Gå til innhold
AnonymBruker

Noen som har vært i Amsterdam? Trenger tips :)

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Reiser til Amsterdam med en venninne i morgen for en langhelg, og vil gjerne ha masse tips til ting vi bør oppleve og ting vi må se mens vi er der, da ingen av oss har vært der før!

Noen som har vært der og kan dele litt tips og erfaringer? Setter virkelig pris på det :)

Anonymkode: c6609...134

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Mye fint å se og gjøre i Amsterdam, så det kommer jo an på hva dere liker å se og gjøre. Anbefaler dere uansett hva å leie sykkel, synes det var utrolig morsomt å sykle rundt i byen. Det er jo helt flatt, så man blir ikke sliten, også kommer man seg fort fra den ene siden til den andre. Det er jo også en veldig fin måte å gjøre noe mer spontant på når dere kommer over et sted dere vil se eller noe dere vil gjøre. Også veldig fint å se alle de tettpakkede leilighetene over alt og båthusene og generelt fin arkitektur og bygninger. Man kan også ta en båttur som kjører rundt i kanalene.

De har og en dyrepark (Artis zoo) i byen. Der er også Micropia, som er en "dyrepark" for mikroskopiske organismer, som og er interaktivt. Nå er jeg biologistudent da, så synes jo det var kjempe spennende. Ellers er det masse museum å dra på, f.eks. Anne Franks hus eller Riksmuseet (der er også de store bokstavene man kan ta bilde ved). 

Det er ganske mye å finne på, så det hadde vært lettere å anbefale noe om du sa litt mer hva dere liker. 

Anonymkode: c7128...4d6

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
_popcorn_

Jeg liker Waterlooplein for å shoppe litt og finne duppeditter. 
Vær obs på at flere museum kan ha ekstremt lang kø, til Anne Franks hus er det ikke uvanlig med en times kø, spesielt på ettermiddagen, noe mindre på dagtid. 
Heineken Experience var kult, der får man innblikk i bryggeprosessen og historien til Heineken. 
Sex museum og Torturmuseum er spennende/underholdende, og koster ikke skjorta, men variabelt hvor mye kø det er. 
De største handlegatene har stortsett mye av de samme butikkene i Norge, og er ofte så smekkfull av folk at det tar laaang tid gå igjennom. 
Liker dere bøker er Waterstone verdt ett besøk :) 


Om dere liker sushi, så er Mojo Sushi genialt, ca 230-250 kr for buffet som serveres med bordet, meget god mat. Det ligger noen minutter å gå fra togstasjonen. 
Liker dere elektronisk musikk er Escape verdt ett besøk, en av de større nattklubbene i Amsterdam. 
Det finnes drøssevis av gode puber om man vil drikke øl, The Wildeman ligger i en av sidesmugene til hovedhandlegaten, og er kjempekoselig sted med trivelig betjening. Rett over gata ligger en av amsterdams eldste puber, og en av få i nærheten av stasjonen som er åpen på søndager! Har slått ihjel mye tid på søndager der mens man venter på at det er på tide dra til flyplassen :P 
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Damody

Bodd der og anbefaler på det sterkeste områdene Jordaan og De Pijp :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Overrasket

Det er relativt dyrt å spise ute (sammenlignet med Europa generelt) så det et verdt å unne seg et generøst cafe- og restaurantbudsjett. Det et vel mitt beste Amsterdam-råd. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tummy

Anbefaler en dag i Utrect det er en litt mindre men  deilig by. Ta toget bort.  Den er riktig kjekk, Ams er som sitt rykte, Cofi shop er Hasj steder, masse museer og kanal turer. Og diamant sliperi en kan besøke.

Stort sett god mat. Obs syklister har retten på veien og de kommer brått på. Så hold dere på fortauet og følg litt med, eller får dere kjeft. Mener det skal være noen spesielle brukt butikker som har Spesielle kjoler lit sån selebrity unike ting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Rotterdam en også et fint mål for evt dagstur! Ellers er Amsterdam en veldig fin by for å bare gå rundt og kose seg, veldig fin by. Jeg likte Anne Frank haus, men vær obs på MYE kø. 

Anonymkode: d9f74...86c

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her