Gå til innhold

.


Trn.heim

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

Peter og Melissa er et par som er gift. De har ei jente som er ett år gammel. Hun ble født i Norge. Peter er 31 år gammel, kommer fra Norge og er ingeniør. Peters kone, Melissa, er 24 år. Hun er sykepleier og student, og kommer fra Rwanda. 

Cindy, datteren deres ble født på sykehus i Norge. Hun ble født uten plager, og hun og Melissa ble tatt vare på på sykehuset. Siden Cindy er parets første barn, opplevde de å bli uenige om levemåte og oppførsel rundt barnet. Antageligvis opplevde de uenigheter i forhold til bl.a. barneoppdragelse fordi de kommer fra ulike land og kulturer (antar at det er dette du mener?). Dette førte til at de hadde noen diskusjoner og krangler. 

Peter ønsker at Cindy skal vokse opp i tråd med den norske kulturens holdninger. Den norske kulturen sørger for at barna blir selvstendige, og ikke bortskjemte. I Rwandas kultur er det vanlig å passe på barna hele tiden og gi dem mye ømhet og kroppsvarme. Dette førte til at Melissa ikke var så fornøyd med Peters måte å oppdra Cindy på, og hun kranglet mye med Peter om dette. Dessuten kranglet de mye om hva Cindy skulle spise og ikke spise. Peter sørget alltid for å følge helsesøsters råd og anbefalinger om mat. I tillegg kranglet de også om turer ut når det var kaldt og minusgrader. Peter mener at Cindy burde bli med ut i vogna selv om det er kaldt, fordi da tilpasser hun seg kulden og blir vandt til den. 

Barneoppdragelse er et stort ansvar for foreldre, og hver kultur har en egen forståelse for hvordan barn bør bli oppdratt. Både Peters og Melissas mål var likt: de ønsker begge at Cindy skal vokse opp og ha det bra. Melissa var flink til å ende diskusjonene på en morsom måte. Hun kastet alltid en pute på Peter, og de avsluttet med et smil. 

Anonymkode: ab074...640

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
5 timer siden, AnonymBruker skrev:

opplevde de uenigheter i forhold til bl.a. barneoppdragelse

I forhold til er feil, og opplevde er dårlig norsk her. Rett til f.eks. 
var de av og til uenige om bl.a. barneoppdragelsen.

Anonymkode: 95770...86e

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
26 minutter siden, hjertesukka skrev:

Det heter "takk forhånd".

Vanligere er "På forhånd takk"

Anonymkode: 95770...86e

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

The Kitten
På 11/8/2016 den 11.48, Trn.heim skrev:

                                                                                                                                                                                 

Tekst om forholdet mellom Melissa og Petter

Peter og Melissa er et par som er gift og har ei jente, jente deres ble født i Norge for sirka ett år siden. Petter er en ingeniør som kommer fra Norge og han er 31 år gammel. Melissa er kona til Peter, hun er 24 år og hun er student og sykepleier. Hun er utenlandsk og kommer fra Rwanda.

 

Cindy var deres første barn som ble født uten plager og det ble tatt være på mora hennes på Sykehuset. Siden Cindy var deres første barn, begynte de å bli uenig om noen saker i forhold til levemåten og oppførselen. Antakeligvis oppfattes foreldrene store utfordringer nårdet gjelder om barneoppdragelse selv om de kommer fra like land, derfor hadde Petter og Melissa noen problemer og krangler. Peter vil gjerne at Cindy vokses i henhold til det norskekulturs holdningen. Norskekulturet sørger for at barna blir selvstendige og ikke blirbortskjemte, men Rwandas kultur mener at det er viktig å pass på barna hele tiden og gi dem såpass ømhet og kroppsvarme. Derfor var Melissa ikke så fornøyd og hun krangler alltid med Petter om hvordan de skal oppdra Cindy. Dessuten barneoppdragelse, kranglet de mange ganger om hva bør Cindy spise og ikke spise, men Petter sørget alltid for å følge med helsesøstera instruksjoner og anbefalinger. I tillegg kranglet de om turene ut når det er kaldt og minusgrader. Petter mener at Cindy bør bli med ham ut på tur i vogna, så får hun lære å tålekulden og dårlige været. 

 

Barneoppdragelse er en stor ansvar for foreldrene og hver kultur har egen forståelse av hvordan må barna oppdras. Den likt målet for Petter og Melissa var at de ønsker Cindy et god liv og de sørger at Cindy vil ha da bra. Melissa var flink å slutte diskusjonen på et morsomt måte da hun kastet en pute på Petter og de smilte på hverandre. 

      

 

Peter og Melissa er gift, og har en datter som ble født i Norge for cirka ett år siden. Peter er ingeniør, han er  31 år gammel og kommer fra Norge.  Melissa er 24, student og sykepleier, hun er fra Rwanda.

 

Cindy var det første barnet deres. Hun ble født uten komplikasjoner og moren ble godt ivaretatt på sykehuset.  Siden de var fra forskjellige kulturer og Cindy var deres første barn var de ikke helt enig i alt som hadde med barneoppdragelse å gjøre, noe som gjerne førte til krangling.

Peter vil gjerne at Cindy vokser opp i henhold til norsk kultur og norske holdninger, som gjør barna selvstendige og ikke bortskjemte. Den Rwandiske kulturen på sin side mener det er viktig å gi barna mye ømhet og kroppsvarme.

Disse forskjellene gjorde Melissa misførnøyd og hun kranglet alltid med Peter om hvordan de skulle oppdra Cindy. De kranglet også om hva Cindy burde spise, selv om Peter fulgte kostholdsrådene til helsesøster. I tillegg krangler de om hvorvidt Melissa bør være med ut på turer når det er surt og kaldt, slik at hun lærer seg å bli vant til det norske klimaet. 

 

Barneoppdragelse er et stort ansvar og alle kulturer har forskjellige meninger om hva som er best. Målet for Peter og Melissa var at Cindy skulle få et godt liv. 

 

Melissa endte ofte diskusjonen ved å kaste en pute på Peter og de smilte til hverandre. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...