Gå til innhold

Peppermyntekonfekt - tragant/glyserol?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle forsøke meg på peppermyntekonfekt i år. Ser at de fleste oppskrifter anbefaler brukt av tragant, som jeg har forstått gjør deigen med smidig og elastisk/seigere. 

Kan tragant erstattes med glyserol?

Anonymkode: 6a12c...a19

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, glyserol er vel et søtningsstoff? 

stemmer at glyserol er søtt, men det  brukes i mat for å gjøre det smidigere marsipan, iskrem osv  det fungerer også som fortykkningsmiddel hvis man vil lage stor såpebobbler .

Så derfor tenker jeg om det har samme effekt som tragant i denne sammenhengen

 

tilleggssørsmål: er det denne typen olje som menes med peppermynteolje man brukt i konfekten:

http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/Peppermynteolje-10-ml/PID-310839.aspx

ser av beskrivelsen at de kun snakker om duft. Og ble usikker om jeg har kjøpt feil.

Anonymkode: 6a12c...a19

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan bruke den oljen til å smakssette, ja. Hvordan det fungerer å bytte tragant med glyserol vet jeg ikke, du må vel bare prøve å se hvordan det går.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...