Gå til innhold

Smertelindring ved fødsel....


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er førstegansgfødende og har termin om ca 5 uker :jepp:

Må begynne å tenke over hvilke alternativer jeg har... Jeg har jo helst lyst til å føde naturlig, kanskje med litt hjelp fra lystgass :Nikke:

Men blir det for vondt og ting drar ut så tar jeg imot epidural med et smil :rolleyes:

Hva valgte du? Og hvordan synes du det gikk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har termin om 20 dager, og har egentlig fra dag en tenkt at jeg skal prøve uten smertelindring. Funker ikke det så prøver jeg lystgass, funker ikke det så blir det epidural. :) Jeg tar det rett og slett akkurat som det kommer! :jepp: Vannpapler, akupunktur og slikt gidder jeg ikke prøve i det hele tatt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk ingenting jeg. rakk det ikke pga styrtfødsler.

Eller, jo, jeg fikk lystgass andre gangen, men den hjalp ikke på meg.

Skulle veldig ønske jeg kunne fått noe, men ville ikke ha epidural. Livredd for den jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde samme tanker som du før første fødsel. Men til tross for igangsatt fødsel og rier som kom med 2-3 min mellom fra første rie, så følte jeg aldri behov for smertestillende. Jeg klarte å slappe av og fokusere på pusting. Og det var det som hjalp meg så godt tror jeg.

Ved fødsel nr 2, var jeg derfor ganske sikker på at jeg ikke ville ha smertestillende. Og jeg ville aller helst føde på Storken(Haukeland). Nå ble dette styrtfødsel i ambulanse, og jeg fødte utenfor inngangen, så smertestillende ble derfor helt utelukket :) . Men følte aldri behov denne gangen heller. Riktig pusting ble min hjelp også denne gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Eg brukte berre lystgass begge gongane. Dei prøvde med akupunktur første gongen, men det hadde eg null effekt av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg hadde ingen medisinsk smertelindring. Jeg tenkte som deg; at dette skulle jeg fikse fint! Og jeg gjorde jo det. Fødselen tok ca 11 timer, men jeg husker at jeg ønsket meg epiduralen likevel :fnise: Uansett er dette sikkert selvfølgeligheter, men det var virkelig gull verdt med kalde omslag i panna, ei jordmor som masserte og varme risposer i korsryggen. Det hjalp en del :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke gravid, og har aldri født, men jeg fikk epidural i forbindelse med en operasjon, og den fungerte så godt at jeg ser for meg at jeg vil ønske det ved en evt fødsel også. De plundret fælt for å få den inn, men det var ikke så vondt som jeg hadde forestilt meg (man hører jo skrekkhistorier), så det kvir jeg meg ikke på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk lystgass første gang, det hjelper ikke på smertene men man slapper bedre av. Ingenting andre gang, og jeg syns det var en bedre opplevelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pysepusen

Jeg ville tatt det som det kommer. Du aner ikke noe om hvor lang tid det kommer til å ta, hvor du kommer til å kjenne riene osv.. Mitt beste råd er å samarbeide godt med jordmor så finner dere sammen ut av hvordan din fødselsopplevelse blir så god som mulig :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Delphina

Jeg tok det som det kom, og grunnet riestorm så ønsket jeg smertestillende, de tilbød epidural (sånn at jeg kunne puste, svimte nesten av i dusjen). Skal sies at jeg ikke rakk det. Riestormen var effektiv (hadde dårlige rier før de tok fostervannet), så jeg gikk fra 4 cm til full åpning på 3 timer.

Endret av Delphina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde også innstillingen om at jeg skulle ta det som det kom. Men så ble jeg satt i gang pga. svangerskapsforgiftning og fikk epidural på 4-5 cm. Jeg hadde gleda meg til å få prøvd ut lystgassen, men sånn gikk det ikke, nei.

Jeg kjente ingen smerte når de satte epiduralen. Det var bare litt rart å bli pirket i ryggen. :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg hadde lystgass og epidural. Jeg ville ikke klart meg uten epidural da riene kom ig hikk hrle veien de siste timene uten pause. Predset i nesten to timer så er sjeleglad for de. Det gjorde heller ikke vondt å gå den sprøyta. Heller litt deilig da jeg fikk litt press på korsryggen under en ri :) all ære til en super flink lege på Ahus!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Badekar og litt lystgass her :)

Var fast bestemt på å prøve å føde uten epidural, og ta det som det kom. Det viste seg at det gikk kjempefint uten epidural.

Ta det som det kommer- du trenger ikke bestemme deg på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ønsket å klare meg uten epidural. Første fødsel så brukte jeg lystgass de siste timene, i tillegg til at mannen måtte massere korsryggen min ved hver eneste rie, stod også endel i dusjen i åpningsfasen. Ved neste fødsel så brukte jeg akupunktur, varmeomslag og bevegelse fram til de siste 3 timene, deretter satt jeg i badekaret. Det siste var fantastisk, skal aldri føde"på land" igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg var åpen for å prøve hele repertoaret dem hadde å tilby. Det var min første fødsel, så jeg hadde vanskelig for å lage meg noen forventninger til fødselen når jeg virkelig ikke ante hva jeg gikk til.

I praksis fikk jeg prøvd lystgass, men forkasta den etter et par sup siden den kun var til irritasjon og null lindring for meg. Epidural ble ikke aktuelt siden fødselen var kommet så langt da jeg ble innlagt og jeg rett og slett ikke hadde behov for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her ble det badekar og et par akupunkturnåler, og det gikk helt fint. Ønsket virkelig IKKE epidural, jeg ville helst føde uten kjemisk smertelindring. Jeg var på Storken i Bergen, og det var en kjempefin opplevelse. Javisst var det vondt en periode, men det gikk fint å føde med kun vann og akupunktur under utdrivingen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lystgass første gang, og badekar andre gang. Prøvde såvidt litt lystgass andre gang, men kastet bare opp av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...