Gå til innhold

Blogger

Våre medlemsblogger

 1. Dikt og sånt no

  • 2
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 19
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Onica
  Siste blogginnlegg

  A circle of chaos surrounding me
  Tornado of shattered glass
  I make myself small and steady
  Hoping the storm soon will pass 


  Claustrophobic and bizarre 
  My feet can't wander far
  With tied hands, I will concave 
  Every step makes another scar

  That brings me closer to my grave 
  So I close my eyes to be brave

  My soul is light as a feather
  The body heavy like stone
  Instead of caving in, I take control 
  So I'm letting my fears go
  Then levitate through the tornado 


  Convinced I'll come out of it whole
  Shattered glass slice my wrists
  Cutting me free from ropes
  Wind is stroking my back 
  Carrying me out of the tornado 

  And then I watch the beautiful shattered glass
  Fall down like the lightest snow

 2. BearMama
  Siste blogginnlegg

  Barnevernet. Er de onde?

  Jeg synes det er fascinerende med alle disse trådene og innleggene om Barnevernet. De fremstilles som en egen ond egen stat som har som mål og skille så mange barn som mulig fra foreldrene sine. Som om hele personalet består av onde hekser og trollmenn med et mål for øyet; Å stjele barn. Gjerne selge de videre til andre land for en god profitt med penger skulle man tro noen. De har en liste på hovedkontoret i hovedstaden «Stjelebarn» der de daglig finner nye ofre ved å lukke øynene og peke ut tilfeldige navn.

  DER! Muhahahaha! Ola og Kari Normann. Perfekt! De har barn. La oss bestemme oss for å ta barna fra dem. Først må vi gjøre research om vi kan finne noe dritt på dem. Om ikke så fabrikkerer vi bevis. Planter litt blåmerker på barna, lister oss inn i huset deres på natten og slipper løs noen kakkerlakker og klipper hull på klærne til barna. Henter inn en korrupt psykolog som vi kan betale under bordet slik at barnet fremstår som om det har blitt begått grov omsorgssvikt mot det slik at vi kan ta barnet og plassere det i et fosterhjem. Ikke at vi har så mange fosterhjem, men vi skal nok få flere med for det er jo så mye penger å tjene for fosterfamiliene. De kan nemlig få en real årslønn bare for å ha et barn boende hos seg. De barna vi sliter med å plassere enten på barnehjem eller i fosterfamilie selger vi til høyeste bud i Langvekkistan.

  Fra spøk til alvor. Barnevernet er ikke onde mennesker. De går ikke å skole får å utdanne seg til å bli onde mennesker med mål om å separere barn fra foreldrene sine. De velger ikke denne jobben fordi de får ros og anerkjennelse eller for at de får så himla godt betalt eller fordi de synes det er morsomt med drapstrusler eller at mennesker truer med å kidnappe eller skade barna deres.

   De utdanner seg for å kunne hjelpe barna til en trygg, stabil og fin hverdag. Jobben handler også om å tilby foreldrene hjelp til å klare å håndtere foreldre rollen med kurs og veiledning slik at de kan bli de beste foreldrene for sine barn.

  Barnevernet er nettopp for det. Å verne barna.

  En fosterfamilie er heller ikke noen som tar imot barn for profitt. Med mindre man er et forsterket fosterhjem og da får en årslønn, som betyr at den ene forelderen må være tilgjengelig 24/7 fordi barnet har ekstra utfordringer og må slutte i jobb pga det, så er det ikke særlig mer enn barnetrygd og penger til mat/klær en får som går til livsopphold til barnet. De som er forsterket fosterhjem er som oftest de som ikke tar imot flere barn nettopp fordi de barna ofte har vært igjennom ekstreme traumer og sliter på ekstremt mange nivåer. De kan være en enorm påkjenning da de tester grenser på helt andre nivåer enn andre barn for å se om fosterfamilien faktisk fremdeles er der etter de har laget et sant helvete med aggresjon, slag, tyveri osv. Fordi de barna har et enorm behov for kjærlighet som de ikke fikk fra egne foreldre så vil de ha en stor frykt for å bli forlatt. Men fordi de sliter med tillit og tilknytning så ender de opp med å skyve mennesker bort fra seg ved å utagere og fordi de tror at de vil bli forlatt om de viser hvem de er. Så de tester og tester og tester for å finne ut som du faktisk er der for dem.

  At man får et barn gir en ikke noe eierskap over barnet. Det gir deg ikke rett til å behandle barnet som en selv måtte ønske. Du får et liv til låns. Et lite barn som er en heltidsjobb der du skal veilede barnet gjennom livet til det blir en selvstendig og trygg voksen som kan ta egne avgjørelser. Det betyr at du har en ekstremt viktig jobb. For det du gjør vil definere barnet og barnets syn på kjærlighet, vennskap, familie, utdanning, selvbilde, selvtillit, hvilke valg en tar og hvilken vei en velger å gå. Og om du gjør en god jobb så har du gjort deg fortjent til barnets kjærlighet og lojalitet og forhåpentligvis et barn som ønsker å ha deg med videre i voksenlivet. Det er ingen selvfølge. Du som forelder må jobbe for barnets respekt og kjærlighet.

  Et barn har rett på en trygg oppvekst med stabilitet, trygghet, gode rutiner, faste rammer og foreldre som lytter, møter følelsene deres, gir dem respekt og kjærlighet. Dette er det barnevernet er opptatt av. Materielle ting betyr lite så lenge man har tak over hodet, en seng å sove i, mat i magen og klær på kroppen. Har man det og foreldre som ser ungen sin så er det nok for et barn.

  Jeg forstår at det å miste et barn er tøft. Men jeg tror at i de tilfellene det skjer så kunne det ofte vært unngått eller man kan få tilbakeført barna sine. Noen foreldre blir så aggressive og defensive og ser ikke, eller nekter å se, at de kanskje begår omsorgssvikt, selv om det aldri var intensjonen. Det er mange grunner til det. Som psykiske lidelser, alkoholisme, at man sliter med temperamentet, at man ikke klarer å sette seg inn i et barns perspektiv og ikke anerkjenner barnets følelser…Det må ikke være grov vold, seksuelt misbruk eller noe forferdelig noe. Det kan være noe lite, men som er nok til at et barn ikke har det bra. Jeg tror mange foreldre vet det innerst inne, men benekter det. Og når da Barnevernet griper inn så blir det så stort og skittent at man ikke ser løsninger, kun seg selv og at barnet nå kan bli fratatt en. De går ikke krigsmodus og så er helvete i gang.

  En god omsorgsperson har selvinnsikt og ser alltid barnets behov først. At om en sliter med ting en VET påvirker barnet negativt så er det styrke å be om hjelp og jobbe med de problemene nettopp så du kan bli den beste forelderen til ditt barn.

  Barnevernet er ikke uten mangler. Det vet jeg. De gjør feil da de bare er mennesker. Og som i alle instanser så er det mennesker som aldri burde jobbet med det de gjør. For det er utrolig viktig at en er sympatisk, viser empati og ser prosessen like mye gjennom foreldrenes øyne som barnets. For om vi går inn oss selv så er den største frykten til alle foreldre å miste barnet sitt. Det er så viktig i de sakene der det ikke er snakk om grovere omsorgssvikt der man vet at med noen grep så kan barna tilbakeføres, at man møter foreldrene med respekt og forståelse. At man åpner opp for en dialog og ikke overkjører dem.

  Jeg skjønner at mange kan bli skremt av alt de leser på nettet om foreldre som fikk barna revet ut av hendene deres ved fødsel eller at politiet kom hjem til dem og bare «tok» barna. Men vit at det ikke er normalen med mindre det er akutt fare for barnas liv. Og vit at det er mye mer som ligger bak enn det en forelder sier da Barnevernet har taushetsplikt og ikke vil komme med noen uttalelser i slike saker. Vit at det er mange gode og positive historier om Barnevernet. De kommer bare ikke frem da det ikke er interessant nok eller sjokkerende nok for nyhetene som vil selge mest mulig aviser. Vi hører sjeldent om sakene der det går bra fordi det er ingen som skriker høyt om det.

  Husk at de fleste av de foreldrene som mister omsorgen for barna sine faktisk ikke er i stand til å ta seg av barna sine. Mange av de finner dere på diverse forumer og Facebook sider og når dere ser hva slags ting de legger ut så skjønner man jo at ikke verner om barnets beste. De legger ut masse privat informasjon og bilder og videoer av barn som ikke har noe de skulle sagt. De drapstruer og snakker om hvordan de hadde likt å kidnappe barna til ansatte i Barnevernet. Man skjønner jo at dette er mennesker som aldri burde fått barn.

  Ingen av oss er feilfrie. Ja, vi har sikkert kjeftet, gjort noe som er helt pedagogisk feil, kledd ungen feil for årstiden en gang, dunket babyen sitt hode i en vegg eller et bord vet et uhell osv osv. Det er ikke omsorgssvikt. Det er menneskelig. Du vet innerst inne om du er en god omsorgsperson. Det er som oftest bare å observere barnet. Er barnet trygt, glad, harmonisk og velfungerende så har du gjort noe riktig. Lytter du til barnet? Anerkjenner du følelsene til barnet. Unngår du å dra barnet inn i voksenproblemer? Lar du barnet prøve og feile uten å dømme eller får barnet til å føle seg mindreverdig pga det? Oppmuntrer du og støtte barnet? Det er alle disse tingene som betyr noe.

  Og om du vet at det er noe du sliter med, selv om det kanskje ikke går direkte utover barnet ditt, men som allikevel kan påvirke barnet ditt så søk hjelp. Barn plukker opp sinns stemninger uansett hvor mye du prøver å skjule det. De får med seg så mye mer enn du tror. For en lykkelig mamma og pappa blir enda bedre foreldre. Det stråler ut av dere noe som barnet vil bli påvirket av på en positiv måte. Å få hjelp utenfra om en vet at noe ikke er som det skal viser at du har selvinnsikt og er ressurssterk. Det er en styrke.

  Bear Mama

 3. Sportsrelatertenyheter

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 63
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Røthe presterer å vinne VM gull i langrenn, skiathlon 30km. Sundby er ikke glemt, presterer å bli nummer tre på distansen og vinner av bronsjemedalje.

  Gratulerer. 

 4. Offred
  Siste blogginnlegg

  Sola skinner ☀️  Blir ut med hunden og teste ny hundepark idag. Det blir moro! Beste jeg vet er og glede hunden. Da blir jeg også glad! Legge til side alt som kjennes vondt og vanskelig og bare ha det fint littegrann. Hunden er morratrøtt og vil ikke komme og kose enda! Haha :) Prøvde og lokke ham bort til meg. Glem det! Ikke intressert når han er såpass trøtt! Godgutten ❤️ 

 5. Alex_

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 268
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Alex_
  Siste blogginnlegg

  Hei!

  Jeg og en kjekkas har akuratt blitt sammen og jeg vill holde forholdet «fresh» som mulig! 

  Noen som vet om et  luksus/romantisk/ spa hotell i Strømstad der det samt er party i helgene i baren? 

  • 3
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 507
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Den naturlige metoden med trening og kosthold som demper østerogenproduksjon og forhøyer testosteronproduksjon, begynner å funke! 🙂 Jeg har holdt på med det i snart 2 måneder og jeg begynner å få mer maskuline muskler🏋️♂️ og jeg føler meg mandigere.  Den naturlige metoden funker bra og er nok for nå, men jeg planlegger å ta behandlig igjennom rikshospitalet når jeg er i midten av 40 årene og er ferdig med å få barn 🙂

 6. Min vei til en bachelorgrad

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 411
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Litjmusa
  Siste blogginnlegg

  Universitetet. Livet som student. Jeg har gledet meg og kom inn på studiet jeg søkte på. Startet for for noen dager siden. Spennende. Skummelt. Men også interessant.

  Hadde mine første forelesninger i dag. Første dag uten å kjenne noen. Alle har noen, eller har blitt kjent. Unge folk er med i fadderuka. Jeg, jeg sitter her alene. Spiser alene. Smiler og sier hei, men jeg er eldre.

  Hvirdan skal denne tiden bli? Jeg er spent.

 7. sex dating in Norway

  • 0
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 174
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

 8. Pinnedyret's mentale blogg

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 367
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  mange andres tråder får bli og ikke slettet, både tråder om bæsj og medisiner og psykdom, mens mine innlegg om lignende, blir slettet, fordi forum admin elsker å utelate meg bare for morroskyld.

 9. En livsstilsendring

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 388
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Kalyna
  Siste blogginnlegg

  Sommer

  Jeg er en 24 år gammel jente (eller kvinne ..) som alltid har strevd med overvekt. Dette er en synd som verden viser liten medlidenhet (slik som Frollo fortalte Quasimodo om det å være stygg). Jeg har opplevd mobbing, utestenging, baksnakking og kalt fæle ting av tilfeldige personer. Vekten min har holdt meg tilbake hele livet, og jeg ønsker å endre på dette nå. Denne sommeren har vært ekstremt varm med mye sol og lite vind her i Oslo. Hver dag med fint vær føler jeg på en trang om å spørre vennene mine om å dra et sted for å bade. Det er flere grunner til at jeg ikke lar tankene gå til handling. For det første kan jeg ikke svømme, så det er litt stress. For det andre nekter jeg å la noen se meg i badedrakt - og ihvertfall ikke i bikini! For to år siden var jeg for første gang i Syden sammen med samboeren min. Der går det helt fint å være i bikini og badedrakt, for det er liten sjanse for å møte noen som kjenner meg bortsett fra ham. Sjansen for å at folk kommer med ekle kommentarer eller tar bilder og henger meg ut på nett føles mindre der. Dette er bare en av svært mange ting som jeg ønsker å være med på, men som min egen usikkerhet og redsel stopper meg fra på grunn av fettprosenten på kroppen min. 

  Lavkarbo og ketose

  Jeg begynte å endre livsstilen min skikkelig for en uke siden, noe som jeg er utrolig stolt av. Jeg har begynt å spise kun lavkarbo-mat, og jeg måler fra tid til annen ketogen-nivået med ketostix (07.07.18: mmol/L = 1.5 | 09.07.18 = mmol/L = 4). Det første jeg tenkte da jeg begynte var at jeg skulle gå rett på en ketose-dietten (det er mye strengere enn lavkarbo), men jeg fant raskt ut at det er bedre å endre kostholdet til noe som man kan leve med resten av livet og heller prøve streng ketose når man har blitt mer vant til den typen mat. Det skal også sies at jeg ikke skal spise kun lavkarbo resten av livet, men holde meg mer til den typen mat. Jeg kan dessverre ikke gi helt slipp på karbohydratene for alltid! Flere tror at lavkarbo kun handler om å spise masse fet mat, men det er det ikke! Man kan lage utrolig mye deilig og god mat, og jeg har kun begynt å se på overflaten av alle middagene man kan lage på en slik diett. Min største frykt var å savne å spise brød, men etter jeg begynte med egg og bacon til frokost hver dag ofrer jeg ikke det en tanke! Smaker bedre og blir mett lengre. Genialt! 

  Vekt og mål

  image.thumb.png.4211fb5853f3bcb2cd54a88b49c4a367.png

  Jeg har loggført vekten min av og på i ett år. 

  Fra juli 2017 til mai 2018 gikk jeg opp svært mye i vekt. Fra 93.5 kg til 102.5. Før det kan dere se at jeg hadde en gradvis vektnedgang der jeg gikk mye tur. Grunnen til at vekten min økte så mye var på grunn av en endret livssituasjon. Jeg flyttet fra hjembyen min til Oslo, noe som gjorde at angsten og depresjonen som hadde gradvis begynt å avta plutselig økte hundre ganger i styrke og gjorde at det ble svært vondt og vanskelig å være meg. Etter å ha bodd her et år har jeg funnet meg mer til rette og har ikke like stor hjemlengsel. Det er alltid skummelt å flytte til en ny og ukjent by, og spesielt når den er såpass stor. Mye skjedde på en gang, og nå er jeg bare glad for at den tiden er over! 

  BMI

  Ifølge BMI-kalkulatoren til melk.no har jeg en BMI på 32 som tilsier at jeg har en helseskadelig overvekt. Dette er IKKE greit og skal endres på.

  Jeg begynte med ordentlig med lavkarbo den 2. juli 2018. Den dagen veide jeg 100.3 kg, og i dag den 9. juli 2018 veide jeg meg til 98.5. Det er en utrolig følelse å se resultater av en slik diett kun etter én uke. Jeg har et mål om å nå 80 kg (BMI: 26.1 - overvektig) innen nyttår, og idealvekten min er 70 kg (BMI: 22.9 - normalvektig).

   

   

 10. Fra puka til pika

  • 1
   blogginnlegg
  • 1
   kommentar
  • 886
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Pikajenta
  Siste blogginnlegg

  Slik er det for meg:   Mat = Følelser      Følelser=Mat
  Når jeg spiser, så spiser jeg følelsene. Når jeg kvitter meg med maten, så kvitter jeg meg med følelsene. Tror jeg.

  Jeg prøver å oppnå noe: I de fleste tilfeller: regulere/dempe negative følelser, slik som: angst, stress, usikkerhet, dårlig selvtillit, sliten og lei.
  I mindre tilfeller: forsterke positive følelser.

  I sjeldne tilfeller oppnår jeg bonusfølelsen: eufori. («Det er noe asketisk over det.»)

  Men i de fleste tilfeller: skam, ekstrem negativ selvfølelse og selvforakt, noe som forsterker sirkelen og ritualet dermed vedvarer.

  Skam/negativt selvbilde = destruktivt handlingsmønster. 
  Destruktivt handlingsmønster = skam/negativt selvbilde

  Det er et men. Mitt men, er: overspising for deretter å kvitte meg med maten, er min eneste nåværende kjente måte å ta en pause fra livet på. Jeg trenger en pause, som bare er min egen, hvor jeg kan være i min egen boble og rømme fra verden, meg selv og følelsene mine.

  «min måte å rømme fra meg selv og følelsene mine på.»

  Dette er min rus. Mitt dop. Og jeg er avhengig.

 11. Alt mulig rart

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 920
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  grensetulling
  Siste blogginnlegg

  Det å være usikker er noe skikkelig DRITT! Det tror jeg de fleste kan være enig i!

  Man kan være så godt forbredt som bare det, men så kommer den smygende innpå. Den lille følelsen som starta i bakerste del av hjernen.
  Som sakte, men sikkert bare tvinger seg fremover. Den skaper mer og mer kaos på sin ferd. Så i det den er kommet frem, og beplanta en følelse som nesten overstyrer alt som var der fra før. Så står man der som en annen tulling og spør seg selv. "Var dette så lurt", eller "skal jeg gjøre det"?

  Sier ikke at usikkerheten min er av den typen, som hele tiden overstyrer det jeg allerede hadde sett for meg. men den er en god hjelper til å sette ting i perspektiv.
  Har lenge vært usikker på meg selv på grunn av hendelser opp igjennom tidene, men det har også vært med på å forme meg til den jeg er i dag. Det er jeg svært takknemlig for, for jeg er fornøyd med hvordan jeg er som person i dag.
  Det jeg vil frem til er at når usikkerheten faktisk tar over og styrer litt sånn som den vil. Det er da jeg kan kjenne på at dette ikke er greit!
  Flere enn meg som har det slik, eller har opplevd lignende?
   

  • Hvorfor tar usikkerheten overhånd i ulike tilfeller?
  • Hvorfor blir man usikre på seg selv?


  Det er jo selvfølgelig mange forskjellige grunner til å føle på usikkerhet, og hvordan det oppstår.
  Men hvorfor er det noe inni deg som sier deg så mye imot?

  Selvfølgelig blir man påvirket av forskjellige ting som for eksempel:

  • Feiltolkninger mellom personer.
  • Sammenstøt/møter med andre.
  • Sosiale medier.
  • Utvikling i samfunnet og ved seg selv
  • Selvbilde
  • Erfaringer

  Og det var det jeg gadd å ramse opp.
  Men er det sånn at usikkerheten bare påvirker negativt? - Nei, ikke i følge forskere og fancy mennesker med haugevis av år med utdanning.
  Som ho ene fancy dama fra Rigshospitalet i Danmark sier:
   

  Quote

  "Usikkerhet gjør at vi kan inngå i relasjoner, hierarkier og samfunnsnormer. Det gjør at vi tilpasser oss". - Dea S. Stenbæk.


  Så ja, man tilpasser seg. Usikkerheten gjør at du kanskje tenker deg om flere ganger ved neste anledning.
  Og det er jo vel og bra det. Men hva er det som setter i gang hele prossesen med å bli usikker.
  Er det, det at du selv i underbevisstheten, mener at det du skal til å gjøre ikke er etisk korrekt. Så du starter en refleksjon med deg selv uten å vite om det. Eller bare dukker den opp fra ingensteds, som om noen skulle sett på deg for så å dømt deg. Så det neste du gjør bør være riktig?

  Ut fra det jeg har babla om frem til nå, så lurer jeg egentlig på:

  Hva er det som gjør DERE Usikre?
  Fortell gjerne om den gangen usikkerheten tok helt overhånd!


  - Out

 12. Ungdom som lærer seg å leve

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1031
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Hmmm... begynner med et ganske slitsomt innlegg så jeg må beklage for det men, det som skjer nå er veldig komplisert. Ok! Så ja begynner enkelt, 2 gutter og lille meg. De to guttene er venner og men ikke bestevenner, og jeg vet ikke hvem jeg skal velge mellom. De e begge litt bad boys, elsker å skate. Men han ene er veldig hemmelig og spesiell, mens han andre er ganske åpen og ikke noe klein. Det høres ganske enkelt, jeg liker bedre han første men det som er greien er at jeg holder på med han andre. Ja, en 14 åring har et ganske komplisert liv. Jeg feiret bursdagen min i dag og han andre kom, da lekte vi sonn 5 min i himmelen, altså vi var 5 min alene i et rom. Ja jeg skulle gå inn med han 2, jeg ville egt ikke gjøre noe spessielt. Men han ville kline, og det gjore vi. Og da vi klinte.... følte jeg ingen ting. Det var bare helt tomt og jeg følte bare jeg ville rømme. Rømme fra mitt eget liv. Glemme alt som har skjedd og begynne på nytt. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Skal jeg være ærlig mot han 2 eller fortsette å ha oppmerksomhet fra en fyr og... føle meg tom. Og hvordan skal jeg få det til?

 13. Gogirl
  Siste blogginnlegg

  Det går fortsatt framover med datingen og jeg er spent på hva fremtiden bringer! :-)

 14. Ivys musikkopplevelser

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1130
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Som tittelen over spør om, så skal jeg prøve å svare. 

  Q: What's this then?

  A: Dette er ett halvhjertet forsøk på å dele musikk jeg ramler over/hører på. For det meste vil musikken jeg skriver om være fra øst-asia, Kina, Japan og Sør-Korea. 

  Hvorfor velge å skrive om akkurat dette? Tja, det er egentlig noe jeg ikke er helt sikker på selv. Siden ungdomskolen har jeg i stor grad utelukkende hørt på rock/metal. Musikken jeg hører på fra landene nevnt ovenfor er ofte rake motsetningen av akkurat rock/metal. Kanskje det er det som gjør det tiltrekkende? Jeg velger å tro at det er en av årsakene. Jeg har som oftest holdt meg langt unna listepop her i vesten for jeg synes det er blitt så generisk. Det samme kan med stor grad sies om pop fra Asia, men sounden og feelen fra sangene er en helt annen. 

  Jeg husker fortsatt første gang jeg fikk øynene, eller rettere sagt ørene opp for K-POP. Det startet for 6 år siden hvor jeg ramlet over en musikkvideo på YouTube. Jeg kunne raskt se at dette var pop, men av en eller annen grunn valgte jeg å sjekke den ut. Sangen jeg ramlet over er Good Day fra IU. Det første jeg la merke til, er hvor mye mer de la ned i musikkvideoen. Da tenker jeg på produksjon og script. Det gjorde meg selvsagt mer interessert, men det som virkelig solgte meg, var stemmen hennes. Stemmen hennes var så totalt forskjellig fra all pop jeg ramlet over her i vesten og det gjorde hele opplevelsen mye mer spennende. Sangen i seg selv høres i bunn og grunn veldig eurovision-aktig ut, om enn tar for seg instrumentalen og buildup. Det var rundt 4:45 og jeg hørte hun klatre på skalaen og klarte å holde tonen, da var jeg solgt. Jeg fikk frysninger! (I ettertid skal det sies at jeg hører det er veldig strained, but still!)

  Så snart jeg hadde hørt den sangen, måtte jeg raskt sjekke ut mer om hun og denne musikksjangeren jeg egentlig hadde lagt for hat. Jeg endte opp med å bestille 3 album og collector's edition av EPen denne sangen ble gitt ut på. Deretter startet søket mitt etter mer av samme type, eller bedre!

  Fast forward 6 år og her sitter jeg enda og hører på K-POP. Jeg har gjort det kontinuerlig siden den dagen jeg hørte IU. Det som gjør det hele interessant er hvor mye mer de mikser sjangre inn i sanger. Det er ikke uvanlig at du finner 2-4 forskjellige stiler av musikk i samme komposisjon, om du hører etter. Mange har kanskje hørt noe fra K-POP før fra de mest populære idolgruppene der ute. Det er nok mange som også ikke synes det er noe for det kan minne mye om 90-tallet. Sånn som Backstreet boys, NSYNC, Spice Girls etc. Jeg ser tydelig hvorfor folk kan få avsmak av det da, men de skiller seg ofte mer ut enn som så. Jeg kommer sikkert til å skrive mer om det ved en senere anledning. 

  Jeg kutter innlegget her og takker for meg om du leste helt til slutten! Om du hørte på sangen jeg la inn over, skriv gjerne hva du synes. :)

 15. Livet til byjenta!

  • 2
   blogginnlegg
  • 4
   kommentarer
  • 1420
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Byjenta!
  Siste blogginnlegg

  Hei og hopp! 

  Bare stille spm om dere lurer på noe :)

 16. Merkelig livet

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1818
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Mistettroen
  Siste blogginnlegg

  Hei, jeg må få noen ting ut av systemet. Spiller ingen rolle om noen kommer til å lese det og kommentere og kanskje hjelpe med noen snille ord...  Er en familie på fem stk, i et moment av våres liv alt begynnte å gå i dass. Jeg er en mamma til to og bonusmamma til to også. Den ene av bonusbarn bor fast hos oss uten besøker hos andre parten. Den andre bonusbarn bor fast hos andre parten men besøker oss ofte. Både jeg og guben jobber, jeg har bare deltids, han har 100% jobb. Vi har kommet til situasjon hvor han prøver å få gjeldsordning, men får ikke til å selge huset siden det går jo ikke på et klikk dessverre. I litt over ett år nå bor vi i huset som har ikke normalt vanntilkobling. Har ikke penger for å fikse det, skal ikke ta mer lån opp... har vært på nav og spurt hva kan vi gjøre osv fikk bare beskjed at ingen kommer til å hjelpe oss så lenge huset står til salgs. Men huset må stå til salg siden det er krav til å få gjeldsordninga... vi kan ikke bare flytte ut herfra og leie et annet sted,siden vi har ikke nok penger til å betale husleie og samtidig nedbetale lån på huset som vi prøver å selge... er det normalt at det finnes ingen hjelp og håp til oss?

 17. Ruby Douglas

  • 1
   blogginnlegg
  • 1
   kommentar
  • 1846
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  We all understand that writing the assignment can sure facilitate students to enhance their knowledge as well as writing ability. However much speaking it's impractical. Why would you risk missing a deadline or submitting below-average content once you've got skilled writers on your side? Rather than spending your valuable time on writing essay you'll pay it additional effetely by learning for you exams.

  But now we could see that there are number of online writing service available which makes students confused among them. When we hire any online service it is very important to choose the right one. If we make mistake in choosing the best then there is a great chance of scoring less in our assignments. So we should never take risk in this matter. So the best step is to go to reviewsofessaycompanies.com which will provide you the best assignment writing service reviews. So choose the right service and score well in your assignments. Meantime you can even concentrate more on your studies.

 18. pandamw's blog

  • 0
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1885
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

 19. En skibum's grublerier

  • 1
   blogginnlegg
  • 1
   kommentar
  • 1839
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Gjest made4u
  Siste blogginnlegg

  Av Gjest made4u,

  I noen år har jeg ristet på hodet i vanntro og ledd av mine kamerater som har gått fra forstanden en etter en. Voksne karer som ikke har vært spesielt aktiv på gudene vet hvor mange år, plutselig så skal dem ha ny sykkel, nye alpintski, kajakk etc., og så har de satt seg overambesiøse mål om å legge i vei på en eller annen tur eller delta i et løp eller ritt etc.

  Glemmer ikke da broder'n kom og sa at han skulle sykle Bergen-Voss (sykkelritt), med hvilken sykkel skal du gjøre det spurte jeg. Han hadde bestilt seg sykkel sa han, en og en halv brutto månedslønn kostet den. Er du blitt sprø var min kommentar.

  Gud hvor artig jeg har hatt det med å mobbe dem med 40-års krisene deres hvor jeg selv har stått som en bauta, upåvirket av den galskapen mange av dem rundt meg har vandret inn i. Noen av dem har sågar tatt det ganske så seriøst også, men for all del de kommer da i bedre fysisk form.

  ---

  I sommer hadde jeg med meg en tidligere kollega og god venn til vestlandet hvor jeg kommer fra, en ukes ferie med spennende aktiviteter som fiske, fjellturer etc. En av dagene besøkte vi Trolltunga, i grunn en tur for pingler tenkte jeg, hva er vell 7-800 høydemeter og 22 kilometer (i underkant av 11 hver vei), junior-tur for en hardcore friluftsmann som meg som har besteget 1850 høydemeter på en dag fra havnivå til fjelltopp, dessuten er jeg jo en som har drevet idrett på høyt nivå.

  Så før turen så hadde jeg fortalt min 12 år yngre kamerat (jeg 44 år, han 32 år) at endelig så skulle han få bestige et norsk fjell, noe han ikke hadde gjort tidligere så jeg forbredte han på at han kunne få det litt tungt med å ta turen med meg. Jo da, han ville nok klare bragdene da han tross alt trener på treningsstudio seks dager i uken og går således på tredemølle hver dag - men sammen med meg som er hardbarket viking så skulle han som utlending ikke få oppleve annet enn å se ryggen min.

  Og slik ble det, i alle fall de første hundre meterne. Jeg la jo ut i et tempo så han måtte kjefte på meg og spørre om jeg var gått fra vettet på første pausepunkt. Men så dabbet jeg litt av for å si det slik, turen ble litt av en påminnelse om at det er sine mange år siden jeg var ung og sprek... Den så jeg ikke komme, men når den først kom så fikk jeg meg en overraskelse.

  Raskt gikk det ikke med meg når det røynet på, men ble heldigvis ikke passert av noen pensjonister og da jeg tok igjen en gruppe pensjonister så fant jeg det greit å holde deres tempo resten av dagen - og slik ble det jo (men var koselige pensjonister da). Men du verden, det var ikke slik det skulle bli...

  Så nå er jeg i gang jeg også, og selvfølgelig har jeg også vært og investert i utstyr på XXL-sport. Mest i fiskeutstyr da det har vært hoved-greia vår i sommer, vi har vært en gjeng på 3-9 stk som jevnlig har vært på fisketurer sammen. Men har da kjøpt fjellsko også selvfølgelig, og nå må jeg ha meg telt og annet utstyr også for neste sommer har jeg utfordret til ny og mye tyngre tur, og da skal jeg være i bedre fysisk stand enn hva jeg var på den turen...

  Så nyttårsforsettet mitt er i boks, mindre tid i sofaen foran TV-skjermen eller her på Kvinneguiden bl.a., nå skal jeg ut og jakte kondisjonen jeg også, jeg som ikke hadde sett for meg at den galskapen skulle nå meg. Så nå holder jeg kjeft overfor venner, er jo ikke mulig lenger og mobbe dem for noe som jeg selv er blitt en del av - men nå er det han som jeg var på tur med som har begynt å mobbe meg...

  Uff, jeg er blitt ett mobbeoffer...

 20. Håndarbeide

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1977
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Gjest CKT
  Siste blogginnlegg

  Av Gjest CKT,

  Kjekt og strikke kluter til gaver.😊

  20160909_194520.jpg

 21. Mychance

  • 2
   blogginnlegg
  • 2
   kommentarer
  • 1988
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Gjest pingodingo
  Siste blogginnlegg

  Av Gjest pingodingo,

  Jeg vet ikke hva som har skjedd. Men de tre siste ukene - de har vært fantastiske, spesielt i forhold til dette med trøstespisingen.
  Jeg har faktisk ikke trøstespist en eneste gang. 


  Men jeg sliter med å ha en balansert tankegang rundt dette. Som f.eks. i dag har jeg spist pizza. Det har fått meg til å føle det som at hele dagen har vært bortkastet, med tanke på å være sunn. Så når jeg nå føler at hele dagen har gått på dunken, tenker jeg at jeg like så godt kan fortsette med å spise sjokolade, dytte i meg alt mulig rart. Men jeg skal ikke gjøre det. 

  Bruker enormt mye tid på tankegang, endring av mønster og stoppe mønstre. Disse ukene har som sagt gått fint, men jeg vet at det kommer tøffere tider. Det kommer til å bli vanskeligere. Og jeg skal ned så vanvittig mye. Så jeg må bare holde det gående.. 

  Har du vært i samme båt som meg? Og har du noen lure tips å komme med? Da blir jeg veldig takknemlig :)

 22. Madelen Bjørkløw

  Kristiansand123
  Siste blogginnlegg

  Da sitter jeg her og fantaserer om hva jeg skal blogge om .. 😊💕 Forslag ?

 23. Madelen Bjørkløw

  • 3
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 2215
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Kristiansand123
  Siste blogginnlegg
 24. Mine daglige opplevelser

  • 3
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 2182
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Gjest MafiaBoSS
  Siste blogginnlegg

  Av Gjest MafiaBoSS,

  I skogens ro.

  Kan man høre fuglene kvitrer.

  Kjenne lukten av naturen. Se og føle roen.

  Ingenting slår det og ferdes i naturen. 😊

   

  20160708_073708.jpg

Artikler fra forsiden

×