Scheherazade Skrevet 4. februar 2005 #2 Skrevet 4. februar 2005 Denne oppskriften er rimelig idiotsikker: 3 dl vann 150 g smør 3 dl mel 4 egg Kok opp vann og smør. Ha i melet og rør til blandingen slipper bunnen. Ta kjelen av platen og sett den i litt kaldt vann til bunnen blir kald. Rør så i ett og ett egg under kraftig omrøring. Rør så lenge du orker etter at alle eggene er rørt i, minst to minutter til. Sett røren med skje eller kakesprøyte på bakepapir og stek i cirka 30 minutter på 200 grader. IKKE åpne ovnsdøren det første kvarter, helst ikke i det hele tatt. Om du vil ha krans, og det ville du vel? Tegn en ring med et grytelokk på et bakepapir, snu pairet og legg røren utover etter mønsteret. Stek gjerne litt lengre, etter min erfaring er det lettere at en krans blir flat... Og det er bedre å steke litt for lenge enn litt for lite. Altså, god og gyllenbrun! Avkjøl og fyll med det du vil, typisk vaniljekrem og krem med glasur på toppen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå