Gå til innhold

Mørketiden er godt i gang og vinteren venter...


Made4u

606 visninger

Mørketiden er godt i gang og vinteren venter, våte og kalde dager som er mest behagelig å tilbringe inne i en varm stue. Hva er vel da bedre enn å ha god drikke tilgjengelig? Drikker selvfølgelig mest varm sjokolade, kaffedrikker og te etc., åpner i grunn for sjelden barskapet eller tar meg noen glass vin, men noen fredagskvelder eller en lørdag kan jeg finne på å skjenke meg et glass vin eller en dram, flere dersom jeg har besøk. Og er jo derfor jeg har et barskap og pleier å ha vin lagret og tilgjengelig.

Etter at jeg hadde besøk av Per Tommy og Silviu forrige helg, så er det tid for å handle inn noe til barskapet igjen. Planen er å samtidig handle noen gode viner, og det er gode viner jeg har brukt en del tid på internett for å lete frem i dag, gjerne viner som egner seg godt for lagring. Har jo mine vin-favoritter fra tidligere også, så skal handle litt av hvert når jeg en dag kommer meg ut for å handle drikkevarer for høsten, julen og vinteren, men det krever jo litt planlegging av innkjøp i forveien og jeg synes det er spennende å lese vinanmeldelser bl.a.

Denne vinen (bildet under) har fått god omtale og er en aktuell vin, blant flere andre. Tenker å kjøpe rundt 10-12 flasker, hovedsaklig rødvin men kanskje en flaske eller to med hvitvin også? 

vin.jpg.8ab459a22851979f430effecfeb66849.jpg

Blir mest vin jeg kommer til å handle denne gangen, og en flaske Jagermeister (starter å bli ganske tomt i flaska jeg har) samt tenker jeg skal kjøpe en flaske til med sterkere saker til barskapet (siste ikke avgjort hva blir enda). Skal bruke noe mer tid på å finne de riktige vinene, det får jeg ta senere i dag da snart er planen å reise ut for å handle mat nå...

---

Fårikål er planen for middag i dag, og siden det jo tar litt tid å tilberede så haster det i grunn med å komme seg ut for å handle, og derfor må jeg også runde av her snart så jeg kommer meg av gårde. Blir middag for sent om ikke, sant nå er jeg vant med å ha middag litt sent på ettermiddagen/tidlig på kvelden så for min del er jo slik normalt. Blir jo slik når jeg ofte er litt sen hjem fra jobb fordi jeg jobber lengre dager og fire-dagers uke, med en dag avspassering. Selv på fridagene mine og i helgene spiser jeg middag litt senere enn de fleste, til det som er mest tilpasset min hverdag. Skal bli godt med fårikål i dag da, men uten alkoholholdig drikke da planen er å handle inn eplejuice fra Hardanger (det er den absolutt beste eplejuicen, er dessverre kort sesong for akkurat den juicen så jeg får nyte den mens jeg kan).

Ellers er planen for kvelden å se film, eventuelt noe på TV, ta best mulig vare på de to fridagene jeg har igjen av første del av ferien min. Å ha hatt ferie en uke nå har rett og slett vert litt deilig, men blir hardt å komme i gang igjen nå på mandag, å måtte ha på vekkeklokken igjen.

Ha en fin helg dere også, det skal i alle fall jeg ha.

 

 

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...