Gå til innhold

Hvorfor tåler ikke sjokolade som har vært smeltet romtemperatur?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Når jeg skal lage f.eks hjemmelaget Twix/Snickers/o.l., og smelter sjokolade til det formålet, tåler ikke sjokoladen å være i romtemperatur lenger. Hvorfor? Er det noe jeg kan gjøre annerledes så jeg slipper å oppbevare alt av hjemmelaget sjokoladegodteri i kjøleskapet? 

Anonymkode: 1e3ea...6bc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg vet ikke men lurer på om det har med at sjokolade består av mange ulike typer fett og olje. Disse har ulike smeltepunkt. Jeg lurer på om det som skjer er at de skiller seg. Kan se at det er ulike faser, gjerne med en ganske tynn som legger seg på toppen. 

Jeg har prøvd å blande inn kokosfett og det hjelper, men det endrer jo smaken noe. Men for mørk sjokolade blir det ganske bra. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

34 minutter siden, AnonymBruker skrev:

For at sjokoladen skal beholde egenskapene sine etter smelting må den tempereres. :) 

Anonymkode: 59fa5...b82

Skikkelig interessant. Dette er jo akkurat svar på det jeg har fundert på :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...