Gå til innhold

Hjelp til vin beregning!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi gifter oss i utlandet og skal ha vin til maten og ingen fri bar, bryllupet er på et hotell og ingen av gjestene våre kjører.

Vi er 20 personer, det vil bli servert 4 retter samt aperitif med champagne før maten og kake med avec/ champagne etter maten.

Er det da nok å beregne et glass per rett til middagen? eller bør man øke til to på hovedrettene? vil ikke være gjerrig på alkoholen men vil heller ikke ha noe fyllefest! 

Anonymkode: 643a8...663

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når foreldrene mine har selskap beregner de en flaske per pers...det går aldri så mye og er alltid en del igjen, men hovedregelen er en halvflaske per pers. og de liker, som med maten, å være sikker på at det er rikelig. Godt voksne mennesker (menn) tåler jo en del så det har aldri blitt noen fyllefest. Men det motsatte, der det er knapt, er alltid ubehagelig. 

Anonymkode: 32b15...954

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville beregnet 2-3 glass vin til hovedretten. Iallfall om dere forventer taler.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er 1 time med aperitiff og åpen bar, si folk får i seg 2-3 drinker/øl. Også 1 glass til forrett, 1 til fisk, 1 til kjøtt og 1 til dessert + champagne og avec. Det er da 1 flaske vin til maten pluss champagne og avec, er det da nødvendig med enda et glass til hovedrettene??

Anonymkode: 643a8...663

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...
Den 14.1.2016 at 17.56, AnonymBruker skrev:

Det er 1 time med aperitiff og åpen bar, si folk får i seg 2-3 drinker/øl. Også 1 glass til forrett, 1 til fisk, 1 til kjøtt og 1 til dessert + champagne og avec. Det er da 1 flaske vin til maten pluss champagne og avec, er det da nødvendig med enda et glass til hovedrettene??

Anonymkode: 643a8...663

Tja, jeg personlig ville heller hatt to glass vin til hovedretten enn åpen bar før middagen. Kjipt å måtte "spare" på drikke for å få nok til hovedretten, spesielt om vinen passer godt til maten. 

Anonymkode: 6bb74...6b4

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville beregnet ett glass til smårettene og 1,5 til hovedretten, men vinmonopolet er fantastiske på anbefalinger. De råder vel egentlig litt mer hvis det er hvitvin enn hvis det er rødvin, og beregner 6-7 glass per flaske musserende. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 14.1.2016 at 15.58, AnonymBruker skrev:

Vi gifter oss i utlandet og skal ha vin til maten og ingen fri bar, bryllupet er på et hotell og ingen av gjestene våre kjører.

Vi er 20 personer, det vil bli servert 4 retter samt aperitif med champagne før maten og kake med avec/ champagne etter maten.

Er det da nok å beregne et glass per rett til middagen? eller bør man øke til to på hovedrettene? vil ikke være gjerrig på alkoholen men vil heller ikke ha noe fyllefest! 

Anonymkode: 643a8...663

1 glass Champagne/Cava
1/2 glass til forrett
1 glass til hovedrett
1/2 glass til hvilerett
1 lite glass til dessert (6cl)

Det er hva som er vanlig, og det holder i massevis.
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 14.1.2016 at 17.56, AnonymBruker skrev:

Det er 1 time med aperitiff og åpen bar, si folk får i seg 2-3 drinker/øl. Også 1 glass til forrett, 1 til fisk, 1 til kjøtt og 1 til dessert + champagne og avec. Det er da 1 flaske vin til maten pluss champagne og avec, er det da nødvendig med enda et glass til hovedrettene??

Anonymkode: 643a8...663

Uvant for meg at folk drikker så mye før maten. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 glass til hver rett. Slik man får når man er ute og spiser flereretters middag med vinpakke.

:)

Anonymkode: ecbe9...b8f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi skal plassere vinflaskene på bordene. Da kjøper vi 1 flaske per person. Blir det til overs, så bruker vi jo det senere uansett.

Anonymkode: d1d1d...095

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 14. januar 2016 at 15.58, AnonymBruker skrev:

 

Hvis det er taler, kan man bli sittende ganske lenge med det samme glasset med vin, så da kan ett glass pr rett være lite. Jeg ville beregnet mindre vin / drikke før dere spiser, og så hatt litt mer vin tilgjengelig under middagen (igjen - særlig hvis det er taler).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Vi skal plassere vinflaskene på bordene. Da kjøper vi 1 flaske per person. Blir det til overs, så bruker vi jo det senere uansett.

Anonymkode: d1d1d...095

Da kommer du til å kaste bort MYE vin hvis du bare åpne flaskene og sette dem fint pent på bordet.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Den ‎14‎.‎01‎.‎2016 at 17.56, AnonymBruker skrev:

Det er 1 time med aperitiff og åpen bar, si folk får i seg 2-3 drinker/øl. Også 1 glass til forrett, 1 til fisk, 1 til kjøtt og 1 til dessert + champagne og avec. Det er da 1 flaske vin til maten pluss champagne og avec, er det da nødvendig med enda et glass til hovedrettene??

Anonymkode: 643a8...663

Høres ut som det er rikelig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror folk har misforstått litt, det er ikke vi som har bestemt at det er fri bar før maten. Dette inngår i pakken fra hotellet vi skal holde bryllupet på. Så det er ikke vi som beregner hvor mye som går før maten. Det vil også være fri tilgang til alkoholfri drikke hele kvelden og folk kan drikke så mye vann og farris de bare ønsker. Så vi går nok for at 1 glass til hver rett er nok, er bryllup og ikke noe fyllekalas heller :)

Anonymkode: 643a8...663

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tror folk har misforstått litt, det er ikke vi som har bestemt at det er fri bar før maten. Dette inngår i pakken fra hotellet vi skal holde bryllupet på. Så det er ikke vi som beregner hvor mye som går før maten. Det vil også være fri tilgang til alkoholfri drikke hele kvelden og folk kan drikke så mye vann og farris de bare ønsker. Så vi går nok for at 1 glass til hver rett er nok, er bryllup og ikke noe fyllekalas heller :)

Anonymkode: 643a8...663

Ett glass til hovedretter gnient,

Anonymkode: 89273...e91

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ett glass til hovedretter gnient,

Anonymkode: 89273...e91

Kuvert prisen er på 3500 kr + vinen så syns virkelig ikke vi er gnien... total alkoholmengde er jo godt over 1 flaske per person! Men er tydeligvis noen som bare er opptatt av å drikke i et bryllup :)

Anonymkode: 643a8...663

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...