Gjest gjest1 Skrevet 22. juni 2006 #1 Del Skrevet 22. juni 2006 Nokon som har ei oppskrift på vanleg langpannesjokoladekake? Det hastar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. juni 2006 #2 Del Skrevet 22. juni 2006 Surmelkskake 1l surmelk 1l hvetemel 4 dl sukker 3-5 ss kakao 2 ss natron 150 g smeltet smør/margarin Visp til alt er godt blandet og hell i langpanne, stek på 185 grader C. i ca 45 min. Kan bytte ut surmelka og kakaoen med yoghurt og annet krydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. juni 2006 #3 Del Skrevet 22. juni 2006 Takk for svar, men skulle helst hatt ei heilt vanleg sjokoladekake-oppskrift som passar til ungar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. juni 2006 #4 Del Skrevet 22. juni 2006 Denne er kjempegod, enkel å lage og elsket av både barn og voksne. Den kan dessuten fint fryses med glasur. Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. juni 2006 #5 Del Skrevet 22. juni 2006 Herlig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
yvoesp Skrevet 22. juni 2006 #6 Del Skrevet 22. juni 2006 Når jeg ikke lager sjokoladekaken min, blir den etterlyst av både barna og de voksne Langpanne - 180 grader i 20-30 min. 3 egg 4,5 dl sukker 6 dl hvetemel 3 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 3 ss kakao (eller ev. 6 ss o`boy) 1,5 dl. melk 225 g margarin Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt margarinen. Ha i det tørre og våte. Bland godt. Smørkrem: 100 g margarin 300 g siktet melis 1,5 ts vaniljesukker 3 ss sterk kaffe 1,5 ss kakao (eller ev. 3 ss o`boy) Denne kaken er kjapp & enkel å lage. Det eneste er at jeg pleier å ta egg og margarin ut av kjøleskapet dagen før. I smørkremen skal ikke margarinen smeltes, men være i "myk romtemp." Jeg pleier å ha kakao i bunnen og o`boy i smørkremen. Tar på smørkremen når kaken er kald. Håper denne kan falle i smak Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå