Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Skal lage en kokebok som gave til min søster. Tenkte å ha noen dikt eller sitater om mat med. Synes det er vanskelig å finne noe, kunne tenkt meg å hatt med hovedsakelig norske forfattere. 

Noen forslag? Fant et artig et som heter "Ita kvitløk".

Anonymkode: c4583...439

AnonymBruker
Skrevet

Her ser du herr og fru
Faster-Moster
som lager små hullete
sveitseroster.
Fort kommer ostene trillende rullende.
Hun lager osten
mens han lager hullene.

 

 

Andre Bjerke

Anonymkode: 75919...8fd

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Her ser du herr og fru
Faster-Moster
som lager små hullete
sveitseroster.
Fort kommer ostene

trillende rullende.
Hun lager osten
mens han lager hullene.

 

 

Andre Bjerke

Anonymkode: 75919...8fd

Jeg synes det ser bedre ut med et linjeskift mellom "ostene" og "trillende" fremfor å ha "fort kommer ostene trillende rullende" på en linje. Jeg kopierte diktet fra en nettside, jeg vet ikke om nettsiden har gjort feil her eller om det virkelig skal være sånn.

Anonymkode: 75919...8fd

AnonymBruker
Skrevet

 

Tomaten og løken av Inger Hagerup

Tomaten henger i solen
og tenker fornøyd som så:
Stappfull av vitaminer
gleder jeg store og små.

Men løken ligger i kjelleren
og grubler stumt på sin gåte:
Hva kan det være i veien med meg
som bare får folk til å gråte?

Anonymkode: 75919...8fd

  • Liker 1
Skrevet

Utdrag fra Ved frokosten av Johannes V. Jensen (husk at frokost på dansk er lunsj på norsk):

Nu har jeg det godt.
Der staar fire blomstrende Stykker Smørrebrød for mig.
Først spiser jeg et med Æg og Sild –
O Anelsen om Svovlbrinte og om Jodlugt fra Havets Tangskove!
Derpaa sætter jeg Tand i et ungt og skært Stykke med Steg,
og her fordyber det Smagen, at jeg tier.
Rullepølsens Bouquet af Faar og af oliedryppende Maskiner, Væverier, udvider mit Velbefindende.
Osten knytter Stemningen af Forraadnelse og rygende Elskov sammen i mit Hjærte.

("Svovlbrinte" er forresten hydrogensulfid, en giftig og illeluktende gass som blant annet finnes i råtne egg.)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...