
Etter en lengre diskusjon og gjennomgang av informasjon, har vi nå kommet frem til at vi vil endre minstegrensen til 1500 kalorier, i henhold til Helsedirektoratets anbefalinger her

Viser også til deres kilde her (side 187)
 

Lowenstein (132) has suggested a reference value of 1500 kcal/d – corresponding to approximately 6.5 MJ/d – as the minimum daily energy intake necessary for providing an adequate intake of micronutrients from an ordinary diet. In the NNR, very low energy intake is defined as an energy intake below 6.5 MJ/d, and an energy intake of 6.5–8 MJ is considered a low energy intake with increased risk of an insufficient intake of micronutrients- Helseskadelige råd fjernes. Hva som er helseskadelig vil variere og dette vil være en vurdering fra gang til gang, men for eksempel å anbefale noen som allerede veier for lite å gå ytterligere ned i vekt medregnes her, det samme gjør kostholdsråd som er åpenbart usunne.

- Tråder hvor trådstarter ber om råd til å bli undervektig ifølge BMI-kalkulator vil bli stengt. BMI er ikke likt for alle og man kan gjerne diskutere hvorvidt det er et godt mål for absolutt alle, men vi anser det som en god nok grense for hvor langt man kan gå med å gi råd for å gå ned i vekt.

Viser til tidligere tråd med svar her.

Yvonne (teamleder)

Edited by Edie
oppdatert regel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest
This topic is now closed to further replies.

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...