Gå til innhold

Oppskrift på vanleg sjokoladekake


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest gjest1

Surmelkskake

1l surmelk

1l hvetemel

4 dl sukker

3-5 ss kakao

2 ss natron

150 g smeltet smør/margarin

Visp til alt er godt blandet og hell i langpanne, stek på 185 grader C. i ca 45 min.

Kan bytte ut surmelka og kakaoen med yoghurt og annet krydder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Takk for svar, men skulle helst hatt ei heilt vanleg sjokoladekake-oppskrift som passar til ungar! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er kjempegod, enkel å lage og elsket av både barn og voksne. Den kan dessuten fint fryses med glasur.

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg ikke lager sjokoladekaken min, blir den etterlyst av både barna og de voksne :sjenert:

Langpanne - 180 grader i 20-30 min.

3 egg

4,5 dl sukker

6 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

3 ss kakao (eller ev. 6 ss o`boy)

1,5 dl. melk

225 g margarin

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt margarinen. Ha i det tørre og våte. Bland godt.

Smørkrem:

100 g margarin

300 g siktet melis

1,5 ts vaniljesukker

3 ss sterk kaffe

1,5 ss kakao (eller ev. 3 ss o`boy)

Denne kaken er kjapp & enkel å lage.

Det eneste er at jeg pleier å ta egg og margarin ut av kjøleskapet dagen før.

I smørkremen skal ikke margarinen smeltes, men være i "myk romtemp."

Jeg pleier å ha kakao i bunnen og o`boy i smørkremen.

Tar på smørkremen når kaken er kald.

Håper denne kan falle i smak :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...