Gå til innhold

Aroma og gjær er farlig for hjernen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Leste dette i en annen tråd, da jeg spurte om fiskepinner:

"Aroma" og "gjær" er forkledningsnavn for MSG som er et veldig skadelig tilsetningsstoff blant annet for hjernen. Jeg unngår det meste av ferdigmat pga det.

Stemmer det?

Anonymkode: e167d...a42

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det finnes naturlig i mange matprodukter, som i tomat, ost, soyasaus o.l. Det er ikke vitenskapelig bevist at det er farlig.

Anonymkode: 6b4ea...f34

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Det finnes naturlig i mange matprodukter, som i tomat, ost, soyasaus o.l. Det er ikke vitenskapelig bevist at det er farlig.

Anonymkode: 6b4ea...f34

Hva med i findus fiskepinner? Lagd i ovn, ikke stekepanne.

Anonymkode: e167d...a42

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er MSG?

 

Og gjær er vel....gjær? Og aroma er da ofte ekstrakt av for eksempel av vanilje i vaniljearoma. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MSG er et salt av en aminosyre, glutamat, som jo er det vanligste signalstoffet hjernecellene bruker. Finnes naturlig i alle matvarer som inneholder protein. Ikke skadelig for hjernen, nei. Du kan nyte fiskepinnene dine med god samvittighet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper denne MSG diskusjonen snart dør. Ikke farlig! Sammen med parabener. Håper de som skriker hvor farlig det er, leser seg opp på emnet. Ikke på VG og Dagbladet el. Men forskning. Og holder seg unna bla blåbær, kokosnøtt og poteter hvor det er anselige mengder av disse " farlige" stoffene. 

Anonymkode: 3d2e8...1f1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...