Gå til innhold
  • blogginnlegg
    56
  • kommentarer
    22
  • visninger
    24 379

Nå skjer det ting her...


Made4u

354 visninger

Etter en måned og en uke ventetid så kom endelig beskjeden fra Oslo HiFi Center, at min Rotel RC-1590 MK.II hadde ankommet og kunne hentes, nå har den kommet hjem og er koblet opp til min Rotel RB-1590.

Stolthetsfølelsen over å eie et forsterkersett som det jeg nå har, den er ikke akkurat liten. Dette er den første forsterker jeg eier som koster mer enn 50.000 kroner og jeg har heller aldri hatt en forsterker i nærheten av å veie 48,2 kilo som det denne gjør heller, og med så sprø spesifikasjoner som dette settet har så stiller det jo alt jeg har hatt tidligere i skyggen. Kan trygt si at tilfredsheten er på topp nå, jeg har jo alltid drømt om noe som dette eller tilsvarende, men egentlig aldri trodd jeg skulle være så gal at jeg skulle handle så spinnville produkter.

rcsort.thumb.jpg.6c5d8e7daec83b2903881af2ad11cb01.jpg

rbsort.thumb.jpg.1534342de51ec37c944561a48e0c38cb.jpg

Forsterkersettet spiller helt fantastisk og er en perfekt match for mine IMF Electronics - Reference Standard Professional Monitors MK.IV (Improved). Høyttalerne er jo vanskelig å ha med å gjøre i og med at de er tungdrevne, men med Rotel-settet mangler det ikke krefter og det får det beste ut av høyttalerne.

Rotel er jeg glad i på absolutt alle måter, både for hvordan det låter (lydsignatur om man vil) og ikke minst byggekvalitet og design. Jeg kunne jo velge fritt selv hvilken produsent jeg skulle gå for i starten, det er ikke tilfeldig at det ble Rotel og at konkurrentene ble forkastet, siden starten har jeg hatt en klar plan for hva jeg vil hente i hus.

Nå mangler bare Rotel RCD-1572 som er Rotel sin flaggskipmodell av CD-spillere, men den skal ikke jeg kjøpe riktig enda da jeg skal kjøpe MK.II versjonen som enda ikke er kommet på markedet men som senere vil bli lansert av Rotel. MK.II versjonen har en bedre DAC enn den som satt i MK.I-versjonen, fra Texas Instrumental (samme som i min nye forforsterker) og ellers flere oppgraderinger fra den første versjonen, og nettopp derfor vil jeg vente til den lanseres og etter hvert kommer for salg her i Norge.

rcdsort.thumb.jpg.c39f55edc2e3df4b281bdff34ab21acf.jpg

Nå vet jeg ikke om MK.II versjonen blir seendes ut som MK.I versjonen avbildet over her, men er trygg på designet skal passe de andre produktene i Rotel sin 15-serie bra, i så fall vil den ta seg godt ut sammen med for- og effekt-forsterkeren i Solid-Tech racket mitt, Det vil da bli et rent Rotel-rack med Rotel RP-3000 på topp. Jeg ser frem til å komme i mål med det, håper derfor at det ikke blir for lenge til CD-spilleren lanseres.

---

Så er det Marantz-oppsettet mitt da, som vil bestå av sprøtt eksklusive komponenter det også. Marantz UD-7007 er jo et kapittel for seg selv som en av de absolutt beste og mest anvendelige spillerne som er å få tak i, og Marantz NA-6005 er en knallgod nettverkspiller, i det oppsettet mangler jeg jo nå bare en forsterker med lik design og fra samme serie som de to overnevnte. Hvilken det blir aner jeg ikke enda, men så har det heller ingen hastverk siden dette har lavere prioritet å få på plass (siden det i grunn er unødvendig). I alle fall vil det spille bra på IMF Electronics - Compact Monitors 2. Når alt er på plass vil jeg sitte med to veldig gode oppsett som skal få hver sine oppgaver, det blir TV-lyd og steaming i oppsett nummer to og mer seriøs musikklytting i oppsett nummer en.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...