Gå til innhold
  • blogginnlegg
    32
  • kommentarer
    16
  • visninger
    13 462

Et vannvittig forsterkersett...


Made4u

301 visninger

Rotel RC-1590 MK.II & Rotel RB-1590

Jeg husker at på slutten av 1990-tallet da forgjengeren til mitt forsterkersettet kom, altså RB-1090 og RC-1090, det ble raskt ett drømmeforsterker-sett. Dessverre var det uoppnåelig dyrt, så det ble jo til at jeg måtte nøye meg med å lese om settet i HiFi-blader og alt jeg kunne var å se og oppleve det i butikk. Men den gang skapte det jo en drøm, en drøm om at en gang i fremtiden så kanskje kunne jeg eie noe like hinsides sprøtt. Jeg lekte med tanken på at kanskje en gang i fremtiden, ja da kunne jeg i det minste kjøpe det brukt, selv om det også ville være uansvarlig og ufornuftig dyrt (for hvem trenger egentlig et forsterkersett med så spinnville spesifikasjoner?).

rcsort.thumb.jpg.9ef958cafd2517ddcc3e03d8e90dc41d.jpg

rbsort.thumb.jpg.4a1b87154d54ac45b6aa91dd0c13ea68.jpg

Årene gikk og utviklingen gikk videre, 10-serien som ble produsert i alle fall i 15 år, de ble erstattet av den enda mer moderne 15-serien, produktene holdt fortsatt høy kvalitet og det koster jo deretter. RC-1590 Mk.II og RB-1590 er det største og beste forsterkersettet Rotel har og utgjør en forsterker som veier 48,2 kilo og settet koster 52.000 kroner å anskaffe. Rasjonelt kan det ikke sies å være, å bruke så mye penger på en forsterker, man kan slippe vesentlig billigere unna og fortsatt ende med noe som er veldig bra.

Selv MÅTTE jeg bare realisere drømmen, nå vil jeg alltid ha ett forsterkersett som har strømreserver nok til å drive selv de mest tungdrevne høyttalerne. Reference Standard-parene mine for eksempel, de er jo tungdrevne, Rotel-forsterkersettet håndterer dem med kontroll.

Designet på Rotel sin 15-serie er nydelig synes jeg,  det eneste jeg savner er to belyste VU-metere i front på effektforsterkeren, akkurat det er derimot ikke nødvendig. Lydmessig har også alltid Rotel falt i smak, med en litt mørk klangsignatur som gir en følelse av mer varme sammenlignet med mye annet, akkurat det gjør deres forsterkere behagelig å lytte til uten at man blir så lyttetrett man kan oppleve å bli (spesielt med det som låter skarpere og mer direkte).

Nå er ikke forsterkersettet like spesielt som mine høyttalere, det er ganske langt ifra å være stoltheten i mitt oppsett (det er det jo høyttalerne som er). Men du verden, jeg har slått meg litt til ro på forsterkerfronten nå, så det blir nok en stund til forsterker blir oppgradert.

Rotel RCD-1572

rcdblack.thumb.jpg.c4bda7d93ec1af1fe2983079b8691663.jpg

Nå MÅ jeg nødvendigvis skifte ut Marantz UD-7007 (som er en fantastisk spiller) med Rotel RCD-1572 som er flaggskipet av Rotel sine CD-spillere. Ikke at jeg tror at RCD-1572 spiller så mye bedre enn UD-7007, for det tror jeg jo ikke, designmessig matcher den derimot de andre komponentene i Rotel sin 15-serie bedre, siden den jo er en del av Rotel sin 15-serie. Skal derfor skaffe meg den utelukkende av estetiske årsaker og fordi den vil ta seg best ut i racket mitt, planen er jo å ha to oppsett her, hvor ene skal være til musikklytting og det andre skal være for steaming og TV-lyd. Altså ett Rotel-oppsett og ett Marantz-oppsett, må da handle inn Rotel CD-spilleren og en Marantz forsterker i samme design som UD-7007 og NA-6005.

Blir to meget kompetente oppsett jeg kommer til å ende med i alle fall, hvor det vil stå svært gode komponenter i begge. Mer spennende enn det kan det vanskelig bli, jeg tenker at alt er på plass i løpet av neste år og det gleder jeg meg til. Når den tid kommer så kan jeg legge fra meg HiFi for en stund i alle fall, kommer nok til å handle noe for det, men da mest for artighets skyld og for å utforske litt og oppleve spenningen med det.

Endret av Made4u

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...