Gå til innhold
Gjest Tekola

Retningslinjer for Kosthold, trening og sport

Anbefalte innlegg

Gjest Tekola

Kosthold, trening og sport-forumet brukes som alle andre forumrom til å dele erfaringer og å be om råd. 

Vi ønsker samtidig at forumet på Kvinneguiden skal fremme et sunt forhold til kropp, og at tips om kosthold og trening som deles her på Kvinneguiden ikke skal være helseskadelige eller fungere triggende for de som har et problematisk forhold til matinntak og kropp. Slike tips kan ha direkte konsekvenser for liv og helse.

På grunn av disse potensielt alvorlige konsekvensene skiller innholdet i dette forumrommet fra de andre forumrommene. Vi har derfor satt opp noen spesialregler, som gjelder som et tillegg til forumreglene.

Forumets regler sier blant annet:

Sitat

* Det er ikke tillatt å signere som helsepersonell/yrkestitler innenfor helsesektoren i tråder som omhandler sykdom, medisinering, dosering og lignende. Dette gjelder sykepleiere, leger, psykologer, farmasøyter eller annet helsepersonell, samt personer som er under utdanning i disse yrkene. Det er ikke tillatt å diskutere dosering av medisiner. Se utfyllende forklaring her.

* Vi vurderer innleggene på eget grunnlag og kan unnta dem fra forumets øvrige regler ved mistanke om lovbrudd/fare for liv og helse. Opplysninger Kvinneguiden sitter med kan bli oversendt politiet eller andre offentlige instanser.


Kosthold, trening og sports-retningslinjene innebærer:
 

- Tråder hvor det skrives om alt for lite matinntak eller store mengder trening uten tilstrekkelig matinntak vil bli stengt. Kvinneguiden har ikke den nødvendige kompetansen til å hjelpe brukere som burde få svar på disse spørsmålene av helsepersonell. På samme måte vil tråder hvor det tilsynelatende "konkurreres" om minst mulig matinntak bli stengt. 

- Innlegg og tråder med spørsmål og/eller diskusjon om inntak av mindre enn 1500 kalorier, vil bli stengt.
Etter en lengre diskusjon og gjennomgang av informasjon, har vi nå kommet frem til at vi vil endre minstegrensen til 1500 kalorier, i henhold til Helsedirektoratets anbefalinger her

Viser også til deres kilde her (side 187)
 

Sitat

 

Lowenstein (132) has suggested a reference value of 1500 kcal/d – corresponding to approximately 6.5 MJ/d – as the minimum daily energy intake necessary for providing an adequate intake of micronutrients from an ordinary diet. In the NNR, very low energy intake is defined as an energy intake below 6.5 MJ/d, and an energy intake of 6.5–8 MJ is considered a low energy intake with increased risk of an insufficient intake of micronutrients

 - Helseskadelige råd fjernes. Hva som er helseskadelig vil variere og dette vil være en vurdering fra gang til gang, men for eksempel å anbefale noen som allerede veier for lite å gå ytterligere ned i vekt medregnes her, det samme gjør kostholdsråd som er åpenbart usunne.

- Tråder hvor trådstarter ber om råd til å bli undervektig ifølge BMI-kalkulator vil bli stengt. BMI er ikke likt for alle og man kan gjerne diskutere hvorvidt det er et godt mål for absolutt alle, men vi anser det som en god nok grense for hvor langt man kan gå med å gi råd for å gå ned i vekt.

Endret av Tekola
Lagt inn punkter fra forumets regelverk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg registrerer at i flere av matinntakstrådene, postes det stadig om altfor lavt matinntak, matinntak som ikke bør være vanskelig å se at er langt under 1500 kcal. Jeg rapporterer jevnlig, men det virker svært tilfeldig hva som slettes. Moderator på denne delen av forumet bør ha nok kunnskap til å kunne omtrentlig beregne slikt.

Jeg har også tenkt på noen ganger at det stadig skrives om dårlig samvittighet i tilknytning til matinntak. Det skrives om såkalte "sprekk" hvor man spiste et kakestykke, og lurer på hvor mange kalorier dette er, og at man må trene hardt dagen etterpå. Når dere ønsker å fremme et sunt forhold til kropp, tenker jeg at dette ikke er ting som er sunt å ha på forumet.

Anonymkode: 9c12f...30a

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her